Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

To PFLP καταγγέλει το το κλείσιμο του Al-Jazeera

Πηγή: http://www.pflp.ps/english

Τo Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καταδίκασε έντονα το κλείσιμο των γραφείων του Al-Jazeera στη Δυτική Όχθη, από την παράνομη κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα.

Στην ανακοίνωσή που εξέδωσε ζητά να ακυρωθούν άμεσα οι ενέργειες που στόχο έχουν να φιμώσουν το Al-Jazeera και πρόσθεσε πως η ελευθερία της έκφρασης και του τύπου είναι αποφασιστικά σημαντικές για το μέλλον της Παλαιστινιακής Επανάστασης και του Παλαιστινιακού σκοπού. Το Al-Jazeera έχει παίξει έναν κρίσιμο ρόλο στην πληροφόρηση του Παλαιστινιακού λαού, των Αράβων της περιοχής και ολόκληρου του κόσμου, ειδικά όσο αφορά τα εγκλήματα που διαπράττονται ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και τον Αραβικό σκοπό.

Ο εκπρόσωπος τύπου του PFLP ανέφερε ακόμα πως με το κλείσιμο του Al-Jazeera στη Δυτική Όχθη, η κυβέρνηση του Salam Fayyad καταπατά όλα τα όρια που προστατεύουν την ελευθερία του τύπου, τους δημοσιογράφους και το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού στην πληροφόρηση. Όπως συμπλήρωσε η ενέργειά αυτή πάει χέρι-χέρι με τις πολιτικές συλλήψεις, τη φυλάκιση μελών της αντίστασης και την πολιτική της συνεργασίας Ασφαλείας με την Κατοχή.

Υπογράμμισε επίσης πως το κλείσιμο του Al-Jazeera έγινε σε εφαρμογή των πολιτικών και των εντολών του αμερικανού στρατηγού Keith Dayton, υπεύθυνου για την δημιουργία και την εκπαίδευση των Παλαιστινιακών «δυνάμεων ασφαλείας» που ενεργούν κατ’ εντολή του καθεστώτος Fayyad για να εφαρμόσουν τις διαταγές των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του PFLP απαίτησε την αποκατάσταση του AL-Jazeera και την προστασία των δημοσιογράφων και της ελευθερίας του τύπου, σημειώνοντας ότι η Κατοχή είναι ο μόνος κερδισμένος από τέτοιες ενέργειες και πως η προστασία των δημοσιογράφων αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Παλαιστινιακού σκοπού. Επιπλέον, επανέλαβε τη θέση του Μετώπου πως η συνεργασία ασφαλείας με τον κατακτητή και η συνεργασία με τον Keith Dayton πρέπει άμεσα να τερματιστεί και πως πρέπει να σταματήσουν οι πολιτικές φυλακίσεις και η καταστολή της αντίαστασης.

Τέλος ο εκπρόσωπος του PFLP ανέφερε πως το Μέτωπο θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προστατέψει τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού και δεν θα επιτρέψει ο Παλαιστινιακός σκοπός να θυσιαστεί στο βωμό του Dayton και των μπράβων του.