Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Το PFLP καταδικάζει την πρόσφατη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με το σιωνιστικό κράτος

Πηγή: pflp.ps/english/12 Φεβρουαρίου 2016

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης απορρίπτει την στενή σχέση ανάμεσα στο σιωνιστικό κράτος και την ελληνική κυβέρνηση, που εκλέχθηκε για να υλοποιήσει μια αριστερή και σοσιαλιστική εντολή και ωστόσο, υπαναχωρεί επανειλημμένα και αδικαιολόγητα από τις θέσεις που εξέφραζε στο παρελθόν, για θέματα κριτικής σημασίας για τους λαούς της Ελλάδας, της Παλαιστίνης και του κόσμου.
Το Μέτωπο σημειώνει ότι έχει ενημερώσει μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση αυτή. Επίσης, η συντρόφισσα Λέιλα Χάλεντ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Ευρωκοινοβούλιο, εξέφρασε την ανησυχία της και την απόρριψη τέτοιων συμφωνιών, σε μια περίοδο που αυξάνεται η διεθνής απομόνωση και δυναμώνει η λαϊκή εκστρατεία μποϋκοτάζ του σιωνιστικού κράτους.
Το Μέτωπο κάλεσε όλες τις αριστερές και δημοκρατικές δυνάμεις της Ελλάδας να πολεμήσουν την αυξανόμενη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και το κράτος κατοχής, σημειώνοντας ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην λαϊκή αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον παλαιστινιακό. Η ιστορική και στέρεη αλληλεγγύη δεν επηρεάζεται από τέτοιου είδους συμφωνίες ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το ρατσιστικό κράτος.
Το PFLP σημειώνει ότι καταδικάζει πλήρως τις αυξανόμενες στρατιωτικές και οικονομικές συνεργασίες ανάμεσα στην Τουρκία και το κράτος κατοχής και καταδικάζει τις θέσεις των Ελλήνων αξιωματούχων που δεν εκφράζουν την πραγματικότητα και τα αισθήματα του ελληνικού λαού και την ιστορική του στάση στον παλαιστινιακό σκοπό.