Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

Work Camp εθελοντικής εργασίας στη Βηθλεέμ 26-30/7

Πηγή: http://opgai.net/portal/index.php?q=node/23 30 Ιούνη 2010

Work Camp εθελοντικής εργασίας, στη Βηθλεέμ 26-30 Ιουλίου 2010

Σκοπός του work camp είναι να φέρει κοντά περίπου 700 Παλαιστίνιους νέους από διάφορες κοινότητες της Παλαιστίνης, όπως και ομάδες νεολαίας από οργανισμούς στα κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή και για εθελοντές από όλο τον κόσμο, που θέλουν να δουλέψουν στο πλευρό των ντόπιων εθελοντών, για 4 ημέρες.

Οι εθελοντές θα απασχοληθούν σε δράσεις που θα υλοποιηθούν σε διάφορες τοποθεσίες, οι οποίες θα καθοριστούν σε συνεργασία με κοινωνικούς και κυβερνητικούς οργανισμούς και τον Δήμο Βηθλεέμ. Επιπλέον, θα υπάρχουν καθημερινές δραστηριότητες με στόχο τη βελτίωση της κατανόησης των εθνικών και προοδευτικών αξιών που παρακινούν τους αγώνες ενάντια στην στρατιωτική κατοχή και τον ρατσισμό, την ανάδειξη της παλαιστινιακής ταυτότητας και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την σημασία του εθελοντισμού και της προσωπικής συμμετοχής των νέων.

Οι χώροι εργασίας θα είναι εντός των ορίων της περιφέρειας της Βηθλεέμ. Θα υπάρχουν αναφορές για όσες περισσότερες περιοχές είναι δυνατόν και στην συνέχεια, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πηγές μας , θα επιλεχθούν αυτές στις οποίες θα εργαστούμε. Οι αναφορές και ο καθορισμός των περιοχών θα γίνει από το OPGAI και τους συνεργάτες του.

Οι προτεινόμενες δράσεις είναι: βάψιμο κτιρίων, δεντροφύτευση πάρκων και δρόμων, καθαρισμός δημόσιων χώρων.

Το κόστος συμμετοχής είναι 60€ και συμπεριλαμβάνετε η διαμονή στην κατασκήνωση, τα γεύματα και η μεταφορά στους χώρους εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Adnan Ateyah, Διευθυντή του OPGAI (e-mail: adnan979@gmail.com)