Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας

Πηγή: www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=270034 20 Μάρτη 2010

Συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές η Ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε τουλάχιστον τρεις επιθέσεις πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής κοντά στα ερείπια του αεροδρομίου της Γάζας. Τις επιθέσεις επιβεβαίωσε και ο Ισραηλινός στρατός. Ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι τουλάχιστον 12 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην πόλη της Ράφα, οι τρεις με σημαντικά και οι υπόλοιποι με ελαφρά τραύματα.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές πετούσαν ακόμα αεροπλάνα πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση της Ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας σε λιγότερο από 24 ώρες. Τα ξημερώματα της Παρασκευής βομβαρδίστηκαν έξι στόχοι, ανάμεσά τους ανοιχτές περιοχές κοντά στην Khan Younis, ένα τούνελ στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο και μια βιοτεχνία, χωρίς να αναφερθούν τραυματίες, ενώ Παλαιστίνιοι αντάρτες ανέφεραν μάχες με ισραηλινές δυνάμεις στα ανατολικά της πόλης της Γάζας το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι επιθέσεις ακολούθησαν την εκτόξευση αυτοσχέδιας ρουκέτα από την Γάζα η οποία σκότωσε Ταϊλανδό εργάτη σε χωράφια σε μια Ισραηλινή κοινότητα κοντά στην πόλη Ashkelon. Πρόκειται για την πρώτο θάνατο από Παλαιστινιακή ρουκέτα από το τέλος της Ισραηλινής εικοσαήμερης επίθεσης στην Γάζα στα τέλη του 2008-αρχές του 2009.
Την πατρότητα της επίθεσης διεκδικούν δύο ομάδες: οι ταξιαρχίες Al-Aqsa ένοπλη πτέρυγα της Φατάχ και η Jund Ansar As-Sunna μια ελάχιστα γνωστή, σκληρή Ισλαμική οργάνωση.