Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ενημέρωση-Διαμαρτυρία του Συλλόγου Ιντιφάντα σε Starbucks και Pizza Hut

Πηγή: http://intifadagr.wordpress.com 31 Μάρτη 2010

Την Τρίτη 30 Μάρτη, Ημέρα της Γης στην Παλαιστίνη και ταυτόχρονα Διεθνή Ημέρα Δράσης για Μποϊκοτάζ – Απόσυρση Επενδύσεων – Κυρώσεις στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ, πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Ιντιφάντα παρέμβαση ενημέρωσης στην πλατεία Κοραή στο κέντρο της Αθήνας. Στους περαστικούς και στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για την πορεία ενάντια στα οικονομικά μέτρα, μοιράστηκε υλικό που εξηγούσε το γιατί υπάρχει η αναγκαιότητα για μια καμπάνια μποϊκοτάζ, πως ξεκίνησαν οι διεθνείς ημέρες δράσεις, γιατί μιλάμε για Ισραηλινό Απαρτχάιντ και ποιες είναι οι ισραηλινές και ξένες εταιρίες που το στηρίζουν. Μοιράστηκε επίσης υλικό της καμπάνιας Ένα Καράβι για τη Γάζα.

Παράλληλα τα μέλη του Συλλόγου ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ και άλλοι αλληλλέγγυοι/ες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία μπροστά στα Starbucks και τα Pizza Hut. Τα Starbucks ανήκουν στον γνωστό σιωνιστή υποστηρικτή του Ισραηλινού Απαρτχάιντ Howard Shultz, ενώ τα Pizza Hut έχουν ανοίξει κατάστημα σε παράνομο ισραηλινό εποικισμό στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Αναρτήθηκαν δύο πανό: «Μποϊκοτάζ στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ. Σύλλογος Ιντιφάντα» και «Starbucks και Pizza Hut στηρίζουν την γενοκτονία στην Παλαιστίνη»..

Μοιράστηκε η παρακάτω προκήρυξη:

Η Ιερουσαλήμ ανήκει στους Παλαιστίνιους όχι στα PIZZA HUT !

Καμιά υπηρεσία στους παραστρατιωτικούς Ισραηλινούς εποίκους !

Τα Pizza Hut και οι Ισραηλινοί συνεργάτες τους έχουν ανοίξει κατάστημα σε γη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ που έχει αρπαγεί από τον Παλαιστινιακό Λαό και βγάζουν κέρδη από τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Σε αυτούς έχουν την έδρα τους οπλισμένοι παραστρατιωτικοί έποικοι που συστηματικά επιτίθενται στους Παλαιστίνιους καίγοντας καλλιέργειες, λυντσάροντας και δολοφονώντας ακόμα και παιδιά. Την ίδια ώρα το Ισραηλινό Απαρτχάιντ συνεχίζει την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, χτίζοντας ολοένα και περισσότερους εποικισμούς και διώχνοντας τους Παλαιστίνιους κατοίκους, αφού γκρεμίσει ή δώσει τα σπίτια τους στους παράνομους εποίκους.

Η εταιρία Pizza Hut έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα franchise στον ισραηλινό όμιλο Alon, στον οποίο ανήκει η Dor Alon, μια εταιρία πετρελαίου που ασκεί μονοπώλιο στην Λωρίδα της Γάζας. Επίσης είναι ιδιοκτήτης της αλυσίδας supermarket Blue Square, με υποκαταστήματα σε πολλούς εποικισμούς. Το κατάστημα της Pizza Hut βρίσκεται στον εποικισμό Pisgat Zeev στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ. .

http://whoprofits.org/Company%20Info.php?id=491

___________________________________________________________

STARBUCKS-Το «καφέ της χαράς» των Σιωνιστών, των στρατευμάτων κατοχής και των βασανιστών του Γκουαντάναμο

Ο Howard Shultz, πρόεδρος των Starbucks είναι γνωστός σιωνιστής και προπαγανδιστής του Ισραήλ. Το 1998 βραβεύτηκε από το Jerusalem Fund of Aish HaTorah με το «τιμητικό βραβείο των Φίλων του Σιωνισμού», για τον «σημαντικό ρόλο που έχει παίξει στην προώθηση της στενής συνεργασίας ΗΠΑ-Ισραήλ». Το συγκεκριμένο ίδρυμα είναι χορηγός σε εκθέσεις ισραηλινών όπλων, αλλά και του ιστοχώρου σιωνιστικής προπαγάνδας www.honestreporting.com/. Μετά τη σφαγή της Τζενίν, της Ναμπλούς και της Βηθλεέμ, ο Shultz κατηγόρησε τους Παλαιστίνιους για τρομοκρατία και αντί-σημιτισμό και κάλεσε σε υποστήριξη του Ισραήλ. Και ενώ εν μέσω της δεύτερης Ιντιφάντα, οι επιχειρήσεις, εξαιτίας της διεθνούς πίεσης για μποϋκοτάζ, απέσυραν τις επενδύσεις τους, τα Starbucks άνοιγαν καινούρια καταστήματα στο Ισραήλ.

Παράλληλα τα Starbucks άνοιξαν κατάστημα για να πίνουν τον καφέ τους οι βασανιστές της διαβόητης φυλακής του Γκουαντάναμο, στην στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Κούβα. Ανάμεσα στους παράνομα κρατούμενους του Γκουαντάναμο βρέθηκαν και Παλαιστίνιοι, όπως ο εκείνος που απελευθερώθηκε πρόσφατα και οδηγήθηκε στην Ισπανία. Τα Starbucks προσφέρουν επίσης υπηρεσίες στα στρατεύματα κατοχής των ΗΠΑ στο κατεχόμενο Αφγανιστάν. www.inminds.com/boycott-starbucks.html, http://resistencias2005.blogspot.com/2007/02/starbucks.html

Μποϋκοτάζ στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ και τις πολυεθνικές που το στηρίζουν!