Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

PFLP: απαράδεκτες οι δηλώσεις του Αμπάς για το δικαίωμα επιστροφής και την αντίσταση

Πηγή: pflp.ps/english/ 3 Νοεμβρίου 2012

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης δηλώνει την κατηγορηματική απόρριψη των δηλώσεων του Προέδρου της ΠΑ, Μαχμούντ Αμπάς που έκανε στη διάρκεια συνέντευξης από την ισραηλινή τηλεόραση και απαίτησε την άμεση δράση της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της ΟΑΠ.
Ο σύντροφος Comrade Dr. Rabah Muhanna, μέλος του πολιτικού γραφείου του PFLP, είπε πως οι δηλώσεις αυτές αντίκειται στις θέσεις της ΟΑΠ και τις θεμελιώδεις αρχές του παλαιστινιακού λαού, όπως το δικαίωμα επιστροφής, αυτοδιάθεσης, ανεξάρτητου κράτους, το δικαίωμα του λαού μας να χρησιμοποιεί κάθε μέσο αντίστασης ενάντια στη κατοχή για να επιτύχει τους εθνικούς μας στόχους. Σημείωσε πως ο Abu Mazen δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώνει αυτές τις σταθερές, ούτε και κανείς άλλος, λέγοντας πως αυτές οι δηλώσεις είχαν ως στόχο να κατευνάσουν και να παρακαλέσουν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να παραχωρήσουν κάτι. Ο Dr. Muhanna είπε πως ο Παλαιστινιακός λαός θα συνεχίσει να διεκδικεί το δικαίωμα επιστροφής, αυτοδιάθεσης και μια δημοκρατική Παλαιστίνη για όλους.
Ο σύντροφος Khalida Jarrar, επίσης μέλος του Πολιτικού Γραφείου είπε πως οι δηλώσεις σκοπεύουν στο να υπονομεύσουν ένα ιερό και αδιαμφισβήτητο δικαίωμα και περνούν τις κόκκινες γραμμές. Το δικαίωμα επιστροφής δεν μπορεί να υποβιβαστεί από κανέναν και δεν πρόκειται για προσωπική άποψη κανενός. Ο Jarrar αποκήρυξε τις δηλώσεις ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει τρίτη ιντιφάντα, λέγοντας ότι κανένας δεν μπορεί να περιορίσει την οργή για αντίσταση του παλαιστινιακού λαού ή την αναπόφευκτη εξέγερση όσο συνεχίζουν να υπάρχουν οι κατοχή και οι επιθετικές πολιτικές της.
Ο Jarrar είπε πως η αντίσταση με όλους τους τρόπους, ήταν και συνεχίζει να είναι στον δρόμος του παλαιστινιακού λαού στον αγώνα ενάντια στην κατοχή, προκειμένου να κερδίσει τα δικαιώματα του και είπε πως ανεξάρτητα με το πόσο χρόνο θα πάρει, ο λαός μας θα κερδίσει την ελευθερία, την επιστροφή και την αυτοδιάθεση και θα γυρίσει στην πατρίδα του από όπου διώχθηκαν με την βία το 1948.