Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Το PFLP χαιρετίζει το «Στόλο της Ελευθερίας» και απαιτεί την ασφαλή διέλευσή του

Πηγή: http://www.pflp.ps/english 31 Μάη 2010

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα στις 29 Μάη, καταγγέλλει τις απειλές τον ψυχολογικό πόλεμο και τις επιθέσεις της κατοχικής στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας και των μυστικών υπηρεσιών ενάντια στο διεθνή στόλο της ελευθερίας που πλέει προς τη Γάζα με στόχο τον εκφοβισμό των οργανωτών της αποστολής και την παρεμπόδιση της προσπάθειάς τους να σπάσουν την πολιορκία της Παλαιστινιακής Λωρίδας της Γάζας.

Το PFLP χαιρετίζει τους επιβάτες των πλοίων και τους οργανωτές του Στόλου της Ελευθερίας για τη Γάζα, τους ακτιβιστές, τα μέλη οργανώσεων για τα δικαιώματα και τους βουλευτές από όλον τον κόσμο που επιβαίνουν στα πλοία. Η δράση τους αποτελεί στήριξη για την ακλόνητη στάση των Παλαιστίνιων στην Γάζα. Αποτελεί λαμπρό αντιπαράδειγμα για την επίσημη διεθνή συνενοχή, συνέργια και σιωπή για τα εγκλήματα του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Γάζας και τον Παλαιστινιακό λαό στο σύνολό του.

Η Κατοχή κρατά αποκλεισμένους 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνους στη Γάζα, για να τους εκφοβίσει και να φιμώσει τη φωνή της λευτεριάς, της δικαιοσύνης και της τιμής. Εντούτοις, η ανθρώπινη συνείδηση αρνείται να υποκλιθεί στον ρατσισμό, την αιματοβαμμένη κατοχή και την πολεμική μηχανή της. Άνθρωποι από όλον τον κόσμο ενώνονται με τους Παλαιστίνιους για το σπάσιμο του αποκλεισμού, εκθέτουν τη βάρβαρη κατοχή, ξεσκεπάζουν τα εγκλήματά της ενάντια στην ανθρωπότητα και τη γενοκτονία που διαπράττει εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης απαιτεί από όλους τους διεθνείς θεσμούς, ειδικά από τον ΟΗΕ, και από όλες τις δυνάμεις της ελευθερίας, της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αναλάβουν δράση κάθε μορφής στις χώρες τους και σε διεθνές επίπεδο για την προστασία του Στόλου της Ελευθερίας και των διεθνών ακτιβιστών που επιβαίνουν στα πλοία οι οποίοι και εκπροσωπούν τη συνείδηση ολόκληρου του κόσμου που αρνείται να σωπάσει και να υποταχθεί στα Ισραηλινά εγκλήματα και στην επίσημη σιωπή, συνέργια και συμμετοχή των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Χαιρετίζουμε το Στόλο της Ελευθερίας και καλούμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να συνεχίσουν με παρόμοιες ενέργειες για το σπάσιμο του αποκλεισμού, να ενωθούν με τον Παλαιστινιακό λαό ενάντια στα κατοχικά εγκλήματα.