Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Συλλογή υπογραφών για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους απεργούς πείνας

Καθώς πλησιάζουμε την 64η επέτειο της Νάκμπα – την καταστροφή κατά την οποία περισσότεροι από 750.000 Παλαιστίνιοι έχασαν τα σπίτια τους και χιλιάδες άλλοι τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εθνοκάθαρσης που συνόδευε τη δημιουργία του Ισραήλ – 2.000 περίπου Παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν ενωθεί σε μια από τις μεγαλύτερες απεργίες πείνας στην ιστορία.
Δύο απεργοί – οι Thaer Halahleh και Bilal Diab – αρνούνται την τροφή εδώ και για 73 ημέρες. Δέκα απεργοί έχουν αρνηθεί τροφή για περισσότερες από 50 ημέρες και τώρα νοσηλεύονται. Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι οι Halahleh, Diab και τέσσερις άλλοι είναι σε “άμεσο κίνδυνο να πεθάνουν.” Όσον αφορά την υγεία των κρατουμένων που επιδεινώνεται, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σιωπά..
Οι απεργοί πείνας διαμαρτύρονται για την “διοικητική κράτηση” – μια ευρέως χρησιμοποιούμενη ισραηλινή πρακτική κράτησης των Παλαιστινίων χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη – καθώς και για την απομόνωση, την άρνηση οικογενειακών επισκέψεων και την ανεπαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Περίπου 300 Παλαιστίνιοι βρίσκονται υπό διοικητική κράτηση, μια πολιτική που παραβιάζει σαφώς το άρθρο 10 της Οικουμενικής Διακήρυξης τωνΑνθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο αναφέρει: “Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην πλήρη ισότητα για μια δίκαιη και δημόσια δίκη από ανεξάρτητο και αμερόληπτο δικαστήριο, με προσδιορισμό των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών του και οποιασδήποτε ποινικής κατηγορίας εναντίον του”.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει την οικουμενικότητα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αγνοεί την απεργία πείνας. Αυτή η σιωπή όμως ακούγεται πολύ δυνατή από το Ισραήλ, στέλνοντας του ένα μήνυμα επιδοκιμασίας αντί δέσμευσης στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από την άλλη πλευρά, η πίεση στο Ισραήλ από το State Department, θα μπορούσε να σώσει τις ζωές των απεργών πείνας.
Αναλαμβάνουμε δράση τώρα και απαιτούμε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να ζητήσει δημοσίως από το Ισραήλ τον τερματισμό της άδικης πολιτικής του! Στόχος είναι να συλλεχθούν 10.000 υπογραφές μέχρι τη Δευτέρα για να μεταφερθούν στο State Department.

Συλλογή υπογραφών ΕΔΩ