Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Απελευθέρωση των κρατούμενων από την Παλαιστινιακή Αρχή – Τέλος στην πολιτική της συνεργασίας ασφαλείας

Πηγή: http://freeahmadsaadat.org/paprisoners.html, 20 Σεπτέμβρη 2010
Η Καμπάνια για την Απελευθέρωση του Ahmad Sa'adat απαιτεί από την Παλαιστινιακή Αρχή της Ραμάλλα και τις υπηρεσίες ασφαλείας της, να σταματήσει την πολιτική των πολιτικών συλλήψεων και διώξεων, να απελευθερώσει όλους τους πολιτικούς κρατούμενους από τις φυλακές της, και να σεβαστεί τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του Παλαιστινιακού λαού.

Η Παλαιστινιακή Αρχή εξακολουθεί να εμμένει στην πολιτική της συνεργασίας ασφαλείας με τον κατακτητή, και συνεχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού μας που ήδη υποφέρει κάτω από τη σιωνιστική κατοχή και αντιμετωπίζει συστηματικό λιμό, καταπίεση, φτώχεια και αποκλεισμό.

Ο Ahmad Sa'adat, Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και οι σύντροφοί του στάθηκαν θύματα αυτής της πολιτικής συνεργασίας ασφαλείας ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αρχή και τους Σιωνιστές κατακτητές. Ως εκ τούτου, πρέπει φυσικά να απορρίψουμε και να αντισταθούμε στις πολιτικές της κυβέρνησης του Salam Fayyad και στις κατασταλτικές πρακτικές των υπηρεσιών ασφαλείας που το μόνο που κάνουν είναι να διχάζουν περαιτέρω τους Παλαιστίνιους, να διαλύουν το Παλαιστινιακό εθνικό κίνημα και να πληγώνουν της εικόνα του Παλαιστινιακού σκοπού και του εθνικού μας αγώνα.

Η πολιτική των συλλήψεων για πολιτικούς λόγους είναι ξεκάθαρα και βαθιά συνδεδεμένη με την πολιτική της συνεργασίας ασφαλείας με τον κατακτητή. Οι επιθέσεις αυτές ενάντια στην ελευθερία του Παλαιστινιακού λαού εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα του κατακτητή και των εποίκων. Αντί να προστατεύει την αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού και τα στελέχη και τους υποστηρικτές της στη Δυτική Όχθη, αντί να προστατεύει τους κοινωνικούς θεσμούς και τα ιδρύματα του Παλαιστινιακού λαού, η Παλαιστινιακή Αρχή επιλέγει να διαρρήξει κάθε δεσμό με το Παλαιστινιακό εθνικό κίνημα, να παραβιάζει το δίκαιο, να εμπλέκεται σε αυθαίρετες συλλήψεις και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να βλάπτει την ασφάλειας των Παλαιστινίων πολιτών, παραβιάζοντας τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους.

Είναι σαφές πως οι λαοί του κόσμου, όπως και ο λαός της Παλαιστίνης, πρέπει να υπερασπιστούν και να προστατέψουν τα δικαιώματα των Παλαιστίνιων κρατουμένων και του Παλαιστινιακού λαού. Καλούμε για την πλατύτερη δυνατή δημόσια συμμετοχή όλων, στην Παλαιστίνη και σε όλο τον κόσμο, για την απελευθέρωση των κρατουμένων στις Ισραηλινές φυλακές και για την αντιμετώπιση της πολιτικής της κράτησης στην απομόνωση. Ζητάμε τη συμμετοχή όλων στις διεθνείς ημέρες δράσης, 5-15 Οκτώβρη, για τον Ahmad Sa'adat και όλους τους Παλαιστίνιους φυλακισμένους. Απαιτούμε τον τερματισμό της απομόνωσης και την απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων φυλακισμένων!