Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Hussein al - Jamal: Τα τελευταία γεγονότα στην Λιβύη δείχνουν πως η φασιστική δικτατορία σύντομα θα καταρρεύσει

Πηγή: pflp.ps/english/ 24 Φλεβάρη 2011

Ο σύντροφος Hussein al-Jamal, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στις 24 Φλεβάρη δήλωσε πως τα όσα συμβαίνουν στη Λιβύη καταδεικνύουν πως τα επίσημα Αραβικά καθεστώτα, και ειδικά η κυριαρχία της φασιστικής δικτατορίας στην Λιβύη, δεν έχουν καμία σχέση με τις μάζες του Αραβικού λαού των οποίων τις ικανότητες και τον πλούτο εκμεταλλεύονται.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Η φωνή του Λαού» της Γάζας, ο σύντροφος al-Jamal, ανέφερε πως η φασιστική δικτατορία στην Λιβύη προσπαθεί να υπερασπιστεί την εξουσία της και να προστατεύσει τα ιδιωτικά της συμφέροντα, χρησιμοποιώντας τα πιο ισχυρά όπλα ενάντια στις περήφανες μάζες του επαναστατημένου λαού της χώρας. Οι μάζες του λαού της Λιβύης, έχουν επαναστατήσει, αποφασισμένες για τη νίκη και την ολοκλήρωση του στόχου τους να ανατρέψουν το καθεστώς, ανέφερε το στέλεχος του PFLP και ζήτησε το ήδη λήξαν φασιστικό, δικατορικό καθεστώς να προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης του Λιβυκού λαού και των διεθνών ποινικών δικαστηρίων για να δικαστεί για τα μισητά εγκλήματα που έχει διαπράξει εις βάρους του ηρωικού λαού της Λιβύης.

Συνεχίζοντας, ο σύντροφος al-Jamal, χαιρέτισε τις μάζες του Αραβικού λαού και τους μάρτυρες στην Λιβύη, θύματα των βάρβαρων σφαγών του δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι, της συμμορίας και των μισθοφόρων του και τόνισε πως πρόκειται για συστήματα, υπηρεσίες και τάγματα ασφαλείας που υποστηρίζονται από την Μοσάντ, τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες και την υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ και συμπλήρωσε πως τα συστήματα αυτά θα αποδειχτούν ανίσχυρα μπροστά στην φωνή των επαναστατικών Αραβικών μαζών που σαρώνουν τους αδύναμους θρόνους όλων των διεφθαρμένων και δικτατορικών αραβικών καθεστώτων και ιδιαίτερα της δικτατορίας Καντάφι.

Η διάδοση της συνειδητοποίησης στις τάξεις του Αραβικού λαού, είπε το στέλεχος του PFLP, που οδήγησε στον ξεσηκωμό ενάντια στην αδικία στην Τυνησία, την Αίγυπτο, τώρα την Λιβύη και άλλες αραβικές χώρες, αντανακλά την ιστορική ανάπτυξη της επαναστατικής διαδικασίας μέσα στον Αραβικό λαό, διαδικασίας που μπορεί να είναι μακρόχρονη ή βραχύχρονη και συμπλήρωσε πως ο Αραβικός λαός έχει συσσωρεύσει επαναστατικές εμπειρίες πριν από την τελευταία έκρηξη από τα μέσα ακόμα του εικοστού αιώνα. Σημείωσε δε πως, οι επαναστάσεις αυτές καθυστέρησαν, ειδικά λόγω της υποτέλειας των επίσημων καθεστώτων στην αποικιοκρατία και τον ιμπεριαλισμό, καθεστώτων που αποσυνδέθηκαν από τον εθνικό Παλαιστινιακό σκοπό, λεηλάτησαν τον πλούτο των μαζών προς όφελός τους και οδήγησαν στην απουσία ρόλου για τον Αραβικό κόσμο στην παγκόσμια πολιτική, πολιτιστική και επιστημονική σφαίρα.

Όπως ανέφερε το στέλεχος του Λαϊκού Μετώπου, δεν υπάρχει κανένα αραβικό καθεστώς που να σχεδιάζει προϋπολογισμό τόσο υψηλό για τις υπηρεσίες «ασφαλείας» συμπεριλαμβανόμενης της εκπαίδευσης και του εξοπλισμού της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας χωρίς την εποπτεία των ΗΠΑ και των δυτικών υπηρεσιών ασφαλείας. Δεν υπάρχει κανένα αραβικό καθεστώς που να διαθέτει ποσά από τον προϋπολογισμό του για επιστημονικές έρευνες. Τα καθεστώτα αυτά χαραμίζουν την Αραβική ιστορία και τον πολιτισμό και εκμεταλλεύονται τις τεράστιες ικανότητες του Αραβικού λαού προκειμένου να διατηρήσουν τους εύθραυστους θρόνους τους που στηρίζονται στη συσσώρευση κλεμμένου πλούτου για τους κυβερνώντες, τις οικογένειες και τις αυλές τους. Υπογράμμισε δε ο σύντροφος Jamal την διαφθορά και τον τεράστιο πλούτο που είχε συγκεντρώσει στα χέρια της η κυβερνώσα την Τυνησία οικογένεια, και την περίπτωση της Αιγύπτου, όπου ο Μουμπάρακ και η οικογένειά του ήταν μια συμμορία ληστών που λεηλάτησαν τον πλούτο και τις τύχες του Αραβικού κόσμου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον αντίκτυπο αυτών των γεγονότων στην Παλαιστίνη, ο σύντροφος al-Jamal τόνισε ότι πρόκειται για θετικές εξελίξεις καθώς ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ και την Ευρώπης παραπαίει κάτω από την σφοδρή ανάπτυξη της επαναστατικής αλλαγής στον αραβικό κόσμο. Υπογράμμισε επίσης πως η ισχύς του Αραβικού λαού θα επηρεάσει δραματικά τις σχέσεις των αραβικών χωρών με τη Σιωνισιτκή οντότητα.

Ο σύντροφος al-Jamal τόνισε πως ο επαναστατικός μετασχηματισμός θα τραβήξει περισσότερο την προσοχή στο Παλαιστινιακό ζήτημα σε πολιτικό επίπεδο, όπως επίσης και στη δράση στο εσωτερικό της Παλαιστινιακής σκηνής. Επεσήμανε επίσης την κινητοποίηση της Παλαιστινιακής νεολαίας μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, όπως το Twitter και το Facebook, και την αναζήτηση εργαλείων και μηχανισμών για τον τερματισμό του διχασμού και της αδυναμίας που έχουν οδηγήσει την Παλαιστινιακή υπόθεση στην βαθιά αδύναμη κατάσταση του κατακερματισμού.

Πρόσθεσε δε πως αυτή η νεολαία εκτόξευσε το σύνθημα «Ο λαός θέλει τον τερματισμό του διχασμού» και περισσότερες από 500 ομάδες Παλαιστίνιων και Αράβων νεολαίων επικοινωνούν μέσω ψηφιακών μέσων προκειμένου να αγωνιστούν για την Παλαιστινιακή εθνική ενότητα και επεσήμανε το γεγονός πως οι Αραβικές επαναστάσεις έχουν εμπνεύσει την Παλαιστινιακή νεολαία για να σπάσει το φραγμό του φόβου και να ζητήσει τον τερματισμό του διχασμού και την αποκατάσταση της Παλαιστινιακής υπόθεσης.

Τέλος, το στέλεχος του PFLP τόνισε πως το Μέτωπο καλεί την Παλαιστινιακή νεολαία να επενδύσει την ενεργητικότητά της στην οικοδόμηση της Παλαιστινιακής κοινότητας και της Παλαιστινιακής υπόθεσης και να πάρει πρωτοβουλίες και πως το Μέτωπο θα στηρίξει κάθε τέτοια προσπάθεια για τον τερματισμό του διχασμού και την προστασία του εθνικού σκοπού.