Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Οι Έλληνες καπετάνιοι εκφράζουν το λαό μας, όχι η κυβέρνηση

Πηγή: Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό "Ιντιφάντα" 3 Νοεμβρίου 2011

Ο Σύλλογος Ιντιφάντα χαιρετίζει την προσπάθεια των διεθνών ακτιβιστών που απέπλευσαν χθες με 2 πλοία για να σπάσουν τον παράνομο και απάνθρωπο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας αψηφώντας τους κινδύνους από μια νέα –ήδη προαναγγελθείσα – επίθεση των ισραηλινών πειρατών της Μεσογείου.

Υπενθυμίζουμε ότι και τα δύο πλοία αποτελούσαν μέρος του «Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ – Ας Παραμείνουμε Άνθρωποι» που το περασμένο καλοκαίρι εμποδίστηκε σχεδόν ολοκληρωτικά και με διάφορους τρόπους (σαμποτάζ, απαγορεύσεις απόπλου, ρεσάλτα, συλλήψεις, αφαιρέσεις σημαιών κ.λπ.) και από διάφορες κυβερνήσεις με προεξάρχουσα την ελληνική, και με την υποστήριξη διακρατικών φορέων, να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και ακτιβιστές στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Το καναδικό πλοίο Ταχρίρ είχε εμποδιστεί από τις ελληνικές αρχές κατ’ εντολήν της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και ακτιβιστές είχαν συλληφθεί και καταδικαστεί. Το δε ιρλανδικό Saoirse είχε σαμποταριστεί στην Τουρκία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είχε σαμποταριστεί και το ελληνο-σκανδιναβικό στη μαρίνα του Αλίμου.

Είναι ιδιαίτερης σημασίας για το ελληνικό κίνημα αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη η τωρινή προσπάθεια, καθώς και στα δύο πλοία κυβερνήτες είναι πολύπειροι Έλληνες αλληλέγγυοι καπετάνιοι. Με τους οποίους, μέλη του Συλλόγου Ιντιφάντα έχουν ταξιδέψει στο παρελθόν μαζί, είτε κατά το πρώτο σπάσιμο του αποκλεισμού τον Αύγουστο του 2008, είτε και με τον πρώτο «Στόλο της Ελευθερίας» το 2010 (όταν δολοφονήθηκαν οι 9 Τούρκοι συναγωνιστές). Η στάση των δύο καπετάνιων αποτελεί την πραγματική έκφραση της υποστήριξης του ελληνικού προς τον παλαιστινιακό λαό, εν αντιθέσει με την ελληνική κυβέρνηση που υποστηρίζει και έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία με τους ισραηλινούς εγκληματίες πολέμου.

Καθιστούμε την ελληνική κυβέρνηση Παπανδρέου συνυπεύθυνη για οτιδήποτε συμβεί στους δύο Έλληνες καπετάνιους και τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στα δύο καράβια της αλληλεγγύης.


Κάτω τα χέρια από τους καπετάνιους μας και τους διεθνείς ακτιβιστές για τη Γάζα!

Να σταματήσει άμεσα ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας


Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό – ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ