Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν έχουμε κουραστεί! Εβδομάδα ενάντια στο Τείχος του Απαρτχάιντ, 9-16 Νοεμβρίου

Πηγή:stopthewall.org

Μαζί θα γκρεμίσουμε το Τείχος του Απαρτχάιντ

Στην αρχή αυτής της χρονιάς οι λαοί του Αραβικού κόσμου ξεσηκώθηκαν, βγήκαν στους δρόμους και τις πλατείες και έκαναν σημαντικά βήματα στον μακρύ δρόμο για μια δίκαιη και ελεύθερη Μέση Ανατολή. Η παλαιστινιακή Ιντιφάντα έγινε αραβική. Τα τείχη του φόβου της δικτατορίας γκρεμίστηκαν. Οι λαοί της Αιγύπτου, της Τυνησίας, της Υεμένης, της Συρίας και αλλού, ενέπνευσαν τον κόσμο με το κουράγιο τους. Έδειξαν ότι ο λαός, αποφασισμένος και ενωμένος, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η άνοιξη έγινε καλοκαίρι, το καλοκαίρι φθινόπωρο και καθώς προχωράμε στον χειμώνα, ο κόσμος βλέπει να συνεχίζονται οι εξεγέρσεις με μεγάλο δυναμισμό. Δεν έχουμε κουραστεί!

Όμως, ο λαϊκός αγώνας έχει υψηλό τίμημα. Μαζικοί σκοτωμοί, συλλήψεις μεγάλης κλίμακας και βασανισμοί έχουν χρησιμοποιηθεί από τα καθεστώτα για να προστατέψουν την εξουσία τους. Τώρα είναι η στιγμή για τον κόσμο, τα κινήματα, τις οργανώσεις και τους ανθρώπους με συνείδηση να σταθούν και να στηρίξουν τον αραβικό και παλαιστινιακό λαό, πιέζοντας τις κυβερνήσεις, τα ιδρύματα και τις επιχειρήσεις να αποσύρουν την προστασία και την στήριξη στο ισραηλινό απαρτχάιντ, την αποικιοκρατία και την κατοχή, γιατί η Παλαιστίνη είναι η καρδιά του αραβικού κόσμου και αν δεν βρεθεί λύση στο παλαιστινιακό ζήτημα, δεν θα υπάρξει διαρκής ειρήνη και δικαιοσύνη!

Ενωθείτε στην 9η ετήσια Διεθνής Εβδομάδα ενάντια του Τείχους του Απαρτχάιντ: 9-16 Νοεμβρίου

Στηρίξτε την παλαιστινιακή λαϊκή αντίσταση

Δείξτε στο Ισραήλ ότι κανένα Τείχος δεν μπορεί να σταματήσει την επιδίωξη μας για δικαιοσύνη και αυτοδιάθεση.

Πιέστε τις κυβερνήσεις σας, τα ιδρύματα και τις επιχειρήσεις να σταματήσουν να στηρίζουν το Ισραηλινό Απαρτχάιντ

Κινητοποιήστε και οργανώστε γεγονότα στην περιοχή σας
• Εκστρατείες ενημέρωσης για το Τείχος και τους Εποικισμούς
• Εκστρατείες ενημέρωσης για την ισραηλινή καταστολή της παλαιστινιακής λαϊκής αντίστασης
• Εκστρατείες μποϋκοτάζ και απόσυρσης επενδύσεων ενάντια σε εταιρίες που χτίζουν το Τείχος
Για περισσότερες πληροφορίες και –σημαντικό!- για να μας ενημερώσετε για τα σχέδια δράσης σας, επικοινωνήστε στο mallory@stopthewall.org

Τώρα είναι ο καιρός για το φθινόπωρο της αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή λαϊκή αντίσταση

Ξέρουμε ότι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε το Τείχος και μαζί με αυτό, το ισραηλινό σχέδιο μπατουστανοποίησης του λαού μας και τις ισραηλινές προσπάθειες να θάψουν τα όνειρα μας για ελευθερία και δικαιοσύνη.

Μόλις ολοκληρωθεί το Τείχος του Απαρτχάιντ, μαζί με τους εποικισμούς και τις στρατιωτικές κλειστές περιοχές, θα έχει προσαρτήσει το 50% της Δυτικής Όχθης και θα έχει κλέψει τις υδάτινες πηγές της. Το Τείχος απομονώνει την Ιερουσαλήμ και θέτει περισσότερους από 260.000 Παλαιστίνιους στον κίνδυνο εξορίας. Με το σχεδόν 60% να έχει ολοκληρωθεί, η λαϊκή αντίσταση έχει παίξει πρωταρχικό ρόλο στο να καθυστερήσουν οι εργασίες κατασκευής του Τείχους. Όταν το Ισραήλ ξεκίνησε την κατασκευή το 2002, θα το είχε ολοκληρώσει το 2005, μετά το 2005, μετά το 2011. Φέτος το Ισραήλ έθεσε ως διορία το 2020.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, αλλά χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη σας

Οι Παλαιστίνιοι ακτιβιστές και οι κοινότητες πληρώνουν μεγάλο τίμημα για την αντίσταση τους στην γκετοποίηση του λαού τους. Εκατοντάδες έχουν συλληφθεί, χιλιάδες έχουν τραυματιστεί και 16 έχουν σκοτωθεί στην προσπάθεια τους να σώσουν την γη τους και να διατηρήσουν τα δικαιώματα τους.

Η Αραβική Άνοιξη δείχνει ότι δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτόν τον αγώνα

Η Αραβική ‘Άνοιξη άλλαξε την Μέση Ανατολή. Οι διαμαρτυρίες αλληλεγγύης ταρακούνησαν την Τυνησία, ο λαός της Αιγύπτου κυριολεκτικά έκλεισε την αιγυπτιακή πρεσβεία. Στον βορρά, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πρόσφυγες μαζί με Σύριους και Λιβανέζους, έριξαν τους φράχτες στα κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν και στον Λίβανο και έκαναν αυτό που φοβάται το Ισραήλ: οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες πάτησαν στο χώμα των προγόνων τους.

Έχοντας αποθρασυνθεί από την ατιμωρησία, η ισραηλινή αντίδραση ήταν δολοφονίες, καταστολή και περισσότερα τείχη. Οι ισραηλινές αρχές έχουν ήδη ανακοινώσει την κατασκευή ενός τείχους κατά μήκος των αιγυπτιακών συνόρων και στα Συριακά Υψώματα του Γκολάν.

Κανένα τείχος δεν θα προστατέψει το ισραηλινό απαρτχάιντ από το επαναστατικό πνεύμα μας και τις φωνές μας για ελευθερία και αυτοδιάθεση.