Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ποινικοποιεί το μποϋκοτάζ του Ισραήλ

Πηγή: Σκωτσέζικη Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Το μποϊκοτάζ «κάνει διακρίσεις και είναι κολάσιμο» (Δικαστήριο της ΕΕ)
"Η επέμβαση στην…ελευθερία της έκφρασης απαραίτητη για την προστασία των δικαιωμάτων των Ισραηλινών παραγωγών" (Jerusalem Post)
"Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε γελοιοποιούν, μετά σε πολεμούν, μετά κερδίζεις"(Γκάντι)

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ποινικοποιεί την υποστήριξη στα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Παλαιστινίων

Η ΕΕ σταθερά επιβραβεύει ένα Ισραήλ που βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στο έγκλημα, έχοντας πια ως Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών οπαδούς της εθνοκάθαρσης. Τώρα η Δικαιοσύνη τάσσεται μαζί με τις κυβερνήσεις, που έχουν ήδη ευθυγραμμιστεί με το Ισραήλ και ποινικοποιεί όσους υποστηρίζουν το παλαιστινιακό κάλεσμα για Μποϊκοτάζ, Απόσυρση των Επενδύσεων και Κυρώσεις στο Ισραήλ (κίνημα BDS-Boycott, Divestment and Sanctions) ενάντια στην αιματηρή βία του ισραηλινού κράτους. Καμία έκπληξη όταν η βρετανική κυβέρνηση έχει εμπλακεί σε μια εξίσου αιματηρή στρατιωτική κατοχή του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Τα πουλιά με τα λεκιασμένα από αίμα φτερά συγκεντρώνονται και φτιάχνουν ένα σμήνος…

Αυτή η απόφαση είναι μια απάντηση στην υποστήριξη στο BDS, που αυξάνεται έπειτα από τα πρόσφατα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα το Γενάρη. Ποινικοποιεί ολόκληρα τα συνδικαλιστικά κινήματα της Σκωτίας, της Ιρλανδίας και της Νότιας Αφρικής.

Σύντομα μπορεί να καταστεί παράνομη ακόμα και η αντίδραση στην ισραηλινή βία με το μη βίαιο όπλο του μποϊκοτάζ ενάντια στη βία του Ισραήλ. Τα δικαστήρια, τότε, θα αφήσουν τους υποστηρικτές της Παλαιστίνης χωρίς άλλη επιλογή, από το να αντισταθούν σε αυτούς τους νόμους με κάθε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής ανυπακοής και της μη βίαιης άμεσης δράσης. Αυτή η απόφαση ελήφθη για να προστατεύσει όσους διεξάγουν την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη: σύμφωνα με τη Jerusalem Post, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «αποφάσισε ότι η επέμβαση στην…ελευθερία της έκφρασης ήταν απαραίτητη για την προστασία των δικαιωμάτων των Ισραηλινών παραγωγών». Αυτών που παράγουν αγαθά σε μια γη «εθνικά καθαρή», και που εργάζονται για να καταστρέψουν τους Παλαιστίνιους παραγωγούς..

Αυτή η απόφαση δεν θα ανακόψει τη δράση του αναπτυσσόμενου κινήματος BDS. Άλλωστε, η Βρετανική Κυβέρνηση κατήγγειλε την απόφαση που έλαβε το 2004 το Διεθνές Δικαστήριο που κήρυττε το Τείχος του Απαρτχάιντ που έχει χτίσει το Ισραήλ παράνομο και κατεδαφιστέο. Ο λαός της Γάζας συντρίβεται από μια ανοιχτή συμμαχία του Ισραήλ με τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα Αραβικά καθεστώτα. Δεν έχει άλλους συμμάχους παρά την αργά αφυπνούμενη κοινωνία των πολιτών. Έχει πληρώσει πολλές φορές με βουνά από πτώματα την άρνησή του να αποδεχτεί τα σχέδια εξαφάνισής του που έχουν εξυφάνει το Ισραήλ και η Δύση. Συγκρινόμενο με τον ηρωισμό τους και τα όσα υποφέρουν, το κόστος της αντίστασης υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενάντια στην απόφαση του ΕΔΑΔ είναι πολύ χαμηλό. Εδώ στη Σκωτία, δεν ερχόμαστε αντιμέτωποι με Ισραηλινά τάγματα θανάτου, τη δολοφονία των παιδιών, τα κατεστραμμένα από μπουλντόζες σπίτια, τα καμένα αγροκτήματα, τους τοίχους-φυλακές, την απαγωγή των καλύτερων γιων και κορών μας και τον εγκλεισμό τους σε μπουντρούμια, την εκτόπιση ή τον καθημερινό εξευτελισμό από έναν δολοφονικό στρατό.

Πέντε μέλη της Σκωτσέζικης Επιτροπής Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου την Παρασκευή 7 Αυγούστου με την κατηγορία του «εξερεθισμού ρατσιστικών συναισθημάτων» λόγω της διακοπής μιας συναυλίας που διοργάνωσαν οι επίσημοι «Πρέσβεις Πολιτισμού» του Ισραήλ όταν ήρθαν στη Σκωτία πέρσι. Οι κατηγορίες δεν είναι περισσότερο παράλογες από την υποστήριξη των «Ισραηλινών παραγωγών» εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενόσω η Γάζα ζει στην προξενούμενη από το Ισραήλ πείνα και εξαθλίωση. Οι 5 έχουν την τιμή να είναι μαζί με πολλούς άλλους που παλεύουν για δικαιοσύνη στο το λαό της Παλαιστίνης του οποίου η αντίσταση στα Σιωνιστικά εγκλήματα εμπνέει όλο τον κόσμο, αλλά έχει τόσο πολύ ποινικοποιηθεί από τους Δυτικούς συμμάχους του Ισραήλ.

Σας καλούμε να παραστείτε στη Δίκη στο Chambers St, στο Εδιμβούργο στις 9.15 την Παρασκευή 7 Αυγούστου για να δείξετε

  • Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη
  • Υποστήριξή στο Μποϊκοτάζ ενάντια στο Ισραήλ
  • Αντίθεσή σας στην «επέμβαση στην ελευθερία της έκφρασης προκειμένου να προστατευτούν οι ισραηλινοί παραγωγοί»

Scottish Palestine Solidarity Campaign
21 July 2009