Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Γράμμα του Abdallah Abu Rahmah από τις Ισραηλινές φυλακές

επιστολή του Abdallah Abu Rahmah, Πηγή: The Electronic Intifada 7 Γενάρη 2010

«Κανένας στρατός, καμία φυλακή και κανένα τείχος
δεν μπορεί να μας σταματήσει»

Προς όλους τους φίλους μας,

Η νέα δεκαετία με βρίσκει φυλακισμένο σε ένα στρατιωτικό κρατητήριο, αλλά μέσα στο κελί την κατοχής, ο νέος χρόνος με βρήκε με αποφασιστικότητα και ελπίδα.

Ξέρω ότι η επιχείρηση των Ισραηλινών να φυλακίσει την ηγεσία του λαϊκού αγώνα των Παλαιστινίων, φανερώνει την αποτελεσματικότητα του μη-βίαιου αγώνα μας. Η κατοχή απειλείται από το αναπτυσσόμενο κίνημα μας και γι’ αυτό προσπαθεί να μας σταματήσει. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνουν οι ηγέτες του Ισραήλ είναι πως δεν μπορούν να εμποδίσουν τον αγώνα μας, βάζοντας μας φυλακή.

(Φωτ: Από παλιότερη σύλληψη
του Abdallah Abu Rahmah το 2005)

Είτε μας περιορίζουν στην ανοιχτή φυλακή της Γάζας είτε στις στρατιωτικές φυλακές της Δυτικής Όχθης είτε στα χωριά μας, που έχουν περικυκλωθεί από το Τείχος του Απαρτχάιντ, οι συλλήψεις και οι καταδιώξεις δεν μας αποδυναμώνουν, αλλά ατσαλώνουν τη δέσμευση μας να μετατρέψουμε το 2010 σε χρονιά απελευθέρωσης, μέσα από την λαϊκή άοπλη αντίσταση της βάσης του λαού μας ενάντια στην κατοχή.

Το τίμημα που εγώ και πολλοί ακόμα πληρώνουμε, δεν μας αποτρέπει. Εύχομαι οι δυο μικρές μου κόρες και ο γιος μου που είναι ακόμα μωρό, να μην χρειαστεί να πληρώσουν το ίδιο τίμημα μαζί μου.. Αλλά για το γιο και τις κόρες μου, για το δικό τους μέλλον, πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ελευθερία.

Τη χρονιά που μόλις ξεκινά, η Συντονιστική Επιτροπή Λαϊκής Πάλης, θα επεκτείνει τις επιτυχίες του 2009, χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας ενισχύσατε τις λαϊκές διαδηλώσεις μας στην Παλαιστίνη με διεθνείς εκστρατείες μποϋκοτάζ και διεθνείς νομικές ενέργειες βάσει της οικουμενικής δικαιοδοσίας.

Στο χωριό μου, το Bilin, ο Ισραηλινός μεγιστάνας Lev Leviev και η Αφρικανό-ισραηλινή εταιρεία που ελέγχει, συμμετείχαν στην παράνομη κατασκευή εποικισμών στην γη που μας έχουν κλέψει, όπως γίνεται και στην κλεμμένη γη πολλών άλλων Παλαιστινίων σε διάφορες πόλεις και χωριά. Το Adalah-NY ηγείται μιας διεθνούς εκστρατείας για να δείξει στον Leviev πως τα εγκλήματα πολέμου έχουν το δικό τους τίμημα.

Το χωριό μας, μήνυσε δύο καναδικές εταιρίες για τον ρόλο τους στην κατασκευή και προώθηση των νέων εποικισμών σε εδάφη μας που έχουν αποκοπεί από το ισραηλινό Τείχος του Απαρτχάιντ. Οι νομικές διαδικασίες αυτής της υπόθεσης, ξεκίνησαν στα καναδικά δικαστήρια το περασμένο καλοκαίρι και συνεχίζονται.

Το Bilin έχει γίνει το νεκροταφείο των ισραηλινών κτηματομεσιτικών γραφείων. Η μια μετά την άλλη, οι εταιρείες αυτές οδηγούνται σε χρεοκοπία, καθώς το κόστος οικοδόμησης στην κλεμμένη παλαιστινιακή γη είναι ψηλότερο από τα κέρδη.

Σε αντίθεση με το Ισραήλ, εμείς δεν έχουμε πυρηνικά όπλα ή στρατό, αλλά δεν τα χρειαζόμαστε. Ο δίκαιος χαρακτήρας του αγώνα μας κερδίζει τη δική σας υποστήριξη. Κανένας στρατός καμία φυλακή και κανένα τείχος δεν μπορεί να μας σταματήσει.

Abdallah Abu Rahmah
(από το στρατιωτικό κρατητήριο του Ofer)