Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Οι αποκαλύψεις που έγιναν αφορμή να κλείσει το Al-Jazeera στη Δ. Όχθη

Πηγή: http://www.pflp.ps/english

Το κλείσιμο του AL-Jazeera στη Δυτική Όχθη έγινε με δικαιολογία την μετάδοση των ισχυρισμών του γενικού γραμματέα της Φατάχ Farouk al-Qaddumi ότι ο Mahmoud Abbas και ο Mohammed Dahlan συνωμότησαν με το Ισραήλ για να δολοφονήσουν τον Αραφάτ και άλλους βασικούς Παλαιστίνιους πολιτικούς ηγέτες,.

Ο Abdel-Rahim Mallouh, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ερωτώμενος σχετικά ζήτησε πλήρη και ανεξάρτητη έρευνα για τον θάνατο του πρώην προέδρου Γιάσερ Αραφάτ ώστε να ξεκαθαριστεί πλήρως ποιος ευθύνεται για το θάνατό του.

Απορρίπτοντας τις πρόσφατες δηλώσεις και καταγγελίες εναντίον του Qaddumi που αποδίδονται στην εκτελεστική επιτροπή της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), ανέφερε πως η επιτροπή δεν εξέδωσε καμιά ανακοίνωση σχετικά με το θέμα, καθώς δεν έχει συνεδριάσει εδώ και δύο βδομάδες και πως πρέπει να σταματήσει η κακή χρήση του ονόματος της Εκτελεστικής Επιτροπής τη PLO που γίνεται με τέτοιες δηλώσεις.

Για λόγους αναφοράς και επειδή δεν έχει διαδοθεί πλατιά στα αγγλικά το PFLP παραθέτει και το φερόμενο έγγραφο που αποκάλυψε ο Qaddumi. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει πρόκειται για αντίγραφο συνάντησης ανάμεσα στον πρώην ισραηλινό πρωθυπουργό και εγκληματία πολέμου Ariel Sharon, στον Mahmoud Abbas, τον Muhammad Dahlan και μια αμερικανική αντιπροσωπεία, που έγινε το 2003 πριν την σύνοδο κορυφής της Aqaba. Προς όφελος της πληροφόρησης του λαού – όπως αναφέρει το PFLP – το έγγραφο έχει ως εξής:

Sharon: Επέμεινα σ’ αυτή τη συνάντηση πριν τη σύνοδο κορυφής για να μπορέσουμε να οριστικοποιήσουμε όλα τα ζητήματα ασφαλείας και να βάλουμε τις τελικές πινελιές για να μην αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε σύγχυση ή αποκλίσεις στο μέλλον.

Dahlan: Εάν δεν ζητούσατε εσείς αυτή τη συνάντηση θα το έκανα εγώ.

Sharon: Για να ξεκινήσουμε, η δουλειά πρέπει να αρχίσει από την εξάλειψη όλων των στρατιωτικών και πολιτικών ηγετών της Χαμάς, της Τζιχάντ, των Ταξιαρχιών Al-Aqsa και του Λαϊκού Μετώπου ώστε να δημιουργηθεί στις τάξεις τους μια κατάσταση χάους που θα σας επιτρέψει να τους επιτεθείτε και να τους αιφνιδιάσετε εύκολα.

Abu Mazen: Έτσι αναπόφευκτα θα αποτύχουμε. Δεν θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε απ’ αυτούς ή να τους αντιμετωπίσουμε.

Sharon: Άρα, ποιο είναι το δικό σας σχέδιο;

Dahlan: Σας έχουμε ενημερώσει σχετικά, όπως έχουμε ενημερώσει εγγράφως και τους αμερικανούς. Χρειαζόμαστε πρώτα μια περίοδο ηρεμίας για να καταφέρουμε να αποσπάσουμε τον έλεγχο συνολικά των υπηρεσιών ασφαλείας και όλων των θεσμών.

Sharon: Όσο ο Αραφάτ βρίσκεται εγκατεστημένος στη Ραμάλα και σας παρακολουθεί, είναι σίγουρο πως θα αποτύχετε. Αυτή η αλεπού θα σας εκπλήξει όπως το έκανε και στο παρελθόν. Γιατί γνωρίζει τί σκοπεύετε να κάνετε και θα δουλέψει για να σας αποτρέψει και να σας καθυστερήσει. Ήδη έχει διακηρύξει πως σας χρησιμοποιεί...

Dahlan: Θα δούμε ποιός θα χρησιμοποιήσει ποιόν.

Sharon: Το πρώτο βήμα πρέπει να είναι η δολοφονία του Αραφάτ με δηλητήριο. Δεν τον θέλω εξόριστο, εκτός και αν υπάρξουν εγγυήσεις από τις εμπλεκόμενες χώρες πως θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, αλλιώς ο Αραφάτ θα επιστρέψει...

Abu Mazen: Αν ο Αραφάτ πεθάνει πριν μπορέσουμε να αποκτήσουμε τον έλεγχο στο έδαφος και όλους τους θεσμούς και τον έλεγχο της Φατάχ και των Ταξιαρχιών Al Aqsa τότε θα έχουμε σοβαρές επιπλοκές.

Sharon: Αντίθετα, δεν θα ελέγξετε τίποτα όσο είναι ζωντανός ο Αραφάτ.

Abu Mazen: Το σχέδιο πρέπει να είναι να περνάμε τα πάντα μέσω του Αραφάτ. Αυτό θα είναι πιο επιτυχές και για μας και για σας. Κατά τη διάρκεια της περιόδου των συγκρούσεων με τις Παλαιστινιακές Οργανώσεις και της δολοφονίας της ηγεσίας τους και των μελών τους – αυτά τα ζητήματα θα φέρουν μαζί τους συνέπειες και για τον ίδιο τον Αραφάτ. Και δεν θα μπορεί να πει στο λαό ότι πρόκειται για δουλειά του Abu Mazen, αλλά είναι δουλειά των επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής. Ξέρω καλά τον Αραφάτ. Δεν θα δεχτεί να μπει στο περιθώριο. Θέλει να είναι ο ηγέτης ακόμα κι αν έχει χάσει όλες τις επιλογές, και δεν έχει καμιά άλλη επιλογή παρά τον εμφύλιο πόλεμο. Ακόμα και τότε προτιμά να είναι ο ηγέτης.

Sharon: Συνηθίζατε να λέτε πριν το Καμπ Ντέιβιντ πως ο Αραφάτ ..... έχει πάντα το πάνω χέρι.....Ίσως δεν έχετε διδαχτεί από το παρελθόν.

Dahlan: Ασχολούμαστε με την δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας, ένα μίγμα Αστυνομίας και Προληπτικής Ασφάλειας που αριθμεί περισσότερα από 1800 μέλη. Πρόκειται για έναν συνδυασμό τέτοιο ώστε να είμαστε σε θέση να ενσωματώσουμε αυτούς που προτείνατε στη βάση του ότι τόσο η αστυνομία όσο και η Προληπτική Ασφάλεια, θα πιστεύουν ότι πρόκειται για μέλη του άλλου μηχανισμού. Μπορούμε να επεκταθούμε όσο θέλουμε. Φέρνουμε όλους τους ανώτερους υπάλληλους όλων των υπηρεσιών μπροστά σε δύσκολες επιλογές. Θα τους πιέσουμε με κάθε τρόπο ώστε να μας ακολουθήσουν και θα απομονώσουμε όλους τους ανώτερους υπαλλήλους που θα μας σταθούν εμπόδιο. Δεν θα περιμένουμε. Έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε εντατικά. Θέτουμε υπό επιτήρηση τις πιο επικίνδυνες προσωπικότητες της Χαμάς, της Τζιχάντ και των ταξιαρχιών Al-Aqsa. Αν με ρωτήσετε τώρα για τους πέντε πιο επικίνδυνους είμαι σε θέση να σας πω με ακρίβεια που βρίσκονται. Αυτό σας διευκολύνει να ανταπαντήσετε γρήγορα σε οποιαδήποτε δράση εναντίον σας. Εργαζόμαστε τώρα για να διεισδύσουμε βαθιά στις Παλαιστινιακές οργανώσεις ώστε το επόμενο διάστημα να μπορούμε να τις διαμελίσουμε και να τις εξαφανίσουμε.

Sharon: Θα έχετε τη συμπαράστασή μου στον εναέριο χώρο και σε δύσκολες θέσεις. Αλλά φοβάμαι πως ο Αραφάτ σας έχει καταλάβει και έχει διαρρεύσει τα σχέδιά σας στην Χαμάς, τη Τζιχάντ και άλλους.

Dahlan: Αυτή η δομή δεν έχει καμία σχέση με τον Αραφάτ με εξαίρεση το ότι τα μέλη μισθοδοτούνται από το υπουργείο οικονομικών (στο οποίο ο Salam Fayyad ήταν τότε υπουργός της κυβέρνησης Abu Alaa, Ahmed Qureia). Ήμαστε σε θέση να έχουμε για τους μηχανισμούς μας ένα συγκεκριμένο προϋπολογισμό ικανό να καλύψει όλα τα έξοδα και ο Αραφάτ χάνει τον έλεγχο. Δεν θα τον αφήσουμε μόνο στο προσκήνιο.

Sharon: Πρέπει να σας διευκολύνουμε να εκκαθαρίσετε τους ηγέτες της Χαμάς μέσω της δημιουργίας ενός προβλήματος από την αρχή, έτσι μπορούμε να σκοτώσουμε όλους τους στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες. Με τον τρόπο αυτό θα προετοιμάσουμε το έδαφος για να πάρετε τον έλεγχο.

Abu Mazen: Μ’ αυτό τον τρόπο θα αποτύχουμε ολοκληρωτικά και δεν θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τίποτα από το σχέδιο. Μάλλον η κατάσταση θα εκραγεί ανεξέλεγκτα.

Αμερικανική αντιπροσωπεία: Θεωρούμε καλό τα σχέδιο του Dahlan. Και πρέπει να τους δώσουμε μια περίοδο ηρεμίας για να πετύχουν τον πλήρη έλεγχο και εσείς πρέπει να αποσυρθείτε από κάποιες περιοχές ώστε να επιτρέψετε στην Παλαιστινιακή Αστυνομία να αναλάβει την ασφάλεια. Και αν γίνει οποιαδήποτε επιχείρηση επιστρέφετε και ανακαταλαμβάνετε την περιοχή με σκληρότητα, ώστε ο κόσμος να νιώσει πως οι μαχητές αυτοί αποτελούν καταστροφή γι’ αυτούς, και πως είναι αυτοί που αναγκάζουν τον ισραηλινό στρατό να επιστρέψει σε περιοχές από τις οποίες είχε αποσυρθεί.

Sharon: Ο ίδιος ο Abu Mazen συνήθιζε να μας συμβουλεύει ότι δεν πρέπει να αποσυρθούμε πριν εκκαθαρίσουμε την τρομοκρατική υποδομή....

διος ο υρθεοχηλιναμβακAbu Mazen: Ναι έτσι σας συμβούλευα αλλά δεν το πετύχατε ως τώρα. Πίστευα πως θα τα είχατε καταφέρει πιο γρήγορα.

Dahlan: Έχουμε τα μέσα για να πετύχουμε. Ο Αραφάτ χάνει τον έλεγχο σιγά-σιγά για μια σειρά ζητήματα και εμείς έχουμε αρχίσει να ελέγχουμε τους θεσμούς περισσότερο απ’ ότι στο παρελθόν, επιπρόσθετα στην κοινή δύναμη ασφαλείας της Προληπτικής Ασφάλειας και της Αστυνομίας. Είναι υπό τον συνταγματάρχη Hamdi Al-Riffi. Τον ξέρετε καλά. Και σας στείλαμε όλα τα σχετικά μ’ αυτά τα θέματα έγγραφα λεπτομερώς. Αυτό που είναι σημαντικό είναι πως η δύναμη αυτή δεν υποτάσσεται στον Αραφάτ και δεν παίρνει εντολές απ’ αυτόν. Θα αρχίσουμε να δουλεύουμε στο Βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας για αρχή. Όσο για τις Ταξιαρχίες Al-Aqsa σύντομα θα είναι «ανοιχτό βιβλίο» για μας. Έχουμε θέσει σε ισχύ ένα σχέδιο ώστε να έχουν έναν και μόνο ηγέτη, και θα βγάλουμε από τη μέση όποιον μας εμποδίζει.

Sharon: Συμφωνώ μ’ αυτό το σχέδιο. Και θα πετύχει γρήγορα, δεν θα χρειαστεί πολύ καιρό. Υπάρχει ανάγκη να σκοτωθούν όλοι οι πιο σημαντικοί πολιτικοί ηγέτες, όχι μόνο οι στρατιωτικοί. Όπως ο Rantisi (Χαμάς), ο Abdallah Shami (Ισλαμική Τζιχάντ), ο Zahhar (Χαμάς), οι Abu Shanab (Χαμάς) και Haniyeh (Χαμάς), ο Majdalawi (PFLP), ο Mohammed Al Hindi (Ισλαμική Τζιχάντ), και ο Nafez Azzam (Ισλαμική Τζιχάντ).

Abu Mazen: Αυτό θα οδηγήσει σε έκρηξη της κατάστασης και θα μας κάνει να χάσουμε τον έλεγχο σε όλες τις υποθέσεις. Πρέπει να αρχίσουμε να δουλεύουμε για μια εκεχειρία, ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε την κατάσταση στο έδαφος. Αυτό θα είναι πιο επιτυχές και για σας και για μας.

Dahlan: Αναμφίβολα υπάρχει ανάγκη να μας υποστηρίξετε σ’ αυτό τον τομέα. Υποστηρίζω τη δολοφονία του Rantisi και του Abdalla Shami γιατί αν δολοφονηθούν αυτοί, θα δημιουργηθεί σύγχυση και μεγάλο κενό στις γραμμές της Χαμάς και της Τζιχάντ καθώς πρόκειται για τους ουσιαστικούς ηγέτες.

Sharon: Τώρα έχεις αρχίσει να καταλαβαίνεις, Dahlan.

Dahlan: Αλλά όχι τώρα. Είναι απαραίτητο να αποσυρθείτε από μεγάλα τμήματα της Γάζας ώστε να έχουμε ισχυρότερα επιχειρήματα ενώπιον του κόσμου. Και όταν η Χαμάς και η Τζιχάντ παραβιάσουν την εκεχειρία, τότε μπορούμε να τους σκοτώσουμε.

Sharon: Και αν δεν την παραβιάσουν; Θα τους αφήσετε να οργανωθούν και να προετοιμάσουν επιχειρήσεις εναντίον μας ώστε η εκεχειρία αυτή να λειτουργήσει εις βάρος μας;

Dahlan: Δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν την υπομονή τους την ώρα που οι οργανώσεις τους θα διαλύονται. Θα σπάσουν την εκεχειρία και θα έχουμε την ευκαιρία να τους κυνηγήσουμε. Τότε θα είναι στο έλεος σου Sharon.
Αμερικανική αντιπροσωπεία: Eίναι μια συνετή και λογική λύση

Sharon: Δεν θα ξεχάσω όταν συνηθίζατε να λέτε στο Εργατικό Κόμμα και ακόμα και σε μας πως έχετε τα πάντα υπό έλεγχο. Η πραγματικότητα απέδειξε το αντίθετο. Επιτρέψτε μου να καθοδηγήσω τα πράγματα με τον δικό μου ιδιαίτερο τρόπο.

Abu Mazen: Ο πρώτος όρος στον Οδικό Χάρτη ορίζει ότι αναλαμβάνετε να κάνετε βήματα που να υποστηρίζουν την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Βλέπουμε ότι η καλύτερη υποστήριξη που μπορείτε να μας παρέχετε είναι να μας δώσετε ένα κομμάτι της Λωρίδας της Γάζας ώστε να μπορέσουμε να ασκήσουμε έλεγχο σ’ αυτό. Σας είπαμε πως δεν θα επιτρέψουμε καμιά άλλη εξουσία εκτός από εμάς να υπάρξει στο έδαφος.

Sharon: Σας είπαμε περισσότερες από μία φορές ότι τα ενθαρρυντικά βήματα σημαίνουν πως θα σας υποστηρίξουμε στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, πχ με αεροπλάνα και τεθωρακισμένα

Abu Mazen: Αυτό δεν είναι υποστήριξη για μας.