Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

H Ελληνική κυβέρνηση συνένοχη στο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού

Πηγή: intifadagr.wordpress.com

Η απόφαση της κυβέρνησης, δια του υπουργού δακρυγόνων και ναυαγίων Παπουτσή, να απαγορεύσει τον απόπλου για τη Γάζα του δεύτερου Στόλου της Ελευθερίας αποτελεί πράξη συμμετοχής σε έγκλημα πολέμου. Αντί το Λιμενικό και οι αστυνομικές αρχές των Παπουτσή-Παπανδρέου να προστατεύσουν τα σκάφη του “Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ – Stay Human” από τους σαμποτέρ, ή έστω να τους συλλάβουν μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, σταματούν τα πλοία μεσοπέλαγα (όπως το Audacity of hope την Παρασκευή) και τα φρουρούν στα λιμάνια για να μην αποπλεύσουν!

Αυτή η στάση δεν παραβιάζει μόνο θεμελιώδη δικαιώματα, όπως αυτά της ελεύθερης ναυσιπλοϊας και της έκφρασης του πολιτικού φρονήματος. Το χειρότερο είναι ότι μπλοκάρει την αποστολή πολύτιμης ανθρωπιστικής βοήθειας στο χειμαζόμενο λαό της Γάζας δίνοντας έτσι διεθνή νομιμοποίηση στον κατάφωρο παράνομο και απάνθρωπο Ισραηλινό αποκλεισμό. Στην πραγματικότητα, παρά την από χρόνια δεδηλωμένη βούληση του Ελληνικού λαού, η Ελλάδα βάζει το δικό της λιθαράκι στην αργή εξόντωση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ. Η απαγόρευση είναι μια κατάπτυστη απόφαση ντροπής, κορωνίδας της πολιτικής που υποτάσσει πλήρως τη χώρα στον ατλαντισμό και το σιωνιστικό σχέδιο.

Γελιούνται όμως αν νομίζουν ότι μπορούν να κάμψουν την Παλαιστινιακή Αντίσταση και τη διεθνή αλληλεγγύη. Η Αραβική Άνοιξη ήδη έδειξε ότι οι λαοί έχουν τη δύναμη να τους σαρώσουν.

Στέλνουμε θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους συντρόφους του Στόλου της Ελευθερίας. Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη!

Αθήνα, 2/7/2011

Σύλλογος Ιντιφάντα