Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Διεθνής εβδομάδα ενάντια στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ



Από τις 1 ως τις 14 του Μάρτη θα πραγματοποιηθεί, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Διεθνής Εβδομάδα ενάντια στο Ισραηλινό Απαρχάιντ.

Από το 2005 που ξεκίνησε η πρωτοβουλία αυτή, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά παγκόσμια γεγονότα στην ατζέντα του κινήματος αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη. Πέρσι, μετά το κύμα της βάρβαρης Ισραηλινής επίθεσης ενάντια στους Παλαιστίνιους της Γάζας, συμμετείχαν στην πρωτοβουλία περισσότερες από 40 πόλεις σε όλο τον κόσμο με διάφορες δραστηριότητες. Φέτος η πρωτοβουλία έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο με τη συμμετοχή και νέων πόλεων.

Η εβδομάδα ενάντια στο Ισραηλινό απαρτχάιντ του 2010 έρχεται μετά από έναν χρόνο γεμάτο επιτυχίες του κινήματος BDS (Μποϊκοτάζ, Άρση Επενδύσεων, Κυρώσεις ενάντια στο Ισραήλ) σε όλο τον κόσμο. Διαλέξεις, προβολές και δράσεις θα φωτίσουν μερικές από τις επιτυχίες αυτές, αλλά και τις πολλές αδικίες εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού που συνεχίζουν να κάνουν το κίνημα BDS τόσο κρίσιμο παράγοντα στη μάχη ενάντια στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ.