Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Sa'adat: Το λαϊκό κίνημα θα ρίξει τους αποτυχημένους ηγέτες και θα απελευθερώσει την Παλαιστίνη

Πηγή:www.pflp.ps/english

Ο φυλακισμένος Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, έγραψε μια επιστολή από το κελί της απομόνωσης του στις 24 Μαΐου, για την επέτειο της Νάκμπα και έστειλε τα συλλυπητήρια του στον παλαιστινιακό λαό και ειδικά στην κοινότητα της διασποράς για τους Μάρτυρες της Επιστροφής, που έδωσαν την ζωή τους στην Ιερουσαλήμ, στα κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν και στην Γάζα στην επέτειο για τα 63 χρόνια από την Νάκμπα, διεκδικώντας το δικαίωμα της επιστροφής.

Ο σύντροφος Sa’adat έδωσε τις σημειώσεις τους στον δικηγόρο Buthaina Duqmaq, Πρόεδρο του Ιδρύματος Μαντέλα για τους Κρατούμενους, που τον επισκέφτηκε στο τμήμα της απομόνωσης της φυλακής Nafha .

Κάλεσε όλο τον παλαιστινιακό λαό να κινητοποιηθεί για την ενότητα, να προχωρήσει τον αγώνα για να πετύχει τους παλαιστινιακούς εθνικούς στόχους της επιστροφής, της απελευθέρωσης και της αυτοδιάθεσης.

Ο Sa’adat βρίσκεται στις κατοχικές φυλακές από τις 14 Μαρτίου 2006, όταν τον απήγαγαν από την φυλακή της ΠΑ στην Ιεριχώ, όπου βρισκόταν ήδη για τέσσερα χρόνια υπό την φύλαξη των ΗΠΑ και της Βρετανίας, χωρίς να έχει κατηγορηθεί για κανένα έγκλημα. Στην απομόνωση βρίσκεται από τον Μάρτιο του 2009.

Ο Sa’adat λέει ότι «η ενέργεια της 15 Μαΐου πρέπει να αξιοποιηθεί και να οδηγήσει τον λαό μας προς μια νέα κατεύθυνση, μέσα από την εθνική ενότητα και ανοικοδομώντας τον παλαιστινιακό οίκο, συγκεκριμένα την PLO και τις πολιτικές και κοινωνικές δομές και τα σωματεία της για όλο τον λαό μας, όπου κι αν ζει, και σχεδιάζοντας πάνω στην δύναμη του λαού μας να αγωνιστεί και να απελευθερωθεί από τον ιστορικό κύκλο εξάρτησης από τις ΗΠΑ και άλλες αρχές».

Τόνισε την ανάγκη να τερματιστούν οι διαπραγματεύσεις και να γίνει δουλειά για να επιτευχθούν οι προσδοκίες του λαού μας και οι εθνικοί του στόχοι, λέγοντας πως οι διαπραγματεύσεις ξεκάθαρα αντιπροσωπεύουν μια άδικη ισορροπία δυνάμεων υπέρ των συμφερόντων της κατοχής και των συμμάχων της, τις ιμπεριαλιστικές χώρες. Είπε ότι ο παλαιστινιακός λαός μπορεί να ωφεληθεί από την αραβική άνοιξη που πυροδότησε την ενέργεια και την φαντασία του αραβικού έθνους και που αντιπροσωπεύει την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον για το έθνος μας και τον λαό μας, μακριά από το αδιέξοδο της εξάρτησης και της υποταγής, επιστρέφοντας στην εθνική κυριαρχία του, την ελευθερία, ανεξαρτησία και ενότητα και ανοίγοντας τον δρόμο για δημοκρατική ανάπτυξη και κοινωνικό-οικονομική ευημερία.

Ο Buthaina Duqmaq ανέφερε ότι ο Sa’adat έμοιαζε να είχε ανεβασμένο ηθικό παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες της απομόνωσης, την στέρηση όλων των δικαιωμάτων του, όπως οι επισκέψεις της οικογένειας του ή η επικοινωνία με άλλους κρατούμενους, και εκφράζει την αισιοδοξία του για την αλλαγή και την επανάσταση στον αραβικό κόσμο και τις προοπτικές να στηρίξουν τον παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του.

Ο Sa’adat είπε πως οι τρέχουσες συνθήκες αλλάζουν τον σχηματισμό της περιοχής και πιστεύουμε ότι θα είναι προς μια κατεύθυνση που υπηρετεί τον σκοπό μας και τον λαό μας και ότι αυτές οι συνθήκες μας οδηγεί στο να αυξήσουμε το επίπεδο αντιπαράθεσης με την κατοχή, την επιθετικότητα της και την άρνηση των δικαιωμάτων μας – κοινός παρονομαστής για όλα τα σιωνιστικά κόμματα, σε όλα τα επίπεδα.

Είπε ότι ο παλαιστινιακός λαός θα πρέπει να έχει πίστη στην ικανότητα των ανθρώπων και των μαζών να επιτύχουν όσο απέτυχε να κάνει η ηγεσία, να συνεχίσουν την πορεία τους και να αφήσουν πίσω εκείνη την ηγεσία. Κάλεσε σε αγώνα χωρίς περιορισμούς ή εμπόδια από οποιαδήποτε αρχή και να αντιμετωπίσουν την κατοχή, με βάση ενός προγράμματος λαϊκής κινητοποίησης και αγώνα που αντανακλά τα συμφέροντα του λαού μας.

Επιπλέον, σχολιάζοντας την απομόνωση του, είπε ότι γίνεται μια προσπάθεια να σπάσει το ηθικό, την υπερηφάνεια και το πνεύμα των Παλαιστινίων κρατουμένων και γίνεται από εκδίκηση και όχι για «λόγους ασφαλείας». Περιέγραψε την απομόνωση των κρατουμένων από τους υπόλοιπους συγκρατούμενους σαν μια προσπάθεια «αργής εξόντωσης», σκοτώνοντας τους κρατούμενους «κοινωνικά, αν όχι βιολογικά», λέγοντας πως αυτό είναι το κίνητρο των ισραηλινών σωφρονιστικών αρχών.

Ωστόσο, ο Sa’adat είπε «συνεχίζουμε να ζούμε, ξέρουμε τους λόγους για τις πράξεις τους και η παρουσία μας μέσα στις φυλακές συνεχίζει να τους προκαλεί και να τους αντιμετωπίζει. Δεν θα αφήσουμε τον κατακτητή να πετύχει τον στόχο του. Είναι μια επίμονη μάχη και μέρος της μάχης του λαού που εμπνέεται από τα εθνικά και ιστορικά δικαιώματα μας για να νικήσουμε την κατοχή. Όπως και ο λαός μας, θα πετύχουμε την νίκη σε αυτή την μάχη, στο συνολικό επίπεδο που θα κερδίσει η πιο δυνατή θέληση αλλά και με την έννοια ότι η πορεία της ιστορίας και της κοινωνίας είναι υπέρ της δικαιοσύνης και της απελευθέρωσης, παρόλη την βία των όπλων του δυνάστη». Ο σύντροφος Sa’adat τελείωσε λέγοντας ότι ο κατακτητής δεν μπορεί να σκοτώσει το κίνημα μας, ούτε στις φυλακές, ούτε στην Παλαιστίνη, ούτε στην εξορία «Θα αποτύχουν σε όλες τους τις προσπάθειες, δεν μας αποδυναμώνουν», είπε «αλλά μας δίνουν παραπάνω δύναμη».