Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Οι αρχές της Ραμάλα κλείνουν το AL Jazeera στη Δ. Όχθη

Πηγή: http://www.aqsatv.ps/arabic/

Αποφάσισε η εξουσία της Ραμάλας την Τετάρτη 15/7/09 την αναστολή των εργασιών του δικτύου Αλ Τζαζίρα στην περιοχή της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, και αυτό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταχείριση και τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων του γραμματέα του κινήματος Φατάχ Φαρούκ Αλ Καντουμί, ο οποίος επιβεβαίωσε σε αυτές τη συμμετοχή του Μαχμούντ Αμπάς και του Μουχάμαντ Νταχλάν στο σχέδιο δολοφονίας του Γιάσερ Αραφάτ και άλλων πολιτικών ηγετών παλαιστινιακών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων του Αμπντ Αλ Ααζίζ Αλ Ραντισί.

Και κατηγόρησε η εξουσία της Ραμάλα το κανάλι Αλ Τζαζίρα για ζύμωση κατά της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και την εξουσία της χώρας, ισχυριζόμενη ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του καναλιού Αλ Τζαζίρα, και ότι αναστέλλει τις εργασίες των γραφείων του στην Παλαιστίνη μέχρις ότου εξεταστεί το θέμα από τη Δικαιοσύνη.

Φαίνεται ότι η εξουσία της Ραμάλα εφαρμόζει μια πολιτική χειραγώγησης της πληροφόρησης στην περιοχή της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, με την απαγόρευση σε πολλά μέσα ενημέρωσης και δημοσιογραφικούς οργανισμούς να διεξάγουν τις εργασίες τους ελεύθερα, κι αυτό μέσω του κλεισίματός τους ή της άσκησης πιέσεων για τον περιορισμό των εργασιών τους, πέραν των απαγωγών δεκάδων δημοσιογράφων και απεσταλμένων οι οποίοι έρχονται από ξένα μέσα ενημέρωσης, ιδίως με το κλείσιμο των γραφείων του δικτύου Αλ Ακσά και την απαγόρευση σε αυτό να διεξάγει τις εργασίες του στην περιοχή της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

«Τιμητική διάκριση για το Αλ Τζαζίρα»

Σε σχόλιο του το κίνημα Χαμάς, μέσω του εκπροσώπου του, Δρ. Σάμι Αμπου Ζαχρί, καταδίκασε την κίνηση αυτή της εξουσίας της Ραμάλα για αναστολή των εργασιών του Δικτύου Αλ Τζαζίρα στη βάση της δημοσιοποίησης των δηλώσεων του κ. Φαρούκ Αλ Καντουμί. Το κίνημα θεωρεί αυτή τη στάση ως μια επιπρόσθετη απόδειξη του μεγέθους των εγκλημάτων εναντίον των μέσων ενημέρωσης που βαρύνουν την εξουσία της Ραμάλα, ενώ θεωρεί, επίσης, πως οι περιορισμοί στο Δίκτυο Αλ Τζαζίρα είναι τιμητικός έπαινος διάκρισης για αυτό το κανάλι. Επίσης, ανάφερε, εκ μέρους του κινήματος, ότι η αντίδραση της εξουσίας της Ραμάλα κατ’ αυτό τον τρόπο, αποτελεί μια επιπρόσθετη ένδειξη της εγκυρότητας των στοιχείων που δημοσιοποίησε ο Αλ Καντουμί γύρω από τη συμμετοχή του Μαχμούντ Αμπάς και του Μουχάμαντ Νταχλάν για τη δολοφονία του αείμνηστου Γιάσερ Αραφάτ.