Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Να λογοδοτήσει το Ισραήλ για τα εγκλήματα πολέμου

Ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, 19 Σεπτέμβρη 2009

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης με ανακοίνωσή του στις 19 του Σεπτέμβρη καταγγέλλει πως οι ΗΠΑ με τη μομφή τους ενάντια στην έκθεση του ΟΗΕ για τη Γάζα υποστηρίζουν την Ισραηλινή σφαγή και εκθέτουν για μια ακόμα φορά σε κοινή θέα τη στρατηγική συμμαχία τους με το κατοχικό κράτος και τα εγκλήματα πολέμου που αυτό διαπράττει.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως οι ΗΠΑ αποτελούν μοντέλο τυφλότητας για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» καθώς κλείνουν τα μάτια στα εγκλήματα πολέμου και τις καθημερινές παραβιάσεις του κατακτητή εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού της γης και των ιερών τόπων του, παραβιάσεις που καταγγέλλονται από τη μεγάλη πλειοψηφία των λαών σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Μέτωπο απαιτεί από τη διεθνή κοινότητα να πάρει μέτρα προκειμένου να προσαχθεί ο κατακτητής ενώπιον της δικαιοσύνη, καλεί τις ηγεσίες του Αραβικού Συνδέσμου και της PLO να ζητήσουν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να υιοθετήσει τις συστάσεις της ερευνητικής επιτροπής ενάντια στον κατακτητή και απαιτεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να διώξει τους κατοχικούς αξιωματούχους για εγκλήματα πολέμου. Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα η απαίτηση να τεθεί ένα τέλος στην επίσημη διεθνή σιωπή και τη συνενοχή με τα κατοχικά εγκλήματα και να αναλάβουν οι διεθνείς θεσμοί τις ευθύνες τους για την τιμωρία των πασιφανών εγκληματιών πολέμου.

Εκπρόσωπος του Λαϊκού Μετώπου ανέφερε, περαιτέρω, πως η έκθεση Goldstone που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΟΗΕ, για μια ακόμα φορά κάνει σαφή την έκταση της βαρβαρότητας, των εγκλημάτων πολέμου, του ρατσισμού και των σφαγών που διέπραξε ο κατακτητής, και αποτελεί ευθύνη του ΟΗΕ να αναλάβει δράση προκειμένου να καταστεί ο κατακτητής υπόλογος για τα εγκλήματά του. Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του Μετώπου σχολίασε πως το μέρος εκείνο της έκθεσης που αποπειράται να χαρακτηρίσει τις επιχειρήσεις της Παλαιστινιακής αντίστασης, όπως η εκτόξευση βλημάτων ενάντια στον κατακτητή, ως εγκλήματα πολέμου, αποτελεί μια απαράδεκτη προσπάθεια να περιοριστεί το δικαίωμα του κατεχόμενου λαού να αντιστέκεται στον κατακτητή του, και να τεθούν ο κατακτητής και ο κατεχόμενος στην ίδια ζυγαριά και τόνισε πως δεν υπάρχει καμιά ισότητα ανάμεσα στον κατακτητή και τον κατακτημένο, και πως τα βλήματα της αντίστασης είναι κομμάτι της δίκαιης και νόμιμης αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού που αναζητά την ελευθερία του από την συνεχιζόμενη κατοχή και καταπίεση.

Η συντρόφισσα Leila Khaled, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του PFLP, σχολίασε επίσης την επίσκεψη στην περιοχή του αμερικανού αξιωματούχου George Mitchell, ως προσπάθεια κανονικοποίησης και «διαπραγματεύσεων» που γίνεται «στο πλαίσιο της πολιτικής των ΗΠΑ που βάζει υπεράνω όλων την Ισραηλινή ασφάλεια και συμπεριφέρεται στον κατακτητή ως θύμα που έχει ανάγκη προστασίας και ασφάλειας των ώρα που αυτός συνεχίζει να καταπατά τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού». Όπως ανέφερε η συντρόφισσα Khaled, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην πολιτική της τωρινής κυβέρνησης των ΗΠΑ και σε εκείνες των παλιότερων κυβερνήσεων. Πρόκειται για πολιτικές που εκπορεύονται από τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Επεσήμανε δε, πως η επίσκεψη Mitchell αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Ουάσιγκτον να προωθήσει την κανονικοποίηση με το Ισραήλ και την συνέχιση της αποκαλούμενης «ειρηνευτικής διαδικασίας» του Όσλο.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του PFLP, προειδοποίησε πως δεν μπορεί να υπάρχει καμιά εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, ανέφερε πως η θέση του Ομπάμα δεν έχει αλλάξει καθόλου, και σημείωσε πως οι Παλαιστίνιοι πιέζονται να μπουν σε ακόμα πιο άκαρπες «ειρηνευτικές συνομιλίες» που έχουν σκοπό να δώσουν μια κάλυψη «διαπραγματεύσεων» στους συνεχιζόμενους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ. Όπως επιβεβαίωσε, οι «διαπραγματεύσεις» αυτές είναι άχρηστες για τους Παλαιστίνιους καθώς η τρέχουσα ισορροπία δυνάμεων εξασφαλίζει πως οποιεσδήποτε τέτοιες διαπραγματεύσεις θα έχουν οφέλη και θα παράσχουν κάλυψη μόνο στον κατακτητή προκειμένου να συνεχίσει τα εγκλήματα των εποικισμών, της οικοδόμησης του Τοίχους του διαχωρισμού και της απαγωγής χιλιάδων Παλαιστινίων φυλακισμένων.

Τέλος, σε ανακοίνωση του για την επίσκεψη Mitchell το Λαϊκό Μέτωπο σημειώνει πως οι ΗΠΑ αναζητούν να αντικαταστήσουν τη διεθνή νομιμότητα και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ με τις αποκαλούμενες «διαπραγματεύσεις» και πως η ομιλία Ομπάμα στο Κάιρο αποτελεί τμήμα μιας νέας αμερικανικής προσέγγισης που προσπαθεί να εξαπατήσει τους Άραβες και τους Παλαιστίνιους για να συμμετέχουν στα αμερικανικά σχέδια στην υπηρεσία των αμερικανο-ισραηλινών στρατηγικών συμφερόντων που θα εξασφαλίσουν την κανονικοποίηση, την ασφάλεια του Ισραήλ και την οικονομική και πολιτική ηγεμονία των ΗΠΑ στην περιοχή και στις πλουτοπαραγωγικές της πηγές και θα καταστήσουν τους λαούς της περιοχής όμηρους σε έναν κύκλο υπανάπτυξης και εξάρτησης.