Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Μπαχρέιν: Ανακοίνωση του κόμματος Πατριωτική Δημοκρατική Δράση σχετικά με τη σύλληψη του Ιμπραήμ Σαρίφ

Μια ομάδα αποτελούμενη από 40 άτομα αστυνομικών και στρατιωτών στο Μπαχρέιν προέβη σήμερα στη σύλληψη του αγωνιστή Ιμπραήμ Σαρίφ, Γενικού Γραμματέα του κόμματός της Πατριωτικής Δημοκρατικής Δράσης (Ουέντ). Αυτή η σύλληψη έλαβε χώρα γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης 17 Μάρτη 2011.

Οδηγήθηκε σε άγνωστη κατεύθυνση και δεν μπορούν οι δικηγόροι του Ουέντ και η οικογένειά του, μέχρι τη στιγμή που συντάσσεται αυτή η ανακοίνωση, να γνωρίζουν τον τόπο κράτησής του ή προς ποια κατεύθυνση τον οδήγησαν.

Το κόμμα Ουέντ εκφράζει τη λύπη του για αυτή την αυθαίρετη ενέργεια που στοχεύει στο να κλείσουν τα στόματα και να απαγορευτεί η αποκάλυψη των κατάφωρα βίαιων πρακτικών του συστήματος, αποδίδει την πλήρη πολιτική ευθύνη στο σύστημα για ό,τι συμβεί στην υγεία του Ιμπραήμ Σαρίφ και της οικογένειάς του, και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή του Γενικού Γραμματέα του κόμματος.

Καλεί επίσης όλες τις πολιτικές οργανώσεις, τις ομάδες υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις κοινωνικές οργανώσεις, εγχώριες και διεθνείς, γρήγορα να παρέμβουν για την άμεση απελευθέρωση του Ιμπραήμ Σαρίφ και να επιρρίψουν την πλήρη ευθύνη στις αρχές του Μπαχρέιν για την εγγύηση της ακεραιότητάς του.

Το Ουέντ τονίζει ότι η πολιτική του στάση πηγάζει από την πατριωτική ευθύνη που του αναλογεί και δηλώνει πως η σύλληψη οποιουδήποτε ηγέτη του ή μέλους του ή κατάσχεση της περιουσίας του δεν θα το κάνει να αλλάξει τη σταθερή του πολιτική στάση.


Πατριωτική Δημοκρατική Δράση

17 Μάρτη 2011