Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Δήλωση κρατουμένων του PFLP: θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τη νίκη και την ελευθερία

Πηγή: pflp.ps/english 7 Αυγούστου 2016

Η ηρωική μάχη των κρατουμένων του Λαϊκού Μετώπου, με επικεφαλή τον Γενικό Γραμματέα, σύντροφο Άχμαντ Σααντάτ, σε ένδειξη υποστήριξης στον σύντροφο Μπιλάλ Καγιέντ που βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και 54 μέρες, εξακολουθεί να κλιμακώνεται με διαμαρτυρίες των κρατουμένων. Οι κρατούμενοι αντιμετωπίζουν την φασιστική κατοχή που συνεχίζει τις προσπάθειες καταστολής της απεργίας, χρησιμοποιώντας αντίποινα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η κατοχή χάνει δυνάμεις σε αυτή την μάχη και η νίκη του Μπιλάλ και των συντρόφων του είναι θέμα χρόνου. Η νίκη αυτή θα έχει θετικό αντίκτυπο στο κίνημα των κρατουμένων και στους αγώνες εντός των φυλακών, αλλά και στον συνολικότερο αγώνα του λαού μας στην Παλαιστίνης και την εξορία.
Οι κρατούμενοι του Μετώπου, τα στελέχη και οι οργανώσεις στις κατοχικές φυλακές, βρίσκονται πολύ κοντά στο να νικήσουν την διοίκηση των κατοχικών φυλακών στην προσπάθεια τους να μεταφέρουν τον σύντροφο Μπιλάλ και να δημιουργήσουν ένα προηγούμενο διοικητικής κράτησης για όλους τους κρατούμενους που εκτίουν την ποινή τους. Η νέα αυτή μάχη θυμίζει τις προηγούμενες ιστορικές μάχες του κινήματος κρατουμένων ενάντια στην κατοχή, από τις οποίες επιτεύχθηκαν σημαντικά κατορθώματα.
Στις αγωνιζόμενες μάζες του λαού μας
Η πράξη του ΓΓ Σααντάτ και των γενναίων συντρόφων του, έχει σκοπό να στρέψει το ρεύμα του παλαιστινιακού σκοπού στην κανονική ροή του και να δοθεί σημασία στο ζήτημα των κρατουμένων, που είχε παραμεληθεί για χρόνια. Ο αγώνας των κρατουμένων είχε πολλά χρόνια να δει τόσο μεγάλη ορμή και διεθνή αλληλεγγύη, όπως γίνεται τώρα στην περίπτωση του συντρόφου Μπιλάλ Καγιέντ. Στους δρόμους της Παλαιστίνης, σε αραβικό και διεθνές επίπεδο, έχει δημιουργηθεί ένα συμπαγές μπλοκ που στηρίζει τον αγώνα των κρατουμένων.
Στις μάζες του λαού μας και στις προοδευτικές δυνάμεις του κόσμου
Στον αγώνα για την νίκη του συντρόφου Μπιλάλ Καγιέντ, όσο συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις επιθέσεις του κατακτητή, εμείς το Τμήμα Κρατουμένων του Λαϊκού Μετώπου, τονίζουμε τα εξής:
1)Την ώρα που ο ΓΓ και πολλοί αρχηγοί του Μετώπου ενώνονται με τα στελέχη μας στην απεργία πείνας (όπως ο Nasser Abu Khdeir, Ahed Abu Ghoulmeh, Kamil Abu Hanish, Wael Jaghoub κ.α), καινούριες ομάδες κρατουμένων θα ξεκινήσουν απεργία πείνας την Κυριακή, ειδικά στην φυλακή Οφέρ.
2)Το Λαϊκό Μέτωπο στις κατοχικές φυλακές, μιλώντας με το κίνημα των κρατουμένων, είναι πεπεισμένο για την κλιμάκωση του αγώνα. Από την πρώτη μέρα της απεργίας, ολόκληρο το κίνημα επιβεβαίωνε ότι η μάχη του συντρόφου Μπιλάλ δεν αφορά μόνο τον ίδιο ή το Λαϊκό Μέτωπο, αλλά όλο το κίνημα των κρατουμένων και η νίκη του θα είναι νίκη όλων.
3)Επαναβεβαιώνουμε την ανάγκη να συνεχιστούν οι οργανωμένες μέρες οργής με μαζικότητα, πορείες και διαδηλώσεις, στις πλατείες, τους προσφυγικούς καταυλισμούς, τα τζαμιά και τις εκκλησίες, ειδικά οι διαδηλώσεις της Παρασκευής που προκαλούν την κατοχή.
4)Χαιρετίζουμε τον λαό μας στην κατεχόμενη παλαιστινιακή γη, που συνεχίζει να μας υποστηρίζει, μαζί με τον λαό μας σε όλη την Παλαιστίνη, την εξορία και την διασπορά. Τους καλούμε να συμμετάσχουν πλατιά στην διαδήλωση που θα γίνει την Τρίτη στο νοσοκομείο Barzilai με το σύνθημα «Από την Ιερουσαλήμ στο Ασκελάν, λευτεριά στον Μπιλάλ»
5)Χαιρετίζουμε τις αγωνιζόμενες δυνάμεις του αραβικού κόσμου, ειδικά τους συντρόφους στο Λαϊκό Μέτωπο της Τυνησίας, στην Αίγυπτο, το Μαρόκο, το Κουβέιτ και αλλού και τους καλούμε να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις δράσεις τους, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους γενναίους κρατούμενους.
6)Χαιρετίζουμε τον σύντροφο μας, τον διεθνή αγωνιστή George Abdallah και τους συντρόφους στις γαλλικές φυλακές, που ανακοίνωσαν μέρες αλληλεγγύης και απεργίας πείνας μαζί μας. Επίσης χαιρετίζουμε τις λιβανέζικες και παλαιστινιακές οργανώσεις νεολαίας που ετοιμάζονται να διαδηλώσουν μαζί μας στη Βηρυτό και σε όλο τον Λίβανο.
7)Τέλος, καλούμε την Εθνική Επιτροπή Μποϋκοτάζ να εκδώσει άμεσα κάλεσμα σε όλες τις επιτροπές BDS στον κόσμο, να αναλάβουν μια εκστρατεία για να υπερασπιστούν τους κρατούμενους, να γίνει διεθνές μποϋκοτάζ στην κατοχή και τους θεσμούς της και στις επιχειρήσεις που συνεργούν, με επικεφαλή την εταιρία ασφάλειας G4S.
Στις μάζες του λαού μας
Δεσμευόμαστε ότι θα κερδίσουμε σε αυτή τη μάχη και θα επιτύχουμε ακόμα μία νίκη του κινήματος κρατουμένων ενάντια στην φασιστική κατοχή. Οι αρχηγοί του Λαϊκού Μετώπου είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να ηγηθούν αυτής της μάχης μαζί με τους συντρόφους τους με αποφασιστικότητα, για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση του Μπιλάλ Καγιέντ.
Η νίκη είναι αδιαμφισβήτητη
Η ηγεσία του PFLP στις ισραηλινές φυλακές
7 Αυγούστου 2016