Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Έφτασε στην Αίγυπτο το Viva Palestina

Πηγή: www.presstv.ir/ 4 Γενάρη 2009

Το τουρκικό πλοίο που μετέφερε το "Viva Palestina 3", το κομβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια, έφτασε την Κυριακή το βράδυ στο αιγυπτιακό λιμάνι El-Arish, από την Συρία, όπως δήλωσε ο Gamal Abdel Maqsoud, διευθυντής του λιμανιού.

Η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια, που μεταφέρει το Viva Palestina, αποτελείται από τρόφιμα και ιατρικό εξοπλισμό από την Ευρώπη, την Τουρκία και τις Αραβικές χώρες. Σύμφωνα με το MENA, το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Αιγύπτου, το φορτίο θα αποβιβαστεί στο El Arish και θα μεταφερθεί στην Λωρίδα της Γάζας. Το μέλη και οι διοργανωτές του Viva Palestina, αναμένονται να φτάσουν αεροπορικώς την Δευτέρα.

Το κονβόι, στο οποίο ηγείται ο Βρετανός George Galloway, έφυγε από το λιμάνι Lattakia της Συρίας την Τετάρτη το απόγευμα, με προορισμό το El Arish, με σκοπό να περάσει στην αποκλεισμένη Γάζα.

Το Viva Palestina, που είχε αναχωρήσει στις 6 Δεκεμβρίου από το Λονδίνο, επέστρεψε στην Συρία την Τρίτη από το λιμάνι Al-Aqaba της Ιορδανίας, μετά την απαίτηση των αιγυπτιακών αρχών να περάσει μέσω του El Arish, στα παράλια της Μεσογείου.