Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Τραυματισμένη μικρή παλαιστίνια αντιμετωπίζει δικαστικά τη σιωνιστική κατοχή

Πηγή: http://www.aqsatv.ps/arabic/news.php?action=view&id=2386

Η μικρή Αμίρα Αλ Κάραμ κάλεσε τα παιδιά της Γάζας που υπέφεραν από τα εγκλήματα της σιωνιστικής κατοχής να ακολουθήσουν το δρόμο της και να υποβάλουν μήνυση εναντίον της τελευταίας, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, περιλαμβάνοντας, ιδιαίτερα, στη μήνυση, τα σιωνιστικά εγκλήματα κατά τη διάρκεια του τελευταίου πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας πως προσφεύγει στη δικαιοσύνη και δεν θα σταματήσει- γιατί πρόκειται για εγκλήματα χωρίς προηγούμενο- ακόμα και αν της ασκηθούν μεγάλες πιέσεις.

Η μικρή Αμίρα κατέθεσε στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης αίτημα για απόδοση κατηγοριών εναντίον της σιωνιστικής κατοχής, ζητώντας την έρευνα για εγκλήματα πολέμου τα οποία διέπραξε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, και που τραυμάτισαν την ίδια και σκότωσε πλήθος μελών της οικογενείας της.

Η Αμίρα σε τηλεφωνική επικοινωνία με το δίκτυο al Aqsa ανέφερε: «κατέθεσα μια καταγγελία εναντίον της κατοχής, γιατί έγινα στόχος εγώ και η οικογένειά μου κατά τη διάρκεια του τελευταίου πολέμου στη Γάζα, γεγονός που οδήγησε στο να γίνουν μάρτυρες ο πατέρας μου Φάτχι, ο αδερφός μου Άαλα και η αδερφή μου Ασμά», επισημαίνοντας ότι η οικογένειά της χτυπήθηκε από σιωνιστικές βόμβες κατά τη διάρκεια «κατάπαυσης του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους» που είχε ανακοινώσει η κατοχή για την εξυπηρέτηση των βασικών ανθρώπινων αναγκών, και η οποία διαρκούσε 3 ώρες ημερησίως,

Η κοπέλα που είναι πλέον πάνω από 15 ετών ευχαρίστησε θερμά όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό της, την υπερασπίστηκαν και την ενθάρρυναν να υποβάλλει την καταγγελία, και ειδικότερα τους αλληλέγγυους από Γαλλία, Αίγυπτο και Ολλανδία.

Προς το τέλος της συζήτησης ζήτησε από όλα τα παιδιά της Παλαιστίνης να καταθέσουν αγωγές εναντίον της σιωνιστικής κατοχής, λέγοντας: «το κάνω προς χάριν της απελευθέρωσης της παλαιστινιακής γης από την κατοχή».

Με τη σειρά του, ο δρ. Μουχάμαντ Σάλιμ, παλαιστίνιος γιατρός στη Γαλλία, πρόεδρος των Παλαιστινίων γιατρών της Ευρώπης και επιβλέπων της κατάστασης της υγείας της Άμιρα, είπε ότι η μικρή προσπάθησε να βγει από τη Λωρίδα της Γάζας πάνω από μια φορά, όμως δεν τα κατάφερε παρά μόνο μετά από 7 μήνες και έφτασε στην Ευρώπη για θεραπεία από τα τραύματα που υπέστη, η οποία δεν θα είναι μακρόχρονη.

Για το ζήτημα της καταγγελίας, ο κ. Σάλιμ ανέφερε πως η Αμίρα αποφάσισε μόνη της την προσφυγή, μετά τη δολοφονία του πατέρα της και των μικρών αδελφών της, και το να «σηκώσει» την υπόθεση όπως το θέμα των εγκλημάτων πολέμου εναντίον των συμπατριωτών της, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, επισημαίνοντας τη στάση των δικαστικών και νομικών κύκλων στη Γαλλία, με επικεφαλής το γνωστό δικηγόρο Τζιμπρίλ Νταϊφίρ, ο οποίος τους προσανατόλισε στην υποβολή καταγγελίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εναντίον των εγκλημάτων της κατοχής κατά τη διάρκεια του πολέμου. Και συμπλήρωσε: «πήγαμε σε περίπου 120 ευρωπαίους αλληλέγγυους, ανάμεσά τους μέλη της Γερουσίας και 12 δικηγόροι, οι οποίοι υπέγραψαν το έγγραφο με το οποίο προσφεύγουμε στο δικαστήριο» και αποσαφήνισε ότι η Αμίρα παρέλαβε από το δικαστήριο αριθμό πρωτοκόλλου στο όνομά της για την καταγγελία της εναντίον της σιωνιστικής κατοχής.

Τέλος, ο γιατρός, ευχαρίστησε τους αλληλέγγυους από το εξωτερικό, που στάθηκαν στο πλευρό της Αμίρα, για την ενθάρρυνση και την εξαιρετική επικοινωνία, που είχαν καλή επίδραση στην ίδια την Αμίρα.