Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Το PFLP απορρίπτει την επιστροφή στις άμεσες συνομιλίες

Πηγή: www.pflp.ps/english

Ο σύντροφος Maher al-Taher, μέλος του πολιτικού γραφείου του Λαϊκού Μετώπου για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και αρχηγός του παραρτήματος εκτός Παλαιστίνης, είπε στις 20 Αυγούστου 2010 ότι ο στόχος των άμεσων συνομιλιών ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή είναι η εξόντωση του παλαιστινιακού σκοπού και να μην επιτευχθεί καμία πολιτική λύση, σημειώνοντας πως είναι ολοφάνερο από τα γεγονότα και τις πράξεις του Ισραήλ η πρόθεση να μην φτάσουν σε καμία πολιτική λύση με μια οντότητα που απαιτεί τον πλήρη έλεγχο σε όλες τις εκφράσεις της παλαιστινιακής ύπαρξης.

Ο σύντροφος Taher είπε «Μετά από 40 χρόνια συνθημάτων που απαιτούν ανεξάρτητη παλαιστινιακή απόφαση, σήμερα η Παλαιστινιακή Αρχή είναι αντικείμενο των ΗΠΑ και του Ισραήλ και εμείς είμαστε ένα έθνος φυλακισμένων. Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τον παλαιστινιακό σκοπό». Ήταν ξεκάθαρο, είπε ο σύντροφος Taher, ότι η ΠΑ θα μπει σε αυτές τις άμεσες συνομιλίες μόλις η Ανώτατη Αραβική Επιτροπή τις ενέκρινε, λέγοντας πως η δήλωση που εξέδωσε το Κουαρτέτο υπέρ των διαπραγματεύσεων ήταν ανοησίες. Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται να βγει τίποτα από αυτές τις διαπραγματεύσεις εκτός από το ότι θα βλάψουν τον παλαιστινιακό σκοπό και πως αυτές οι δηλώσεις χρησιμεύουν ως φύλλο συκής για να καλύψουν την επιστροφή στις διαπραγματεύσεις και αποτελούν δικαιολογία για την ντροπιαστική προδοσία.

Τόνισε πως με το να γυρίσει στις διαπραγματεύσεις, η ΠΑ μπαίνει σε ένα σκοτεινό τούνελ μέσα από το οποίο θα προχωρήσει σε μερικές ακόμα παραχωρήσεις. Ο σύντροφος Taher είπε «Τι θα βγει από τις διαπραγματεύσεις; Η κατοχή θα αποσυρθεί από την Ιερουσαλήμ; Θα αναγνωρίσει το δικαίωμα της επιστροφής; Αν δεν υπάρξει πραγματικό όφελος, αυτές οι διαπραγματεύσεις είναι παράλογες!»

Ο σύντροφος Taher είπε πως οι πράξεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της PLO με το εγκρίνει τις διαπραγματεύσεις, καθιστά σαφές πως η λήψη ανεξάρτητης παλαιστινιακής απόφασης και η δημοκρατία είναι μια φάρσα μέσα σε αυτούς τους θεσμούς, αφού ο παλαιστινιακός λαός έχει εκφράσει ξεκάθαρα ότι απορρίπτει τις συνομιλίες. Είπε πως ο λαός μας είναι αποφασισμένος να παλέψει για την πατρίδα μας και ότι το PFLP απαιτεί να τελειώνει αυτή η φάρσα και να γίνουν πράξεις, όχι μόνο δηλώσεις. Οι παλαιστινιακοί παράγοντες, στην πατρίδα και στο εξωτερικό έχουν δεσμευτεί να αναλάβουν κοινή δράση ενάντια στις διαπραγματεύσεις, λέγοντας πως υπάρχει διάχυτη άρνηση για επιστροφή σε αυτές, όταν το Ισραήλ συνεχίζει να χτίζει εποικισμούς και να προχωράει στην εβραιοποίηση της Ιερουσαλήμ κάτω από την παρουσία και την εξουσία της ατζέντας των ΗΠΑ που έχει σκοπό να εξαφανίσει τα εθνικά δικαιώματα όλης της περιοχής.

Τελείωσε λέγοντας πως είναι σαφές ότι εθνική μας προτεραιότητα θα πρέπει να είναι να σταματήσει η διάσπαση και να συνεχιστεί η αντίσταση, πως ο παλαιστινιακός λαός θα αντιστέκεται σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για να αρνηθεί τα εθνικά του δικαιώματα, μέσα από την πλήρη λαϊκή άρνηση και απόρριψη της επιστροφής στις διαπραγματεύσεις.

Ο σύντροφος Abu Ahmad Fuad, μέλος του πολιτικού γραφείου του PFLP, είπε στις 21 Αυγούστου 2010, πως με το να προχωρήσει η ΠΑ σε άμεσες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, δίνει πισώπλατη μαχαιριά στους θεσμούς της PLO, στα ψηφίσματα του Κεντρικού Συμβουλίου και στην θέληση του παλαιστινιακού λαού. Ο σύντροφος Fuad τόνισε πως οι αξιωματούχοι της PLO αρνούνται να συμμορφωθούν σε οποιαδήποτε έννοια δημοκρατικού κανονισμού ή στις αποφάσεις του Κεντρικού ή Εθνικού Συμβουλίου. Η πλειοψηφία των παρατάξεων της PLO είναι αντίθετη στις άμεσες συνομιλίες και η όποια έγκριση των διαπραγματεύσεων από την Εκτελεστική Επιτροπή, με τα μισά μέλη να είναι απόντες, είναι παράνομη στο περιεχόμενο της.

Το PFLP καταδικάζει την δήλωση του Κουαρτέτου που υποστηρίζει τις άμεσες διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι αντιπροσωπεύει την σιωπηρή αποδοχή των εποικισμών και του αποκλεισμού και είναι γεμάτη από κενά συνθήματα για την «ειρήνη», ενώ το δικαίωμα επιστροφής του παλαιστινιακού λαού, η ανεξαρτησία και η αυτοδιάθεση παραβιάζονται καθημερινά. Επιπλέον, το Μέτωπο αναφέρει πως στην δήλωση του, το Κουαρτέτο προσπαθεί να αγνοήσει το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα των ΗΕ και να αποκαταστήσει την διεθνή νομιμότητα με την δική του αμφίβολη εξουσία, λέγοντας πως το Κουαρτέτο δεν έχει καμία νόμιμη ή νομική εξουσία πάνω στον παλαιστινιακό λαό και τον σκοπό του.

Το Μέτωπο τονίζει πως οι παλαιστινιακές παρατάξεις, η εθνική συνείδηση και οι αποφάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου είναι αντίθετοι στην επιστροφή στις διαπραγματεύσεις, λέγοντας πως αυτές εξυπηρετούν τα σχέδια του καθεστώτος του Netanyahu να συνεχίζει να παραβιάζει τα δικαιώματα των Παλαιστινίων κάτω από την ψεύτικη δικαιολογία της «οικονομικής ειρήνης και ασφάλειας».

Η δήλωση του Μετώπου αναφέρει ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις είναι ένα επικίνδυνο κόλπο και μια προσπάθεια να εκβιάσει περαιτέρω παραχωρήσεις από τον παλαιστινιακό λαό, ενώ παρέχουν κάλυψη στα εγκλήματα της κατοχής. Επιπλέον, οι διαπραγματεύσεις εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τα σχέδια των ΗΠΑ για τον έλεγχο και την ηγεμονία στην περιοχή, όπως το να εδραιώσουν και να βαθύνοων την διχόνοια στον παλαιστινιακό λαό και προδίδουν τις θυσίες των μαρτύρων, των τραυματισμένων και φυλακισμένων Παλαιστινίων.

Η δήλωση του Μετώπου καταλήγει με το κάλεσμα προς όλον ον παλαιστινιακό λαό, στην Παλαιστίνη, στην εξορία και της διασποράς, και προς όλες τις εθνικές και ισλαμικές δυνάμεις να επαγρυπνούν και να αναλάβουν επείγουσες δράσεις που θα απορρίπτουν τις άμεσες ή έμμεσες διαπραγματεύσεις. Μια ξεκάθαρη, σοβαρή, υπεύθυνη και έντονη απόρριψη των Συμφωνιών του Όσλο και ό, τι χτίστηκε πάνω σε αυτές είναι απαραίτητη, με την ταυτόχρονη αντικατάσταση τους από μια εθνική στρατηγική που θα έχει ως προτεραιότητα τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και την αναδιοργάνωση της Παλαιστινιακής Βουλής σε μια ενωμένη, δημοκρατική Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, που θα διατηρήσει το δικαίωμα του λαού μας να αντιστέκεται, θα τερματίσει την κατοχή και τους εποικισμούς, θα ελευθερώσει όλους τους φυλακισμένους, θα επιτύχει την αναγνώριση του δικαιώματος της επιστροφής και θα εδραιώσει την ανεξάρτητη κυριαρχία της Παλαιστίνης, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.