Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΜΕΚΟΡΟΤ ΦΥΓΕ

22-30 Μαρτίου 2014
Διεθνής Εβδομάδα ενάντια στην ΜΕΚΟΡΟΤ
Πείτε όχι στο Απαρτχάιντ Νερού, υποστηρίξτε τη δικαιοσύνη για το νερό !

Η Μεκορότ, η κρατική Ισραηλινή εταιρεία νερού, είναι γνωστή στην Ελλάδα ως μια από τις βασικές διεκδικήτριες της ΕΥΔΑΘ και της ΕΥΔΑΠ. Αυτό όμως που δεν ακούγεται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ είναι πως η Μεκορότ έχει κατηγορηθεί με πλήθος αποδείξεων από διεθνείς οργανισμούς πως εφαρμόζει πολιτικές απαρτχάιντ νερού στα παλαιστινιακά κατεχόμενα εδάφη, λεηλατεί τους φυσικούς πόρους της Παλαιστίνης και στηρίζει τους παράνομους εποικισμούς.
Η ελληνική κυβέρνησης, συνεχίζοντας τις ανήθικες πρακτικές και πολιτικές σε βάρος του λαού, εκτός του ότι προχωράει στο ξεπούλημα του δημόσιου αγαθού του νερού –αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα έχει στους πολίτες της χώρας- συνεχίσει απρόσκοπτα την συνεργασία της με το Ισραήλ, παραβλέποντας το διεθνές κι ανθρωπιστικό δίκαιο και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς.
Η Μεκορότ τα τελευταία χρόνια άρχισε να επεκτείνεται ανά τον κόσμο, υπογράφοντας κερδοφόρα συμβόλαια με διάφορες χώρες όπως Πορτογαλία, ΗΠΑ, Αργεντινή, Ιταλία κλπ. Στην Κύπρο είχε προχωρήσει σε σύναψη σύμβασης για την κατασκευή μονάδων αφαλάτωσης με αμφιλεγόμενες διαδικασίες κι όρους που ήταν φυσικά σε βάρος του κυπριακού λαού.
Παράλληλα όμως, δημιουργήθηκαν εκστρατείες που στηρίζονται από ακτιβιστές, οργανώσεις πολιτών και πολιτικούς εκπροσώπους με σκοπό να εμποδίσουν την συνεργασία των κυβερνήσεων με την Μεκορότ, όπως στην Αργεντινή, την Πορτογαλία και την Ιταλία. Στην Αργεντινή μάλιστα, οι ακτιβιστές ανακοίνωσαν πως κατάφεραν να ακυρώσουν την σύμβαση για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας νερού στην Λα Πλάτα του Μπουένος Άιρες, αξίας 170 εκατ. δολαρίων.
Το παγκόσμιο κίνημα μποϋκοτάζ έχει δημιουργήσει μια τεράστια δυναμική. Είναι πλέον η ώρα να εντατικοποιήσουμε την πίεση προς τις δημόσιες αρχές για να αποκλείσουν τη Μεκορότ από δημόσιες συμβάσεις και να καταστήσουν την επιχείρηση υπόλογο για το απαρτχάιντ νερού.
Συμμετέχουμε στην πρώτη διεθνή εβδομάδα ενάντια στη Μεκορότ από τις 22 Μαρτίου-Παγκόσμια Ημέρα Νερού έως τις 30 Μαρτίου 2014-Παλαιστινιακή Ημέρα της Γης.


Δείτε το video και τις φωτογραφίες που ακολουθούν για την πραγματικότητα του νερού στην Παλαιστίνη
Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ και για περισσότερες πληροφορίες για τις εκστρατείες ενάντια στην ΜΕΚΟΡΟΤ θα βρείτε στο site stopmekorot.org.

Filling Point (by LifeSource and Pietro Bellorini) from Life Source on Vimeo.