Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Δολοφόνησαν άμαχους που κρατούσαν λευκή σημαία

Ο οργανισμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα Human Rights Watch αναφέρει σε έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ότι οι σιωνιστικές κατοχικές δυνάμεις δολοφόνησαν 11 παλαιστίνους αμάχους που είχαν υψώσει λευκή σημαία κατά τη διάρκεια του νικηφόρου πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας τον περασμένο Δεκέμβρη και Γενάρη.

Η έκθεση αναφέρει, βασιζόμενη στις μαρτυρίες και τις ιατρικές αναλύσεις, ότι σιωνιστές στρατιώτες δολοφόνησαν σε 7 διαφορετικές περιπτώσεις 11 παλαιστίνιους πολίτες, μεταξύ των οποίων 5 γυναίκες και 4 παιδιά, και τραυμάτισαν άλλους 8 ανθρώπους τουλάχιστον, που είχαν υψώσει λευκή σημαία για να αποφύγουν να αποτελέσουν στόχο των σιωνιστικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του τελευταίου πολέμου των σιωνιστών στη Λωρίδα της Γάζας.

Η έκθεση αναφέρει: «οι πολίτες αυτοί ήταν συγκεντρωμένοι σε ομάδες και ύψωναν ένα πουκάμισο ή μια πετσέτα λευκού χρώματος. Δεν υπήρχε κανένας παλαιστίνιος ένοπλος στους κόλπους τους», ενώ καλεί την κατοχή να αρχίσει έρευνα για τέτοιες υποθέσεις, ξεκαθαρίζοντας, η έκθεση, ότι οι 11 πολίτες δεν ήταν ανθρώπινες ασπίδες για τους μαχητές της Χαμάς, και δεν σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών.

Η έκθεση συνεχίζει: «στη χειρότερη των πιθανοτήτων, συνειδητά οι στρατιώτες σκόπευσαν τους πολίτες, κάτι που τους καθιστά υπεύθυνους για εγκλήματα πολέμου», ενώ αναφέρεται ότι αυτή είναι η 6η έκθεση που εκδίδει η Human Rights Watch για τέτοιες επιθέσεις.

Σε 4 προηγούμενες εκθέσεις της, η οργάνωση κατηγόρησε τη σιωνιστική οντότητα για παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου το οποίο υποχρεώνει τις αντιμαχόμενες πλευρές να διακρίνουν τους πολίτες από τους στρατιωτικούς στόχους.

Σε ένα από τα γεγονότα για τα οποία γίνεται λόγος στην έκθεση, δύο γυναίκες και 3 παιδιά από την οικογένεια του Αμπντου Ράμπχου από την περιοχή ανατολικά της Τζαμπαλίγια στις 7 του περασμένου Γενάρη, είχαν απλώσει έξω από το σπίτι τους ένα κομμάτι λευκού υφάσματος, όμως, παρ’ όλα αυτά, άνοιξε πυρ ένας σιωνιστής στρατιώτης προς την κατεύθυνσή τους και σκότωσε 2 κοριτσάκια, το ένα 12 και το άλλο 7 ετών, ενώ τραυματίστηκε η γιαγιά τους από σφαίρες, η οποία είπε: «Είχαμε υψώσει μεγάλης έκτασης λευκές σημαίες και ξαφνικά μάς προσέγγισε ένας στρατιώτης και άνοιξε πυρ, εξ αιτίας του οποίου έπεσαν νεκρά τη γη τα παιδιά.

Σε ένα άλλο γεγονός που διαδραματίστηκε στο χωριό Χουζάα στις 13 του περασμένου Γενάρη, ένας σιωνιστής στρατιώτης, στοχεύοντας την άμαχη Ραουία Αλ Νατζάρ, 47 ετών, άνοιξε πυρ χωρίς προειδοποίηση, όταν πολίτες βγήκαν από τα σπίτια τους.