Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010

Ο David Rovics καταδικάζει την συμπερίληψη του PFLP στην «λίστα τρομοκρατών»

Πηγή: http://www.pflp.ps/english/

Ο David Rovics, ο διάσημος προοδευτικός Αμερικανός συνθέτης και τραγουδιστής, επικρίνει την συμπερίληψη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και άλλων εθνικών απελευθερωτικών κινημάτων στην λεγόμενη «αντιτρομοκρατική λίστα», με αφορμή την συμμετοχή του σε συναυλία που θα γίνει στην Νέα Ζηλανδία για την Παλαιστίνη και με αίτημα να διαγραφεί το PFLP από τις λίστες τρομοκρατών. Ο Rovics, βασικός υποστηρικτής των εργατικών δικαιωμάτων, της διεθνούς αλληλεγγύης, του αντιρατσισμού, της πολιτικής για κοινωνική δικαιοσύνη και του πολιτισμού, έχει κυκλοφορήσει 11 άλμπουμ και έχει συνθέσει περισσότερα από 200 τραγούδια (ένα άλμπουμ έχει τραγούδια για την Παλαιστίνη, με τίτλο Al Awda/Επιστροφή). Στις 20 Αυγούστου θα συμμετέχει σε μια συναυλία στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας, που διοργανώνει η Εκστρατεία Αλληλεγγύης στο PFLP του Εργατικού Κόμματος της Νέας Ζηλανδίας. Πρόκειται για μια εκστρατεία που διαμαρτύρεται για την ποινικοποίηση των εθνικών απελευθερωτικών κινημάτων και απαιτεί την διαγραφή του PFLP και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων από τις «λίστες τρομοκρατών».

Ο Rovics δήλωσε στο Εργατικό κόμμα πως «η ποινικοποίηση του PFLP και άλλων οργανώσεων από διάφορες κυβερνήσεις, είναι σκέτη υποκρισία. Οι ίδιες κυβερνήσεις έχουν υπογράψει τις συνθήκες των ΗΕ που ξεκαθαρίζουν ότι το PFLP και ο παλαιστινιακός λαός γενικά, δεν είναι εγκληματίες. Αντιστέκονται σε μια εγκληματική κατοχή-το στρατιωτικό κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ είναι ο εγκληματίας σε αυτή την περίπτωση και θα έπρεπε να του συμπεριφερθούν σαν ένα τέτοιο».

Το PFLP χαιρετίζει τον Rovic και το Εργατικό Κόμμα της Νέας Ζηλανδίας για την θαρραλέα υποστήριξη που δείχνουν στο παλαιστινιακό κίνημα και την δέσμευση τους να αντισταθούν στην ποινικοποίηση της αντίστασης και να στηρίξουν τον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Ακούστε το καινούριο τραγούδι του David Rovics με τίτλο "All Aboard the Mavi Marmara"