Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση και κάλεσμα για κινητοποιήσεις από του «Παλαιστίνιους για την Αξιοπρέπεια»

Πηγή:www.stopthewall.org 10 Σεπτεμβρίου 2012

Κοινωνική Δικαιοσύνη και ακύρωση του Οικονομικού Πρωτοκόλλου των Παρισίων
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


Οικοδομώντας πάνω στην λαϊκή οργή που απορρίπτει την μετατροπή μας σε ζητιάνους, για να απασχοληθούμε με την επιβίωση μας παρά με τον εθνικό μας αγώνα, οι Παλαιστίνιοι για Αξιοπρέπεια σας καλούν να συμμετάσχετε στην μαζική πορεία για να απαιτήσουμε:

Κοινωνική δικαιοσύνη και την ακύρωση του Οικονομικού Πρωτοκόλλου των Παρισίων
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012
5:00μμ στην Πλατεία Μανάρα στη Ραμάλλα.


Ας σπάσουμε την σιωπή μας και την ανοχή μας στην εξάρτηση της Παλαιστινιακής Αρχής στο Κράτος Κατοχής, στην ανεξέλεγκτη διαφθορά και στην ηγεσία μας που δεν έχει πια καμία επιλογή, παρά μόνο δικαιολογίες…

Καλούμε όλους να σηκώσουν μόνο την παλαιστινιακή σημαία και να προστατέψουν την δημόσια και ιδιωτική περιουσία από τους βανδαλισμούς.

Ζήτω η Παλαιστίνη! Ελεύθερη όπως οι γιοι και οι κόρες της!

Παλαιστίνιοι για την Αξιοπρέπεια


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Γιατί πρέπει να ακυρώσουμε το Πρωτόκολλο των Παρισίων;
Γιατί οι τιμές και ειδικά της βενζίνης, ανεβαίνουν συνέχεια εδώ;


Όλοι γνωρίζουμε πως κάθε φορά που η ισραηλινή κυβέρνηση ανεβάζει τις τιμές, ειδικά της βενζίνης, στο Ισραήλ, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το ίδιο κι εδώ! Αυτό γίνεται γιατί το Πρωτόκολλο των Παρισίων ορίζει ότι το ΦΠΑ μας πρέπει να είμαι μικρότερο από το Ισραήλ κατά 2% μόνο και η διαφορά στην τελική τιμή της βενζίνης για τους καταναλωτές στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη δεν μπορεί να υπερβαίνει το 15% της καταναλωτικής τιμής στο Ισραήλ, παρόλο που το μέσο εισόδημα στο Ισραήλ είναι τριπλάσιο από το δικό μας εισόδημα και το ΑΕΠ του Ισραήλ είναι 30 φορές πιο πάνω από το ΑΕΠ της Παλαιστίνης! Με απλά λόγια, το Πρωτόκολλο των Παρισίων ελέγχει τις τιμές των καυσίμων μας.

Γιατί ο παραγωγικός μας τομέας είναι μικρός και αδύναμος και γιατί τα εισαγόμενα αγαθά είναι ακριβά;

Πρώτα απ’ όλα, το Πρωτόκολλο των Παρισίων βάζει περιορισμούς στους παλαιστίνιους εμπόρους και αγρότες στην εξαγωγική διαδικασία, επιτρέποντας στο Ισραήλ να ελέγχει τα σύνορα και τα εξαγόμενα προϊόντα. Όταν το Ισραήλ επιτρέπει την εξαγωγή παλαιστινιακών προϊόντων, αυτά περνούν από έλεγχο ασφάλειας, τεχνικό και εργαστηριακό έλεγχο που καθυστερούν την εξαγωγή και μπορεί να καταστρέψουν τα προϊόντα! Επίσης η συμφωνία επιβάλλει να τηρούνται τα ισραηλινά πρότυπα στα περισσότερα εισαγόμενα προϊόντα όσον αφορά τους δασμούς και τους φόρους, παρόλο που το βιοτικό επίπεδο ανάμεσα στις δύο οικονομίες έχει τεράστιες διαφορές. Το χειρότερο είναι ότι το Πρωτόκολλο των Παρισίων δίνει στο κράτος κατοχής το δικαίωμα να εισπράττει φόρους αντί της Παλαιστινιακής Αρχής, δηλαδή βάζει μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές πηγές της ΠΑ και τα λεφτά των παλαιστινίων στα χέρια του κατακτητή. Και τα χρήματα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί για να μας ασκήσουν πίεση στις πολιτικές μας θέσεις.

Φανταστείτε αν πέντε Παλαιστίνιοι αποφάσιζαν να ανοίξουν ένα μικρό εργοστάσιο για να παράγουν εθνικά προϊόντα. Τα μεγάλα ισραηλινά εργοστάσια θα έμπαιναν στην αγορά μας χωρίς φόρους ή δασμούς και θα κατέστρεφαν τα εθνικά προϊόντα, επειδή το Πρωτόκολλο των Παρισίων δεν μας επιτρέπει να προστατεύσουμε τα προϊόντα μας. Με απλά λόγια, το Πρωτόκολλο των Παρισίων ελέγχει τα σύνορα και τα αγαθά μας και μας απαγορεύει να προστατεύσουμε την εθνική μας παραγωγή.

Γιατί είναι προς συμφέρον του Ισραήλ να συνδέεται η αύξηση των τιμών τους με την αύξηση των τιμών εδώ;

Είναι προς συμφέρον του κράτους κατοχής να είναι συνδεδεμένες οι τιμές του με τις δικές μας ώστε τα αγαθά εδώ δεν θα είναι πιο φθηνά και η αγορά της Παλαιστίνης δεν θα είναι προσιτή για τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς, σε βάρος των ισραηλινών προϊόντων. Επίσης, με αυτό τον τρόπο όλες οι οικονομικές πηγές μας θα βρίσκονται στα χέρια των ισραηλινών και οι Παλαιστίνιοι θα είναι οικονομικά εξαρτώμενοι από τον κατακτητή. Και αυτό γιατί το Πρωτόκολλο των Παρισίων ελέγχει τα προϊόντα και τις τιμές της αγοράς μας.

Ποιος ευθύνεται για την κρίση;

Πρώτα απ’ όλα, υπεύθυνοι είναι όσοι από την PLO υπέγραψαν τις Συμφωνίες του Όσλο και το Πρωτόκολλο των Παρισίων. Αυτές οι συμφωνίες μας στέρησαν τους φυσικούς μας πόρους (γη και νερό) και μας απέτρεψαν από το να έχουμε τον έλεγχο των συνόρων μας ώστε να μπορούμε να εισάγουμε και να εξάγουμε. Δεύτερον, η Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή, ένα προϊόν των Συμφωνιών του Όσλο, συνεχίζει να εξαρτιέται από την διεθνή βοήθεια και έχει αποτύχει να δημιουργήσει εθνικές βιομηχανίες ή να στηρίξει τον αγροτικό τομέα. Τρίτον, μερικοί πιστεύουν ότι η τρέχουσα κυβέρνηση είναι η αιτία της κρίσης. Είναι αλήθεια πως αυτή η κυβέρνηση συνείσφερε στο να βαθύνει η κρίση, ο πυρήνας του προβλήματος όμως βρίσκεται στις συμφωνίες που απαγορεύουν κάθε προσπάθεια εδραίωσης μια εθνικής, ανεξάρτητης οικονομίας. Μας παραπλάνησαν επίσης με το να μας κάνουν να πιστέψουμε πως ήμασταν έτοιμοι να ιδρύσουμε ένα κράτος με δυνατή οικονομία, αλλά στην πραγματικότητα η σχέση εξάρτησης με το Ισραήλ δυναμώνει.

Ποια είναι η λύση; Υπάρχει πραγματική λύση;

Φυσικά και υπάρχει εναλλακτική. Η εναλλακτική είναι η οικονομική αντίσταση που μπορεί να πετύχει αναδιανομή των πηγών, κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια για τον παλαιστινιακό λαό. Δεν είναι απλά ένα σύνθημα! Τα πιο σημαντικά εναλλακτικά βήματα που μπορούμε να πάρουμε, είναι:

1)Να κάνουμε μποϋκοτάζ στα ισραηλινά προϊόντα
2)Να αρνηθούμε να εφαρμόσουμε το Πρωτόκολλο των Παρισίων και να πιέσουμε την Παλαιστινιακή Αρχή να το καταγγείλει ρητά
3)Να βάλουμε υψηλούς φόρους στα εισαγόμενα προϊόντα για να προστατέψουμε τα εθνικά μας προϊόντα και την γεωργία μας
4)Να πάρουμε τα παλαιστινιακά εδάφη του «Τομέα Γ» που αποτελούν το 60% της Δυτικής Όχθης, να τα ενώσουμε με την υπόλοιπη Δυτική Όχθη και να δουλέψουμε μαζί για να τα καλλιεργήσουμε
5)Να φτιάξουμε αγροτικούς συνεταιρισμούς που θα καλύπτουν τις τοπικές ανάγκες

Επιπλέον υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες που μπορούν να εφαρμόσουν οι Παλαιστίνιοι οικονομολόγοι, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση να τις εφαρμόσει και να αποτινάξει την οικονομική εξάρτηση.

Επί τη ευκαιρία, το Ισραήλ παραβιάζει τις περισσότερες από τις υποχρεώσεις του που έχει σύμφωνα με το Πρωτόκολλο των Παρισίων και παρόλα αυτά, εμείς συνεχίζουμε να το εφαρμόζουμε. ΓΙΑΤΙ;;