Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Εκδήλωση με τον Τζαμάλ Τζουμάα για το Μποϊκοτάζ στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ

Πηγή: http://www.intifada.gr, 8 Ιούλη 2010

Μια από τις πιο κεντρικές φιγούρες του Παλαιστινιακού λαϊκού κινήματος θα βρεθεί στην Αθήνα για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του 15ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ.

Πρόκειται για τον Τζαμάλ Τζουμάα, ιδρυτικό μέλος της καμπάνιας Stop the Wall καθώς και της Παλαιστινιακής Εθνικής Επιτροπής (ΒΝC) για την Καμπάνια για Μποϊκοτάζ - Απόσυρση Επενδύσεων - Κυρώσεις (BDS) στο Ισραήλ. Ο Τζουμάα έχει οργανώσει εκατοντάδες αντικατοχικές διαδηλώσεις στη Δυτική Όχθη, με κύριο στόχο το Τείχος που κατακερματίζει και λεηλατεί τα παλαιστινιακά εδάφη. Πριν λίγο καιρό, συνελήφθη από τις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και η απελευθέρωση του επιτεύχθηκε μόνο μετά από μεγάλη διεθνή κινητοποίηση.

Η συζήτηση “Μποϊκοτάζ στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ” θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 7:30 στο χώρο του 15ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ (πάρκο Γουδή, μετρό Κατεχάκη).

Εκτός από τον Τζαμάλ Τζουμάα, θα παρέμβουν επίσης οι Γιώργος Γαλάνης (Καμπάνια «Ένα Σχολείο για τη Γάζα»), Μιχιάρ Εκτάμι (Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζομένων), Γιώργος Κ. (Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα»), Νόρμα Ρισμάουι (Σύλλογος Al-Awda-δικαίωμα στην επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων). Το συντονισμό θα έχει η ομάδα BDS του Συλλόγου Ιντιφάντα.

Η εκδήλωση γίνεται και στα πλαίσια της διεθνούς ημέρας δράσης για το μποϊκοτάζ, στην 5η επέτειο από το παλαιστινιακό κάλεσμα της καμπάνιας BDS και στην 6η επέτειο από την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου εναντίον του Τείχους της Ντροπής.

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα»