Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

PFLP: οι επιθέσεις στο Σινά ταιριάζουν στο σιωνιστικό σχέδιο

Πηγή: pflp.ps/english, 12 Αυγούστου 2012

Ο σύντροφος Rabah Muhanna, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του PFLP είπε ότι η εγκληματική επίθεση σε βάρος αιγυπτίων στρατιωτών στο Σινά, ταιριάζει στο σιωνιστικό σχέδιο που είχε στόχο να προκαλέσει ένταση στις σχέσεις της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και του παλαιστινιακού λαού στη μνημόσυνη τελετή που διοργάνωσαν παλαιστινιακές παρατάξεις στη Γάζα στη μνήμη των Αιγυπτίων μαρτύρων. Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι παρακολούθησαν την τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ερυθρού Σταυρού, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αιγυπτιακό λαό.

Ο σύντροφος Jamil Mizher, μέλος της Κεντρικής επιτροπής του PFLP, είπε πως το ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος των αιγυπτίων στρατιωτών, φέρει τη σφραγίδα του σιωνισμού και είναι μια προσπάθεια να διαταραχθούν οι σχέσεις του αιγυπτιακού και παλαιστινιακού λαού, δεδομένου ότι οι Αιγύπτιοι βρίσκονται στο πλευρό των Παλαιστινίων και υποστηρίζουν τον σκοπό τους με κάθε μέσο. Ο Mizher, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Η Φωνή του Λαού», τονίζει ότι οι πληροφορίες και οι προειδοποιήσεις που κυκλοφορούσε η σιωνιστική κατοχή πριν την επίθεση, δεν είναι τόσο αθώες, ειδικά μιας και προσπαθεί πάντα να διαταράξει τις σχέσεις των αραβικών χωρών και να βάλει εμπόδια στις αιγυπτιακό-παλαιστινιακές σχέσεις, κυρίως μετά της επανάσταση της Αιγύπτου και τις αλλαγές που έγιναν προς όφελος του παλαιστινιακού λαού και του σκοπού του.

Ο Mizher τονίζει πως οι σιωνιστικές δυνάμεις πάντα προσπαθούν να ρίξουν στον παλαιστινιακό λαό και στη Λωρίδα της Γάζας, τις ευθύνες για οτιδήποτε γίνεται στη περιοχή. Είπε πως οι δάκτυλοι των σιωνιστικών μυστικών υπηρεσιών και η Μοσάντ δεν βρίσκονται μακριά από αυτή την τρομοκρατική επιχείρηση, που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα και να βλάψουν τις σχέσεις, να εντείνουν τον αποκλεισμό του λαού μας και να υπονομεύσουν κάθε προσπάθεια της αιγυπτιακής κυβέρνησης να άρει τον αποκλεισμό του παλαιστινιακού λαού.

Σημείωσε πως η κατοχή θέλει αυτή τη στιγμή, που η πρόοδος στην Αίγυπτο υπονοεί την άρση του αποκλεισμού, να ανακατέψει την τράπουλα και να διαταράξει την πρόοδο. Πρέπει το μήνυμα να παραδοθεί στην σιωνιστική κατοχή, ότι ο παλαιστινιακός λαός δεν θα θιγεί και ότι η σιωνιστική κατοχή δεν θα διατηρήσει τον άδικο αποκλεισμό στη Γάζα με αυτές τις πράξεις. Εξέφρασε τα συλλυπητήρια του εκ μέρους του PFLP προς τον αιγυπτιακό λαό, την ηγεσία και τον στρατό, σημειώνοντας τις μεγάλες θυσίες των Αιγυπτίων για τον παλαιστινιακό σκοπό.

Όταν ρωτήθηκε για το κλείσιμο των τούνελ στη Ράφα, ο Mizher σημείωσε πως ο λόγος ύπαρξης των τούνελ είναι η άρση του αποκλεισμού, λέγοντας πως ο λαός μας δεν έχει διάθεση να χρησιμοποιεί τα τούνελ επ’ αορίστου, αλλά πρόκειται για μια σημαντική παράμετρο που διατηρεί την αποφασιστικότητα του παλαιστινιακού λαού λόγω έλλειψης βασικών ειδών από τη Λωρίδα. Η εναλλακτική τόνισε είναι να ανοιχτεί το πέρασμα της Ράφα για την μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών και ο αιγυπτιακός και παλαιστινιακός λαός πρέπει να συνεργαστούν για να σταματήσει ο αποκλεισμός –μετά δεν θα χρειάζονται τα τούνελ.