Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Θεατρική παράσταση με κείμενα παιδιών από τη Γάζα

Πηγή: Σύλλογος Ιντιφάντα

Με αφορμή την νέα διεθνή αποστολή αλληλεγγύης που στο τέλος του Ιούνη θα σαλπάρει και θα προσπαθήσει δια θαλάσσης να σπάσει τον παράνομο αποκλεισμό τη Γάζας, ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Ιντιφάντα διοργανώνει θεατρική παράσταση, την Τρίτη 14 Ιούνη, στις 8.30 μμ, στον κινηματογράφο Αχίλλειο, στο Βόλο.

Το έργο «Τα παιδιά της Γάζας» είναι βασισμένο σε μονολόγους παιδιών από τη Γάζα που επιμελήθηκε η κα Αντονέλλα Χήρα. Το Δημοτικό Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου Τρικάλων – Τμήμα Λυκείου και η καλλιτεχνική υπεύθυνή του επέλεξαν να αποδώσουν σε θεατρική μορφή 10 από τους μονολόγους αυτούς, πλαισιωμένους από κίνηση και παλαιστινιακή μουσική με ταυτόχρονη προβολή εικόνων. Στο θεατρικό αυτό δρώμενο που προσεγγίζει με ακρίβεια το πραγματικό πρόσωπο του πολέμου ακούγεται και το «ένα τραγούδι για τη Γάζα» σε στίχους της Κωνσταντίνας Σφυρλίδα, μέλους της ομάδας, μελοποιημένο από τον μουσικό Ανδρέα Τσέγα.

Στη νεανική θεατρική ομάδα συμμετέχουν ακόμα οι: Δημή¬τρης Αλεξιάδης, Ορέστης Αργύρης, Στέφανος Βαβύ¬λης, Φωτεινή Καραγιάννη, Αλέξανδρος Μαγουλιώτης, Δημήτρης Μαγουλιώτης, Βασιλεία Μπατατόλη, Νι¬κόλας Παπαευθυμίου, Λίνα Πετριανού.

Η παράσταση, που βασίστηκε στην εθελοντική προσφορά και εργασία των συντελεστών της, είναι αφιερωμένη στους Παλαιστινίους της Γάζας και στη στήριξη της διεθνούς αποστολής αλληλεγγύης Freedom Flotilla II – Stay Human (Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ – Ας παραμείνουμε άνθρωποι) που ετοιμάζεται να σαλπάρει.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για την ενίσχυση της οικονομικής καμπάνιας της αποστολής θα διατίθενται κουπόνια, αντίγραφα από ζωγραφιές παιδιών της Γάζας, καθώς και η πρωτότυπη μουσική της θεατρικής παράστασης.