Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Το ISM δεσμεύεται πως θα παραμείνει στην Γάζα

Πηγή: palsolidarity.org 18 Απριλίου 2011

Μετά την δολοφονία του συντρόφου και φίλου μας Βίκτορ, εμείς οι ακτιβιστές του ISM θέλουμε να επαναβεβαιώσουμε την δέσμευση μας να παραμείνουμε στην Γάζα. Θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να ζούμε ανάμεσα στον παλαιστινιακό λαό και θα συνεχίσουμε την δουλειά στην οποία είχε τόσο αφοσιωθεί ο Βικ.

Αυτές τις μέρες της θλίψης, οι Παλαιστίνιοι έχουν οργανώσει αρκετές εκδηλώσεις στην μνήμη του Βικ. Συνέχεια μας θυμίζουν πόσο λυπημένοι είναι που τον έχασαν, πόσο πολύ τον αγαπούσαν, την ζεστασιά του, την τρυφερότητα του και την αγανάκτηση του για ότι συμβαίνει στην Γάζα. Γνωρίζουμε πως η ομάδα που διέπραξε το τρομερό αυτό έγκλημα σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την παλαιστινιακή κοινωνία. Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας είναι φίλοι μας, συνάδελφοι μας και ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό τους.

Όπως είχαμε κάνει και όταν ο Βιττόριο ήταν μαζί μας, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στον παλαιστινιακό λαό, θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην κατοχή, θα συνεχίσουμε να συνοδεύουμε τους αγρότες στα χωράφια τους στα σύνορα, θα συνεχίσουμε να παίρνουμε μέρος σε διαδηλώσεις και θα συνεχίσουμε να λέμε στον κόσμο τι συμβαίνει στην Γάζα, στην Παλαιστίνη. Νομίζουμε πως ο Βίκτορ θα συμφωνούσε με τον Τσε Γκεβάρα που είχε πει «Μην κλάψετε για μένα όταν πεθάνω. Συνεχίστηκε να κάνετε αυτό που έκανα και θα ζω μέσα από σας». Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τον Βικ είναι να συνεχίσουμε την δουλειά που έκανε. Συγκεκριμένα, σύντομα θα επανδρώσουμε ένα πλοίο που σκοπός του είναι να καταγράψει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα παλαιστινιακά ύδατα. Το πλοίο θα ξεκινήσει το παρθενικό του ταξίδι στις 20 Απριλίου: ο Βικ υποστήριζε αυτό το σχέδιο και συμμετείχε με ενθουσιασμό στην υλοποίηση του. Ο Βικ αποτελούσε έμπνευση για όλους μας, ελπίζουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του. Σε ένα ντοκιμαντέρ γι’ αυτόν, ο Βικ είχε πει πως θα ήθελε να τον θυμούνται με την ρήση του Νέλσον Μαντέλα «ένας νικητής (βίκτορ) είναι κυρίως ένας ονειρευτής που δεν σταματάει ποτέ να ονειρεύεται».

Τα όνειρα σου είναι και δικά μας όνειρα. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Βικ.