Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

PFLP: Τέλος στο Όσλο – Συστράτευση στην πορεία για μια νέα εποχή για τον Αραβικό κόσμο

Πηγή:http://pflp.ps/english 9 Φλεβάρη 2011

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στις 6 του Φλεβάρη δημοσιοποίησε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως είναι άμεσος εθνικός στόχος για τον Παλαιστινιακό λαό η απόρριψη των συμφωνιών του Όσλο και ολόκληρης της πορεία που τις ακολούθησε, και κάλεσε όλες τις Παλαιστινιακές δυνάμεις και παρατάξεις να συναντηθούν και να κηρύξουν επίσημα το θάνατο των συμφωνιών αυτών, τον τερματισμός της συμμόρφωσης με ότι αυτές επέτασσαν και τις καταστροφές που επέφεραν στον Παλαιστινιακό σκοπό.

Ο σύντροφος Δρ. Maher al-Taher, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του PFLP και ηγέτης του κλάδου του στο εξωτερικό, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως οι συμφωνίες του Όσλο ήταν η αρχή μιας εγκληματικής διαδικασίας με στόχο να αναγκαστούν οι Παλαιστίνιοι να αναγνωρίσουν το «δικαίωμα» ύπαρξης του σιωνιστικού κατοχικού κράτους στα εδάφη της Παλαιστίνης.

Όπως ανέφερε το στέλεχος του Μετώπου, στις χθεσινές διαδηλώσει αλληλεγγύης για την Αίγυπτο, στους δρόμους της Ραμάλα, της Βηθλεέμ και άλλων Παλαιστινιακών πόλεων, τα συνθήματα δυνάμωσαν: «Ο λαός θέλει τον τερματισμό των συμφωνιών του Όσλο» και «Ο λαός θέλει τον τερματισμό της διχόνοιας».

Και συμπλήρωσε : «Ναι, έφτασε η ώρα να κηρύξουμε το θάνατο, το τέλος αυτών των εξευτελιστικών συμφωνιών, που αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη νίκη του σιωνιστικού κινήματος και των επιθετικών σχεδίων του για την περιοχή. Ναι, έφτασε η ώρα να οικοδομήσουμε την Παλαιστινιακή εθνική ενότητα στηριγμένη στις βάσεις ενός ξεκάθαρου πολιτικού προγράμματος και αγώνα».

«Σ’ αυτή την ιστορική για το Παλαιστινιακό και Αραβικό έθνος στιγμή, το Λαϊκό Μέτωπο καλεί όλες τις Παλαιστινιακές δυνάμεις και παρατάξεις, χωρίς καμιά εξαίρεση, να ενωθούν σε ένα εθνικό φόρουμ που θα ανακοινώσει το θάνατο των συμφωνιών του Όσλο, το τέλος της συμμόρφωσης με αυτές και τις καταστροφικές συνέπειες για τον Παλαιστινιακό σκοπό» δήλωσε ο σύντροφος Taher.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης εκφράζει την περηφάνεια και την υποστήριξή του στις μεγάλες επαναστάσεις των λαών της Αιγύπτου και της Τυνησίας, που αναβίωσαν την ψυχή του Αραβικού έθνους και τις μελλοντικές γενιές και που υπογραμμίζουν πως τη εποχή των τυράννων δεν διαρκεί για πάντα.

Ο Αιγυπτιακός λαός, σήμερα, επανακτά το ρόλο του, αναβιώνει την ιστορική σημασία της Αιγύπτου για την προστασία της ασφάλειας του Αραβικού έθνους και την υποστήριξη του Παλαιστινιακού σκοπού.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης χαιρετίζει τους μάρτυρες της επανάστασης στην Τυνησία και την Αίγυπτο και βεβαιώνει πως το αίμα των μαρτύρων και των τραυματιών δεν χύθηκε μάταια, αλλά είναι αυτό που θα ανοίξει το δρόμο για μια νέα εποχή για το Αραβικό έθνος.