Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Ανταπόκριση από την αποστολή του Συλλόγου Ιντιφάντα

Σύντομη ανταπόκριση μέλους της αποστολής του Συλλόγου Ιντιφάντα από τη διαδήλωση στην Μασαρα. Πηγή: http://www.intifada.gr/cgi-bin 2 Απρίλη 2010

Πήγαμε σήμερα στη διαδήλωση στην Αλ Μασαρα, έξω από τη Βηθλεέμ. Ο στρατός είχε στήσει μπλόκο στην έξοδο του χωριού. Όταν έφτασε η πορεία (με τη συμμετοχή πολλών διεθνών) οι στρατιώτες (εννοείται ότι) δεν μας άφησαν να περάσουμε. Βγήκαν κάτι λίγοι και μετά οι πιτσιρικάδες ρίξανε κάτι πέτρες (όχι πολλά πράγματα δηλαδή) και οι φαντάροι την πέσανε κατευθείαν με κρότου-λάμψης. Μερικές από τις κρότου-λάμψης τις έριχναν από ντουφέκια και το βλήμα είναι πολύ μεγάλο. Συνέλαβαν έναν Ιταλό πιτσιρικά (ο οποίος είναι και κουφός) και τον πάνε για επίθεση εναντίον στρατιώτη (κάποιο σπρώξιμο στο ντου).

Πολύ συγκινητικοί οι Ισραηλινοί ακτιβιστές. Έμειναν στην πρώτη γραμμή σε όλη τη φάση και (κυρίως) την «έλεγαν» στα εβραϊκά στους στρατιώτες.

Φαντάρος – φρικιό με ύφος dirty Harry έβγαζε από την τσέπη φωτογραφική και έπαιρνε φάτσες.

Έχουμε τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες (μάλλον το βράδυ θα ανέβουν). Σε λίγο θα έχουν και youtube οι Παλαιστίνιοι.

[Οι Ισραηλινοί] έχουν πάρει και καινούρια κράνη από το Αμέρικα (σαν αυτά που φοράνε στο Ιράκ). Είχαν και στρατιώτες ακροβολισμένους πάνω στη στέγη ενός σπιτιού. Αυτό ήταν το πιο τρομακτικό απ’ όλα.

ΥΓ: Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης συνελήφθησαν δύο Ιταλοί ακτιβιστές. Ο ένας αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα ενώ ο άλλος κρατήθηκε. Τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις δημοσιογράφοι, ενώ χτυπήθηκαν και δύο αυτοκίνητα διαδηλωτών, το ένα από τα οποία ανήκε στον Mazin Qumsiyeh έναν από τους ντόπιους οργανωτές της διαδήλωσης.