Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Το Ισραήλ απελαύνει και πάλι Ελληνίδα υπήκοο

Πηγή: Σύλλογος ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ, 19 Γενάρη 2010
Για μια ακόμα φορά το Ισραήλ παραβιάζει προκλητικά τη διεθνή νομιμότητα και μάλιστα σε βάρος υπηκόου της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Eνωσης.

Η Νόρμα Ριζμάουι, Ελληνίδα υπήκοος με πλήρη δικαιώματα, έφτασε αεροπορικώς στο Ισραήλ, της απαγορεύτηκε όμως η είσοδος, κρατήθηκε για δεκαεφτά ώρες σε απομόνωση στα κρατητήρια αλλοδαπών στο Τελ Αβίβ και τελικά απελάθηκε στην Ελλάδα με την πρώτη πτήση. Τι κι αν η πράξη αυτή αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας; Τι και αν η Νόρμα Ριζμάουι έχει υπάρξει υποψήφια βουλευτής και ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ; Οι ισραηλινές αρχές αδιαφορούν.

Η προχτεσινή απέλαση δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Αντίθετα, αποτελεί πάγια τακτική των ισραηλινών αρχών απέναντι στους Eλληνες πολίτες παλαιστινιακής καταγωγής. Μια τακτική που βρίσκει στήριγμα στη συγκατάβαση και την απραξία της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ καταγγέλλει την απέλαση της Νόρμα Ριζμάουι από το Ισραήλ. Καλεί την ελληνική κυβέρνηση να δείξει έστω και τώρα στοιχειώδη πυγμή για να σταματήσει επιτέλους η ισραηλινή αυθαιρεσία και η συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων Ελλήνων πολιτών.

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό "ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ" Αθήνα, 19/1/10