Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Έκκληση σε Δράση: Στηρίξτε την απεργία πείνας των Παλαιστινίων κρατουμένων

Πηγή: freeahmadsaadat.org 25 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές κατοχικές φυλακές εξέδωσαν την Κυριακή, στις 25 Σεπτεμβρίου 2011, μια δήλωση που έλεγαν ότι θα ξεκινήσουν απεργίας πείνας στις 27 Σεπτεμβρίου, επ’ αορίστου χρόνου, απαιτώντας τον τερματισμό της απομόνωσης του Ahmad Sa'adat, τον τερματισμό της απομόνωσης όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων και τον τερματισμό των πολιτικών καταστολής και εξευτελισμού των επισκεπτών των κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων της άρνησης οικογενειακών επισκέψεων και του έλεγχου και παρακώλυσης στα ισραηλινά κατοχικά σημεία ελέγχου. Οι κρατούμενοι απαιτούν επίσης τον τερματισμό της κακοποίησης και του εξευτελισμού των κρατουμένων ενώ μεταφέρονται από την μία φυλακή στην άλλη.

Η Εκστρατεία Free Ahmad Sa'adat στέκεται αλληλέγγυα με τους Παλαιστίνιους κρατούμενους απεργούς πείνας και καλεί τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ενώσουν τις φωνές τους με την έκκληση των κρατουμένων για δικαιοσύνη.

Ο Ahmad Sa'adat, ο φυλακισμένος Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και εθνικός ηγέτης, φυλακίστηκε από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις αφότου απήχθη στις 13 Μαρτίου 2006. Τον άρπαξαν μετά από μια βίαιη ισραηλινή στρατιωτική επιδρομή από μια φυλακή της Παλαιστινιακής Αρχής όπου κρατούταν παράνομα χωρίς κατηγορίες ή δίκη για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, υπό την φρούρηση των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Βρίσκεται στην απομόνωση για περισσότερα από δύο χρόνια, μετά το κάλεσμα του για αντίσταση στην ισραηλινή επίθεση στην Γάζα τον χειμώνα του 2009.

Η δήλωση των κρατουμένων αναφέρει:

«Εμείς, οι σύντροφοι του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στις σιωνιστικές φυλακές και στα κέντρα κράτησης, δηλώνουμε στον αποφασιστικό, γενναίο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και σε όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου:
Ανακοινώνουμε ότι θα ξεκινήσουμε την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011, απεργία πείνας επ’ αορίστου χρόνου, σε απάντηση στις επίσημες πολιτικές της σιωνιστικής κυβέρνησης και της φασιστικής διοίκησης των φυλακών. Απαιτούμε τα δικαιώματα μας και την αξιοπρέπεια μας και αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά και τις αξίες μας.

Οι στόχοι μας από την απεργία πείνας είναι:

1. Ο τερματισμός της απομόνωσης του συντρόφου μας, Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, μέλους του Νομοθετικού Συμβουλίου της Παλαιστίνης και του Κεντρικού Συμβουλίου της PLO, Ahmad Sa'adat, Abu Ghassan.

2. Ο τερματισμός της τακτικής της απομόνωσης για όλους τους κρατούμενους.

3. Ο τερματισμός του συστηματικού εξευτελισμού από τον κατοχικό στρατό ενάντια στον παλαιστινιακό λαό στα σημεία ελέγχου και τα περάσματα, ειδικά όταν στοχοποιούν τους επισκέπτες των κρατουμένων και τον τερματισμό της αυθαίρετης άρνησης των επισκέψεων στους φυλακισμένους, ειδικά σε αυτούς από την Λωρίδα της Γάζας. Ο τερματισμός του εξευτελισμού και της κακοποίησης των κρατουμένων κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους.

Οι αρχές της επανάστασης μας περιλαμβάνουν την απόρριψη όλων των μορφών αδικίας και, για μας, τον αγώνα και τη σύγκρουση με τον κατακτητή σε όλα τα μέτωπα και τα μέρη με τον δικό μας τρόπο. Καλούμε όλους τους Παλαιστίνιους και τους Άραβες, τις πολιτικές δυνάμεις και τα ιδρύματα, τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα, να υψώσουν την φωνή τους μαζί μας, για να μην γίνουμε εύκολη λεία ενός βίαιου κατακτητή.

Υποσχόμαστε στον λαό μας και στην κληρονομιά των μαρτύρων της Παλαιστίνης ότι θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας, μέχρι την νίκη.

Μεγάλη Δόξα στους μάρτυρες…
Νίκη στην επανάσταση ...
Η νίκη είναι αναπόφευκτη."

ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟΝ AHMAD SA'ADAT ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ!

1. Διοργανώσετε πικετοφορίες, διαδηλώσεις στην ισραηλινή πρεσβεία ή στο προξενείο στην χωρά σας και απαιτήστε την άμεση απελευθέρωση του Ahmad Sa'adat και όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων.

2. Μοιράστε το φυλλάδιο της Εκστρατείας Free Ahmad Sa'adat σε τοπικές δράσεις στην περιοχή σας

3. Γράψτε στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και σε άλλες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα να αναλάβουν τις ευθύνες του και να δράσουν, απαιτώντας εγγυήσεις από τους Ισραηλινούς για την απελευθέρωση του Ahmad Sa'adat και των άλλων πολιτικών κρατουμένων από την σωφρονιστική απομόνωση. Στείλτε email στον Ερυθρό Σταυρό, που η ανθρωπιστική του αποστολή περιλαμβάνει και την καταγραφή των συνθηκών κράτησης των φυλακισμένων, στο jerusalem.jer@icrc.org και ενημερώστε τους για την επείγουσα κατάσταση του Ahmad Sa'adat.

4. Στείλτε email στην Εκστρατεία Free Ahmad Sa'adat στο info@freeahmadsaadat.org με ανακοινώσεις, αναφορές και πληροφορίες για τα τοπικά γεγονότα, τις δράσεις και την διάδοση του φυλλαδίου.

Η Εκστρατεία Free Ahmad Sa'adat