Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Μπαχρέιν: Ανακοίνωση για την πορεία της 4ης Μάρτη για «Να πέσει η κυβέρνηση»

4 Μάρτη 2011

Στο όνομα του θεού του παντοδύναμου

Αγαπητοί αδελφοί, αγαπητές αδελφές

Κατεβαίνουμε σήμερα σε πορεία που συσπειρώνει 7 πολιτικούς οργανισμούς και το κίνημα «Χακ» και την Πατριωτική Ομόνοια, μαζί με τις εξεγειρόμενες λαϊκές μάζες, για να πούμε στην τυραννική, άδικη και διεφθαρμένη κυβέρνηση, με λόγια που δεν επιδέχονται «ερμηνειών»: η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να φύγουν άμεσα! Γιατί ούτε κατά το παρελθόν, ούτε τώρα, ούτε και στο μέλλον θα χαίρει της εμπιστοσύνης του λαού. Γιατί δεν προστάτεψε τα συμφέροντά του, γιατί δεν ήταν αφοσιωμένη στο λαό, ο οποίος την είδε να δολοφονεί τη νεολαία του, τους γέρους του, τις γυναίκες του και τα παιδιά του. Για αυτό λέμε με δυνατή φωνή: να πέσει η κυβέρνηση.

Οι λόγοι που μας κάνουν να καλούμε σε πτώση της κυβέρνησης δεν έχουν επινοηθεί από εμάς, αφού κάθε ένας μάρτυρας αποτελεί λόγο για την φυγή του επικεφαλής της, κάθε κρατούμενος που βασανίστηκε είναι ένα καρφί στο φέρετρό της, όπως και κάθε χρήμα κλεμμένο είναι λόγος για τη φυγή της. Ωστόσο, μπορούμε να επικαλεστούμε συνοπτικά και μερικούς άλλους σημαντικούς λόγους, όπως τους ακόλουθους:

1) Η ανάγκη για μια κυβέρνηση ικανών και αδιάφθορων που δεν θα λερώσει τα χέρια της με το αίμα και η οποία θα κινηθεί για πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

2) Η πολιτική και ηθική ευθύνη του προέδρου της κυβέρνησης Ας Σαϊχ Χαλίφα Ιμπν Σαλμάν για τα λάθη της κυβέρνησης, τις ακρότητές της, τις αποτυχίες της, τις παραβιάσεις της και τις υπερβάσεις του νόμου σε αυτές τις 40 ημέρες.

3) Οι επανειλημμένες και επικίνδυνες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ήδη από τη δεκαετία του 70, οι οποίες οδήγησαν σε δεκάδες νεκρούς από τις σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας, ανθρώπους στα κελιά των βασανιστηρίων, στον τραυματισμό ή τη φυλάκιση χιλιάδων διαμαρτυρόμενων από τη δεκαετία του 70 του προηγούμενου αιώνα.

4) Η ευθύνη των Υπουργών Εσωτερικών και Άμυνας για τις συνειδητές δολοφονικές επιχειρήσεις από τις 14 Φλεβάρη 2011 που οδήγησαν σε 7 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, και η ευθύνη του επικεφαλής του μηχανισμού εσωτερικής ασφαλείας για την επαναφορά των βασανιστηρίων κατά τα τελευταία χρόνια.

5) Η αποτυχία της κυβέρνησης να θέσει ένα ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους πολίτες παρά τις τεράστιες ποσότητες χρήματος που εισέρευσαν κατά τα τελευταία χρόνια.

6) Η αποτυχία της κυβέρνησης να επιλύσει τα προβλήματα των ανθρώπων, αλλά και η επιδείνωσή τους από αυτή, καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των πολιτών στη λίστα αναμονής για κατοικία, από 32.000 σε 50.000, μέσα σε 10 χρόνια.

7) Η μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης για τον παράνομο πλουτισμό, σε βάρος του λαού μέσω των διαγωνισμών προμηθειών και των διαρπαγών της δημόσιας γης και των θαλασσών της χώρας.

8) Η απόκρυψη από τον Υπουργό Οικονομικών και την Κυβέρνηση των μεγεθών των μυστικών κονδυλίων τα οποία πήγαν για τη χρηματοδότηση των βασιλικών γραφείων και του Ανώτατου Συμβουλίου της Γερουσίας και αλλού, και η απόκρυψη των πληροφοριών γύρω από την τύχη των πλεονασμάτων του προϋπολογισμού.

9) Η συμβολή της κυβέρνησης στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού, μέσω των προγραμμάτων μαζικής απόδοσης υπηκοότητας που έχει καταστροφικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες καθώς, μεταξύ 2001-2007, προσέγγισαν τις 60.000 οι αποδόσεις υπηκοότητας, χωρίς να προστίθενται εκείνες πριν και μετά από αυτή την περίοδο (σ.μετ.: παρατίθενται τα ακόλουθα στοιχεία, χωρίς πρόθεση δικαιολόγησης τέτοιας θέσης: το 54% του πληθυσμού του Μπαχρέιν είναι πλέον μετανάστες και υπήρξε αύξηση 30% τα 2 τελευταία χρόνια και 90% την τελευταία 10ετία. Αφορά, βασικά, το πρόβλημα της ενθάρρυνσης της μετανάστευσης σουνιτών από την κυβέρνηση, για την αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού που είναι κατά 80% σουνίτες-πολίτες 2ης κατηγορίας. Για περισσότερα βλ.εδώ).

10) Ο έλεγχος των μισών κυβερνητικών θώκων από μια οικογένεια, και ιδιαίτερα στα κρίσιμα χαρτοφυλάκια της Άμυνας, των Εσωτερικών και των Εξωτερικών, μαζί με τη θέση του Πρωθυπουργού και 3 αντιπροέδρων.

11) Η συμβολή της στην δημιουργία διακρίσεων μεταξύ των πολιτών και στην εξάλειψη της εθνικής ισοτιμίας, η ενδυνάμωση του συστήματος των φυλετικών και οικογενειακών προνομίων, μέσω της ανάθεσης και της προώθησης σε διάφορα κυβερνητικά και κρατικά πόστα.

12) Η συμβολή της στη μη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν, όπως τη Χάρτα Εθνικής Δράσης (σ.σ. κείμενο του 2001 που υιοθετήθηκε με δημοψήφισμα και επέστρεφε τη χώρα σε συνταγματικό καθεστώς), οι προφορικές και γραπτές συμφωνίες που είχαν κάνει οι ηγέτες της κυβέρνησης για τη μετάβαση σε μια Συνταγματική Μοναρχία κατά το παλαιότερο δημοκρατικό πρότυπο, και η εκλογή κοινοβουλίου που θα έχει νομοθετικές και ελεγκτικές αρμοδιότητες.

Για αυτούς και πολλούς ακόμα λόγους, διαδηλώνουμε σήμερα για να πούμε στον κόσμο με μια φωνή : «Να πέσει η κυβέρνηση», και στους κυβερνώντες να διδαχτούν από τα μαθήματα των λίγων προηγούμενων ημερών: από την παραίτηση του Άχμαντ Σαφίκ από την πρωθυπουργία της Αιγύπτου, παρότι αυτός δεν φέρει το βάρος που φέρει ο πρωθυπουργός του Μπαχρέιν, και από την παραίτηση του Γανούσι από την πρωθυπουργία της Τυνησίας, παρότι δεν πέρασε στην πρωθυπουργία πάνω από 4 δεκαετίες όπως ο πρωθυπουργός του Μπαχρέιν , και, πριν από αυτούς, από την παραίτηση της κυβέρνησης της Ιορδανίας και από την πτώση ή την παρ ολίγον πτώση προέδρων χωρών που άρπαζαν και κράταγαν τον έλεγχο της διακυβέρνησης μέχρι θανάτου, και των άλλων προέδρων που εκδιώχτηκαν όταν δεν ανταποκρίνονταν στα αιτήματα των λαών τους για περηφάνια, αξιοπρέπεια, ελευθερία και δημοκρατία.

Ζήτω ο περήφανος λαός του Μπαχρέιν!

Τιμή στους μάρτυρες που έπεσαν για ελευθερία και αξιοπρέπεια!

Να πέσει η κυβέρνηση!

Πατριωτική Δημοκρατική Δράση «Ουεντ», Κίνημα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία «Χακ», Προοδευτικό Φόρουμ, Πατριωτική Ομόνοια, Εθνικός Συνασπισμός, Ισλαμική Εθνική Ομόνοια «Ουεφάκ», Πατριωτικός Συνασπισμός, Ισλαμική Δράση «Αμαλ», Πατριωτική Αδελφότητα