Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

70000 συγκεντρώθηκαν στη Γάζα για την 42η επέτειο του PFLP

Πηγή: www.pflp.ps/english/ 12 Δεκέμβρη 2009

Περισσότερα από 70.000 στελέχη, μέλη και υποστηρικτές του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας, συγκεντρώθηκαν στο Στάδιο Παλαιστίνη για την συγκέντρωση για την 42η επέτειο του PFLP στις 12 του Δεκέμβρη. Οι συγκεντρωμένοι πλημμύρισαν το στάδιο και τους γύρω δρόμους με Παλαιστινιακές σημαίες, πανό του PFLP και αφίσες με τους μάρτυρες και τους ηγέτες του Μετώπου.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, πλήθη νέων και μεγαλύτερων στην ηλικία, άντρες, γυναίκες και παιδιά, ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της Λωρίδας της Γάζας, από όλα τα προσφυγικά στρατόπεδα και τα χωριά προς την πόλη της Γάζας για να βρεθούν στη συγκέντρωση, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μετώπου κάτω από το γενικό σύνθημα «Ενότητα, Σταθερότητα και Αντίσταση – Προς τη Νίκη!».

Ο σύντροφος Δρ. Rabah Muhanna, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του PFLP και επικεφαλής του κλάδου του στη Γάζα, ζήτησε στην ομιλία του διατήρηση και κλιμάκωση της αντίστασης γενικά, αλλά και ειδικότερα του ένοπλου αγώνα ενάντια στον Σιωνιστή εχθρό και κάλεσε για ένα εθνικά συντονισμένο πλαίσιο αντίστασης που να υπηρετεί τον αγώνα για την επανάκτηση των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού. Τόνισε, επίσης, πως ο δρόμος των διαπραγματεύσεων από το Όσλο ως την Ανάπολη, είναι σαφές πως έχει φτάσει στο τέλος του, και πρέπει να διακηρυχτεί από όλες τις Παλαιστινιακές δυνάμεις ο τελικός θάνατος αυτής της πορείας των αποκαλούμενων «διαπραγματεύσεων». Να διακηρυχτεί το άμεσο τέλος της αποκαλούμενης «μεταβατικής περιόδου» και το πλήρες τέλος όλων των συνεργασιών ασφαλείας με τον κατακτητή. Έκανε, επίσης, ένα επείγον κάλεσμα για εθνική ενότητα, λέγοντας πως είναι αναγκαιότητα για να υπάρξει νίκη και συμπλήρωσε πως πρέπει να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα και να εγκαινιαστεί μια πολιτική ενότητας στη βάση του εθνικού Παλαιστινιακού σκοπού και των Παλαιστινιακών εθνικών συμφερόντων. Μια ενότητα που θα ανταποκρίνεται στις θυσίες των χιλιάδων μαρτύρων, τραυματιών και φυλακισμένων και θα διασφαλίζει ένα ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα του την Ιερουσαλήμ, αυτοδιάθεση και επιστροφή των προσφύγων.

Ο Δρ. Δρ. Rabah Muhanna χαιρέτησε τον Παλαιστινιακό λαό στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη του 1948, στη Δυτική Όχθη, σε ολόκληρη τη Γάζα, στα στρατόπεδα και σε όλο τον κόσμο, στη διασπορά και την εξορία, εκφράζοντας την πλήρη αποφασιστικότητα του Μετώπου να πολεμήσει για να έρθει η πλήρης νίκη ενάντια στο δολοφονικό, φασιστικό καθεστώς της κατοχής. Υπογράμμισε την ιστορική εμπειρία του Μετώπου στην αντιμετώπιση του σιωνισμού, ως προέκταση του αγώνα του Αραβικού Εθνικιστικού Κινήματος. Ανέφερε πως το Μέτωπο θα συνεχίσει την ιστορική του πορεία στον επαναστατικό αγώνα για τη νίκη και την πλήρη ήττα του εγκληματία Σιωνιστή εχθρού και ολόκληρου του στρατοπέδου που βρίσκεται πίσω απ’ αυτόν και του δίνει δύναμη και επιθετικότητα, αδυνατίζοντας τον Παλαιστινιακό λαό και εμποδίζοντας την πρόοδό του. Την ήττα του ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου και των αντιδραστικών όπλων και συστατικών του, που βρίσκεται υπό την βίαιη ηγεσία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Την ομιλία του έκλεισε με ένα κάλεσμα για εθνική ενότητα, επικαλούμενος τα χρώματα της Παλαιστινιακής σημαίας και των πανό των Παλαιστινιακών παρατάξεων: πράσινο για τη Χαμάς, άσπρο για τη Φατάχ, μαύρο για την Ισλαμική Τζιχάντ και κόκκινο για το PFLP και κάλεσε όλο τον Παλαιστινιακό λαό να ενωθεί κάτω από την εθνική σημαία της Παλαιστίνης.

Η Almazah Sammouni, που έχασε την οικογένειά της στην επίθεση ενάντια στη Γάζα τον Δεκέμβρη-Γενάρη της περασμένης χρονιάς είπε στην ομιλία της: «Ήρθα σήμερα εδώ, όχι για να κλάψω ή να πενθήσω για την οικογένειά μου, που υπέφερε κάτω από τα πυρά και τα βλήματα της κατοχής όπως και χιλιάδες άλλοι μάρτυρες του λαού μας. Ήρθα να εκφράσω την περηφάνια μου για τις θυσίες και την ακλόνητη στάση τους». Κάλεσε ακόμα, όλες τις Παλαιστινιακές δυνάμεις, ειδικά τη Φατάχ και τη Χαμάς, να ενωθούν κάτω από το αίμα των μαρτύρων, κάτω από την υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον για τον Παλαιστινιακό λαό και τα παιδιά, και να αγωνιστούν για να προσαχθούν η κατοχή και οι ηγέτες της στα διεθνή δικαστήρια για τα εγκλήματα που διέπραξαν εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Στη συγκέντρωση μίλησε ακόμα, η συντρόφισσα Amna Rimawi, σύζυγος του φυλακισμένου συντρόφου Majdi Rimawi επικεφαλής του συμβουλίου του χωριού Beit Rima και ήρωα της θρυλικής επιχείρησης της 17ης Οκτώβρη ενάντια στον Σιωνιστή υπουργό τουρισμού Rehavam Ze'evi. Μετέφερε χαιρετισμό εκ μέρους των οικογενειών των φυλακισμένων και κάλεσε αυτούς που κρατούν τον κατοχικό στρατιώτη Gilad Shalit να υπερασπιστούν τους όρους που έχουν θέσει για την ανταλλαγή κρατουμένων, επειδή οι φυλακισμένοι και οι οικογένειές τους ξέρουν πως ο μόνος τρόπος για την απελευθέρωσή τους είναι η αντίσταση.

Ο Mohammad Khalidi, άνεργος Παλαιστίνιος εργάτης φορώντας τη φόρμα του, κατήγγειλε τη φτώχια και την ανεργία που γεννά ο αποκλεισμός και η κατοχή. Όπως είπε «είμαστε εδώ για να δηλώσουμε τη σταθερότητά μας ως εργάτες κόντρα στην πολεμική μηχανή του Σιωνισμού, στον άδικο αποκλεισμό και στη θανατηφόρα ανεργία».

Στη συγκέντρωση προέδρευσε ο σύντροφος Hani Al-Thawabteh μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κλάδου της Γάζας του Μετώπου και η συντρόφισσα Shireen Abu-Oun. Εκτός από τους χαιρετισμούς υπήρξαν απαγγελίες ποιημάτων, καλλιτεχνικές παρουσιάσεις, και δεκάδες συγχαρητήρια μηνύματα από την ηγεσία του PFLP στο εξωτερικό, την Hilda Habash, σύζυγο του ιδρυτή του Μετώπου Δρ. George Habash, τον φυλακισμένο Γενικό Γραμματέα του Μετώπου σύντροφο Ahmad Sa'adat, την σύζυγό του Abla Sa'adat και την κόρη του Sumoud Sa'adat.