Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Starbucks: Το «καφέ της χαράς» των Σιωνιστών, των στρατευμάτων κατοχής και των βασανιστών του Γκουαντάναμο

Ο Howard Shultz, πρόεδρος των Starbucks είναι γνωστός σιωνιστής και προπαγανδιστής του Ισραήλ. Το 1998 βραβεύτηκε από το Jerusalem Fund of Aish HaTorah με το «τιμητικό βραβείο των Φίλων του Σιωνισμού», για τον «σημαντικό ρόλο που έχει παίξει στην προώθηση της στενής συνεργασίας ΗΠΑ-Ισραήλ». Το συγκεκριμένο ίδρυμα είναι χορηγός σε εκθέσεις ισραηλινών όπλων, αλλά και στον ιστοχώρο σιωνιστικής προπαγάνδας www.honestreporting.com/. Μετά τη σφαγή της Τζενίν, της Ναμπλούς και της Βηθλεέμ, ο Shultz κατηγόρησε τους Παλαιστίνιους για τρομοκρατία και αντί-σημιτισμό και κάλεσε σε υποστήριξη του Ισραήλ. Και ενώ εν μέσω της δεύτερης Ιντιφάντα, οι επιχειρήσεις, εξαιτίας της διεθνούς πίεσης για μποϋκοτάζ, απέσυραν τις επενδύσεις τους, τα Starbucks άνοιγαν καινούρια καταστήματα στο Ισραήλ.

Παράλληλα τα Starbucks άνοιξαν κατάστημα για να πίνουν τον καφέ τους οι βασανιστές της διαβόητης φυλακής του Γκουαντάναμο, στην στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Κούβα. Ανάμεσα στους παράνομα κρατούμενους του Γκουαντάναμο βρέθηκαν και Παλαιστίνιοι, όπως εκείνος που απελευθερώθηκε πρόσφατα και οδηγήθηκε στην Ισπανία. Τα Starbucks προσφέρουν επίσης υπηρεσίες στα στρατεύματα κατοχής των ΗΠΑ στο κατεχόμενο Αφγανιστάν.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ του HOWARD SCHULTZ (Προέδρου των Starbucks) από το Jerusalem Fund of Aish Ha Torah

  1. To Jerusalem Fund of Aish HaTorah χρηματοδοτεί εκθέσεις όπλων του Ισραήλ και Πρόεδρος είναι ο χασάπης της Τζενίν - στρατηγός Shaul Mofaz, Υπουργός Αμύνης του Ισραήλ. Σκοπός του είναι «να ενδυναμώσει την ειδική σχέση ανάμεσα στις βιομηχανίες όπλων του Ισραήλ της Αμερικής και της Ευρώπης» και «να διαφημίσει τις νεότερες Ισραηλινές καινοτομίες στην Άμυνα»
  2. To Aish HaTorah, το κυρίως ωφελούμενο ίδρυμα από το Jerusalem Fund of Aish HaTorah, ενώ περιγράφεται ως απολίτικο διεθνές ίδρυμα Εβραϊκών κέντρων επιμόρφωσης, παράγει προπαγανδιστικό υλικό για το Ισραήλ.*
  3. Στο Ίδρυμα Aish Ha Torah, που έχει έδρα στην Παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ (διεθνώς αναγνωρισμένη σαν κατεχόμενη περιοχή) έχει δωρηθεί από την Κυβέρνηση του Ισραήλ το 40% εδάφους που ανήκει σε Παλαιστινίους, και που αντικρίζει το Δυτικό Τείχος. Το ίδρυμα υπεραμύνεται της επιστροφής της εβραϊκής νεολαίας στο Ισραήλ, κι έτσι συνεχίζει να στηρίζει τον αποκλειστικό χαρακτήρα του Ισραήλ ως κράτος Απαρτχάϊντ, που αποκλείει τους Παλαιστινίους και τους στερεί μαζικά το δικαίωμα της επιστροφής στην ιστορική πατρίδα τους.
  4. Το Ίδρυμα αυτό χρηματοδοτεί επίσης το σάϊτ σιωνιστικής προπαγάνδας «honestroporting.com” (Το HonestReporting.com δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του Aish HaTorah, και είναι ανεξάρτητος οργανισμός από το 2001. Είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός στον κόσμο που μάχεται αυτό που περιγράφει ως «προκατάληψη των Μ.Μ.Ε. κατά του Ισραήλ», επεξεργάζεται τα ειδησεογραφικά πρακτορεία παγκοσμίως και στη συνέχεια κινητοποιεί περισσότερους από 150.000 άτομα που συμμετέχουν σ’ αυτό για να βοηθήσουν την Ισραηλινή προπαγάνδα άμεσα στα Μέσα)
  5. Hasbara Fellowships: Όταν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θέλησε να αντιμετωπίσει τις αντιισραηλινές ιδέες στα κολέγια, κάλεσε το Aish HaTorah να δημιουργήσει το πρόγραμμα Hasbara Fellowships. Αυτό το πρόγραμμα έχει φέρει εκατοντάδες ηγέτες φοιτητών στο Ισραήλ για εντατική εκπαίδευση όσον αφορά ακτιβισμό υπέρ του Ισραήλ. Στη Βόρεια Αμερική το πρόγραμμα Hasbara Fellowships καθοδηγεί και χρηματοδοτεί δραστηριότητες υπέρ του Ισραήλ σε 80 Πανεπιστήμια. Ομάδες από το Hasbara Fellowships groups έχουν συναντηθεί με τους Πρωθυπουργούς Ariel Sharon, Yitzchak Rabin, Benyamin Netanyahu, Shimon Perez και Yitzhak Shamir και άλλες προσωπικότητες απ’ όλο το πολιτικό φάσμα. Πάνω από 1000 άνθρωποι έχουν συμμετάσχει ενεργά στις δραστηριότητές από τη δημιουργία του το 1980.
  6. Το ίδιο ίδρυμα, το Aish HaTorah, δημιούργησε το Clarion Fund, που διακίνησε χιλιάδες DVD μέσω μεγάλων εφημερίδων σε όλη την Αμερική με την αντι-ισλαμική ταινία "Obsession," που χαρακτηρίζει το Ισλάμ ως τρομοκρατικό δόγμα. Το Clarion Fund και το Aish HaTorah International έχουν διασυνδέσεις επίσης με την παραγωγή της ταινίας "Obsession." Και οι τρεις εταιρείες έχουν την ίδια διεύθυνση στο Manhattan και κοινό ανθρώπινο δυναμικό.
  7. To Aish HaTorah έχει περιγραφεί από τον Jeffrey Goldberg της Atlantic Montlhly ως το «πιο φονταμενταλιστικό κίνημα στον Ιουδαϊσμό σήμερα». O Adam Shatz του London Review of Books αναφέρει ότι το Aish HaTorah έχει στενούς δεσμούς με το κίνημα των Ισραηλινών εποίκων.

* Βίντεο παραγωγής του Ραβί Ken Spiro επονομαζόμενο «Η σχέση του Ισλάμ με την Ιερουσαλήμ» αρχίζει «Η σχέση του Ισλάμ αρχίζει τον 7ο αιώνα, χιλιάδες χρόνια μετά από την αρχική Εβραϊκή σχέση ... « και συνεχίζει να μειώνει την Ισλαμική κληρονομιά της Ιερουσαλήμ – προπαγάνδα για να δικαιολογήσει την Ισραηλινή κατοχή στην Ιερουσαλήμ. Επίσης στο σάϊτ του έχει ένα άρθρο «Οι κατεχόμενες περιοχές – Ένα αλφαβητάρι» που αρνείται το καθεστώς της Δυτικής Όχθης και της Γάζας ως κατεχόμενες και υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να αποκαλούνται «αμφισβητούμενες περιοχές». Καθόλου παράξενο που υμνήθηκε από τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Binyamin Netanyahu: «Συγχαίρω το Aish HaTorah γι’ αυτο που κάνουν, για εκει που το κάνουν και για το ποιον το κάνουν."

http://en.wikipedia.org/wiki/Aish_HaTorah

http://www.inminds.co.uk/boycott-starbucks.html

http://findarticles.com/p/news-articles/arab-american-news-the/mi_8078/is_20090221/boycott-starbucks/ai_n50850051/

Χρηματοδότηση πρότζεκτ και σεμιναρίων που γίνονται σε πανεπηστήμια στο Ισραήλ και στη Βόρεια Αμερική με προπαγανδιστικούς σκοπούς υπέρ του Ισραήλ από τον Howard Schultz

Ο Πρόεδρος των Starbucks Howard Schultz υποστηρίζει και χρηματοδοτεί την υπεράσπιση του Ισραήλ στα Πανεπιστήμια των Η.Π.Α. Έχει «υμνηθεί από τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό ότι επέτρεψε στους Αμερικάνους φοιτητές ν’ ακούσουν την Ισραηλινή πλευρά πάνω στο θέμα της κρίσης στη Μέση Ανατολή». Ήταν λόγω αυτής της προσφοράς του στην προπαγάνδα εκ μέρους του Ισραήλ που κέρδισε το «50ο Ισραηλινό τιμητικό βραβείο φίλων του Σιωνισμού» από το Aish HaTorah.

http://www.isrelate.com/pages/content/2/81/Starbucks-Supports-Israel

Επικριτικά σχόλια του Howard Schultz για «Παλαιστινιακή τρομοκρατία» κατά τη διάρκεια της σφαγής στη Τζενίν το 2002

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Znet, την 1 Ιουλίου 2002, αναφέρεται ότι ο Shultz μιλώντας σε μία συναγωγή στο Seattle, επέκρινε τους Παλαιστινίους λέγοντας: «Δεν κάνουν τη δουλειά τους ... δε σταματούν την τρομοκρατία». Προειδοποίησε επίσης τους ακροατές ότι «η αύξηση του αντισημιτισμού είναι η μεγαλύτερη από το 1930» και ότι «αν φύγετε απ’ αυτή τη συναγωγή απόψε και γυρίσετε στα σπίτια σας αγνοώντας αυτές τις παρατηρήσεις, τότε ντροπή μας». Για τα σχόλιά του υπήρξαν διαμαρτυρίες ότι ήταν αντι-Παλαιστινιακά και ότι συνέκρινε τη νόμιμη κριτική για την Ισραηλινή κατοχή Παλαιστινιακής γης και για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον Παλαιστινίων πολιτών με τον αντι-σημιτισμό.

http://findarticles.com/p/news-articles/arab-american-news-the/mi_8078/is_20090221/boycott-starbucks/ai_n50850051/

Χρηματοδότηση από τον Howard Schultz στα «Bowl 4 Israel”

Χρηματοδότηση στα "bowl 4 israel" - «φιλανθρωπικές εκδηλώσεις» που δωρίζουν χρήματα σε μονάδες του Ισραηλινού στρατού και στον Οργανισμό Israel Emergency Solidarity Fund (OneFamily) που υποστηρίζει οικονομικά «θύματα της τρομοκρατίας» όπως χαρακτηρίζονται Ισραηλινοί στρατιωτες που έχασαν τη ζωή τους λαμβάνοντας μέρος στη σφαγή της Jenin (2002) αλλά και κατά την διάρκεια του «Operation cast lead» (2009).- *

http://www.inminds.co.uk/boycott-starbucks.html

* Για τον Απρίλιο 2002, το αρχείο τους αναφέρει: "P. W. Έχασε τον αδελφό του S. Σε μία αντι-τρομοκρατική επιχείρηση στη Jenin στις 8 Απριλίου 2002. Η οικογένεια έμεινε με 8 παιδιά, από τα οποία ο P. Ήταν το πρώτο που παντρεύτηκε. Η OneFamily (Israel Emergency Solidarity Fund) έδωσε $1000 για το γάμο." Έτσι το ίδρυμα επιβραβεύει οικογένειες εγκληματικών πολέμου για μια δουλειά που έγινε καλά! Στο σάϊτ τους αναφέρονται τα «θύματα της τρομοκρατίας» κατά τη διάρκεια του «Operation cast lead”

http://www.onefamilyfund.org/article.asp?id=2122

Χρηματοδότηση της American Jewish Committee (2007)

Σκοπός της AJC –προφανώς πρόκειται και Οργανισμό του εβραϊκού λόμπυ στην Αμερική – είναι η υποστήριξη του Ισραήλ με καμπάνιες στα Μ.Μ.Ε. και επαφές με πολιτικούς, κοινωνικούς και θρησκευτικούς ηγέτες παγκοσμίως. Στους Patrons, με χρηματική προσφορά από $10,000-24,999, αναφέρονται οι Mr& Mrs Howard Schultz.

http://www.ajc.org/atf/cf/%7B42d75369-d582-4380-8395-d25925b85eaf%7D/2007%20ANNUAL%20REPORT.PDF

Από την ετήσια αναφορά της AJC (2007) για το Ισραήλ: «Το Ισραήλ, φυσικά, είχε πάντα τους ανταγωνιστές τους. Παθιασμένους άραβες εθνικιστές και Ισλαμιστές ... ακροδεξιούς αντισημίτες. Ακροαριστερούς πιστούς στις σοβιετικές θεωρίες περί αποικιοκρατικής συνωμοσίας. Που είναι λοιπόν το καινούργιο; Το καινούργιο, και αρκετά ενοχλητικό – είναι όταν ένας πρώην πρόεδρος των Η.Π.A. (μάλλον εννοεί τον Κάρτερ) και δύο καθηγητές από μεγάλα αμερικάνικα πανεπιστήμια τροφοδοτούν τα χειρότερα στερεότυπα και αμφισβητούν το εβραϊκό κράτος, τους αμερικάνους φίλους του και τη φιλία του με την Αμερική. Με διαρκή καμπάνια στα Μ.Μ.Ε. και με τις επαφές στους πολιτικούς, κοινωνικούς και θρησκευτικούς ηγέτες παγκοσμίως, η ΑJC ανταπαντά. Υπερασπιζόμαστε το Ισραήλ από την συκοφάντηση. Και δυναμώνουμε τις εβραϊκές κοινότητες σ’ όλο τον κόσμο. Με οποιοδήποτε μέσο, βοηθάμε να εδραιωθεί ένα λαμπρό και ελπιδοφόρο εβραϊκό μέλλον.»

http://www.ajc.org/atf/cf/%7B42d75369-d582-4380-8395-d25925b85eaf%7D/2007%20ANNUAL%20REPORT.PDF

Χρηματοδότηση από τον Howard Schultz της Jewish Federation of Washtenaw County (Δεκέμβρης 2004)

Η Jewish Federation ισχυρίζεται ότι προωθεί, διοργανώνει και υποστηρίζει δραστηριότητες στην έδρα της και σ’ όλο τον κόσμο που ενδυναμώνουν την εβραϊκή ζωή. Περισσότερα από το μισό εκατομμύριο δολάρια που συγκεντρώνονται στο δείπνο κάθε χρόνο πηγαίνει απ’ ευθείας στο Ισραήλ.

Ο Neal Elyakin του Ann Arbor είναι ο νέος πρόεδρος του ιδρύματος και επίσης ο ιδρυτής του "Michigan Friends of the Israel Defense Forces".

http://dearbornboycottsisrael.blogspot.com/2009/08/demonstration-against-starbucks-in-ann.html