Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Ένας λαός στο δρόμο του αγώνα

Συλλογικό, εκδόσεις Α/συνέχεια 2002
Η σημερινή κατάσταση στον κόσμο και ιδιαίτερα τα γεγονότα στην Παλαιστίνη επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι ζούμε σε μια φάση της Νέας Τάξης Πραγμάτων που κύριο χαρακτηριστικό της είναι η ένταση της επίθεσης του ιμπεριαλισμού. Η προσπάθεια του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού να ξεπεράσει τη βαθιά οικονομική του κρίση γεννά νέα δεινά και συμφορές για τους λαούς και τα έθνη. Πόλεμοι, γενοκτονίες, φτώχεια, δυστυχία, "ανατινάξεις" ολόκληρων περιοχών είναι στην ημερήσια διάταξη. Στο στόχαστρο της νέας Ιερής Συμμαχίας μπαίνει κάθε τι που κινείται ή προσπαθεί να κινηθεί έξω από τις ράγες της ΝΤΠ.
Σήμερα που δοκιμάζεται πολύ σκληρά ο πολύπαθος λαός της Παλαιστίνης από τις χιτλερικές, νεοταξικές θηριωδίες του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ -του οπλισμένου βραχίονα των ιμπεριαλιστών στην περιοχή- είναι αναγκαίο να τεθεί από την πλευρά της αριστεράς με επιθετικό τρόπο το πραγματικό δίλημμα: "Με τους λαούς ή τη ΝΤΠ;". Να στιγματιστεί η γραμμή των "ίσων αποστάσεων", να αποκαλυφθεί ο ρόλος και η φύση του κράτους του Ισραήλ, να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Παλαιστινιακό αν δεν ηττηθεί ο ιμπεριαλισμός, αν δεν διαλυθεί το σιωνιστικό-φασιστικό κράτος του Ισραήλ.
Η Ιντιφάντα και ο ηρωιός εθνικοαπελευθερωτικός αντιιμπεριαλιστικός αγώνας των Παλαιστινίων δείχνει το δρόμο στους λαούς ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.
Μπορείτε να διαβάσετε εκτενή αποσπάσματα του βιβλίου εδώ