Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην εξέγερση του Αιγυπτιακού λαού

ΤΡΙΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 6.00μ.μ. (στην Αιγυπτιακή πρεσβεία, Β. Σοφίας - ΣΥΝΤΑΓΜΑ)

Μια ελπίδα γεννιέται στον Αραβικό κόσμο

Μετά από πολλές δεκαετίες τα αντιδραστικά, δικτατορικά καθεστώτα της Μ. Ανατολής και του Μαγκρέμπ κλονίζονται. Δείχνουν αδύναμα να αντισταθούν στο μεγάλο κύμα οργής των λαών που βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους και δεν διστάζουν να διακινδυνέψουν και τις ίδιες τις ζωές τους για μια μεγάλη αλλαγή. Η αρχή έγινε με την Τυνησία, συνεχίζεται με την Αίγυπτο, μια χώρα με ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και η διεθνής κοινότητα των ιμπεριαλιστών μαζί με τους ντόπιους δικτάτορες «ανησυχούν» για το ντόμινο που μπορεί να εξελιχθεί. Ήδη, σε Αλγερία, Ιορδανία, Υεμένη γίνονται μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Από την μία η φτώχεια και η συνεχής μείωση του βιοτικού επιπέδου της μεγάλης μάζας των ανθρώπων, από την άλλη η μεγάλη καταπίεση και η απίστευτη διαφθορά αυτών των καθεστώτων συσσώρευσαν τους όρους για αυτό το μεγάλο αυθόρμητο ξέσπασμα των λαών.

Μέσα στις απρόσμενα θετικές και καλοδεχούμενες από όλους τους αγωνιζόμενους λαούς εξελίξεις, θα πρέπει να σημειώσουμε και την σημασία τους για το μέλλον του Παλαιστινιακού αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι αυτά τα καθεστώτα είναι που πούλησαν στην κυριολεξία τον Παλαιστινιακό λαό και την Παλαιστινιακή αντίσταση αρκετές φορές τις τελευταίες δεκαετίες. Η συμμαχία τους με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ για την επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων στην ευρύτερη περιοχή, έως και η πλήρη ταύτιση τους με το σιωνιστικό καθεστώς σε αρκετές περιπτώσεις τα έφερναν συχνά σε αντίθεση με τους λαούς τους, αντίθεση η οποία λυνόταν με την καταστολή. Ειδικότερα το Αιγυπτιακό καθεστώς χρησίμευσε πολύ στο παρελθόν (συμφωνίες ειρήνευσης με Ισραήλ από το 1978) αλλά συνεχίζει να χρησιμεύει ακόμη και σήμερα (με το κλείσιμο των συνόρων στη Λωρίδα της Γάζας που το κάνει συνένοχο στην εξόντωση των Παλαιστινίων) στα σχέδια τους.

Δεν ξεχνάμε ότι τις αιγυπτιο-ισραηλινές επαφές πριν την έναρξη των βομβαρδισμών της Λωρίδας της Γάζας, το γεγονός ότι οι Αιγύπτιοι φρουροί άνοιξαν πυρ ενάντια στους Παλαιστίνιους που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς, ένα χρόνο μετά οι αιγυπτιακές αρχές εμπόδισαν και κατέστειλαν τις διεθνείς πρωτοβουλίες Gaza Freedom March και Viva Palestina, έχτισαν μεταλλικό τείχος και συνεχίζουν καθημερινά να συλλαμβάνουν και να επιτίθενται στους εργάτες των τούνελ της Ράφα, την ίδια ώρα που κάποιοι θησαυρίζουν από το λαθρεμπόριο εις βάρος του πληθυσμού της Γάζας. Και βέβαια δεν ξεχνάμε ότι μέσα στις ασφυκτικά γεμάτες φυλακές του καθεστώτος Μουμπάρακ, βρίσκονται κλεισμένοι επί χρόνια και βασανίζονται και Παλαιστίνιοι.

Το αιγυπτιακό και τα άλλα δικτατορικά αραβικά καθεστώτα είναι τα ίδια που εφάρμοσαν τα σχέδια του ΔΝΤ εδώ και χρόνια, που χαιρετίστηκαν ως «δημοκρατικά» από την Ευρωπαϊκή Ένωση και που ο σημερινός «σοσιαλιστής» πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είχε στην σκέπη του, μαζί με τον δολοφόνο 1.500 Παλαιστινίων πριν δύο χρόνια στην Γάζα, σιωνιστή Εχούντ Μπάρακ Ολόκληρη αυτή η συμμαχία ( στην οποία πρόσφατα προσπαθεί να προσδέσει και την Ελλάδα ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ) τρίζει πια κάτω από την αποφασιστικότητα και την μαχητικότητα που δείχνουν οι αραβικές μάζες. Είναι κρίσιμος ο αγώνας τους για να ηττηθεί ο ιμπεριαλισμός συνολικά στην ευρύτερη περιοχή και για να ανοίξει ο δρόμος για μια ελεύθερη Παλαιστίνη.

Χαιρετίζουμε την εξέγερση των αραβικών μαζών ενάντια στην διαφθορά, την καταπίεση και την δικτατορία, τον αγώνα τους για την κοινωνική τους απελευθέρωση από κάθε μορφής εκμετάλλευση. Δυναμώνουμε την πάλη μας και την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο. Συμμετέχουμε κι εμείς στη συγκέντρωση στην αιγυπτιακή πρεσβεία και καλούμε όλες τις συλλογικότητες διεθνιστικής αλληλεγγύης και τις πολιτικές οργανώσεις και κόμματα, σε κοινές δράσεις αλληλεγγύης.

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Ιντιφάντα