Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

PFLP: Οι εκλογές που ανήγγειλε ο Αμπάς είναι αντίθετες με τα συμφέροντα της εθνικής ενότητας

Πηγή: http://www.pflp.ps/ 24 Οκτώβρη 2009

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης έχει την άποψη πως η απαίτηση του Mahmoud Abbas για εκλογές της Παλαιστινιακής Αρχής όπως ανακοινώθηκε στις 24 Οκτώβρη του 2009, είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της εθνικής ενότητας και δεν προωθεί καθόλου τη διαδικασία εθνικής συμφιλίωσης που είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστεί ο κατακτητής.

Μιλώντας στο κανάλι Al-Quds TV, ο σύντροφος Jamil Mizher ανέφερε πως το Μέτωπο θα εκθέσει το επόμενο διάστημα λεπτομερώς και πιο εκτεταμένα τη θέση του σχετικά με το ζήτημα. Το σχόλιο αυτό εντάσσεται σε μια σειρά αντιρρήσεων και επιφυλάξεων που διατύπωσε το Μέτωπό κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) που διεξήχθη στη Ραμάλα στις 24 του Οκτώβρη.

Το Μέτωπο τόνισε την σημασία μιας ειλικρινούς, πλήρους και ολοκληρωτικής αναθεώρησης της απόφασης για αναβολή της συζήτησης της έκθεσης Goldstone σχετικά με τα εγκλήματα στη Γάζα, στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, λέγοντας πως ο Παλαιστινιακός λαός απαιτεί σαφώς υπευθυνότητα και ζήτησε να σταματήσουν οι αποκαλούμενες διαπραγματεύσεις με τον κατακτητή και να αναθεωρηθεί πλήρως το σύνολο των διαδικασιών του Όσλο και η «ειρηνευτική διαδικασία» η οποία είναι ξεκάθαρο πως είναι πλέον αδιάξοδη, καθώς συνεχίζεται για περισσότερα από 16 χρόνια.

Αντί για αυτή την αδιέξοδη πορεία το Λαϊκό Μέτωπο κάλεσε την PLO να αδράξει όλες τις ευκαιρίες για να καταστεί η Κατοχή υπόλογη ενώπιον των διεθνών φόρουμ και να προσαχθούν οι κατοχικοί ηγέτες σε δίκες για εγκλήματα πολέμου, και πως πρέπει να ενεργεί με βάση την προστασία των εθνικών δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού. Περαιτέρω το Μέτωπο ζήτησε τη διεθνή απομόνωση του κατοχικού κράτους του Ισραήλ, και υπογράμμισε πως πρέπει όλοι να εγκαταλείψουν τις αυταπάτες σχετικά με το ρόλο των ΗΠΑ και τις ενέργειες του προέδρου Barack Obama, καθώς είναι ξεκάθαρο πως η στρατηγική συμμαχία ΗΠΑ-Ισραήλ αποτελεί έναν κοινό εχθρό για τον Παλαιστινιακό λαό.

Αναφερόμενο στην οποιαδήποτε διενέργεια εκλογών, το Λαϊκό Μέτωπο επανέλαβε τη θέση του πως οι εκλογές για το Παλαιστινιακό Εθνικό συμβούλιο για το σύνολο του Παλαιστινιακού λαού πρέπει να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα με εκλογές στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα, και πως πρέπει να υπάρξει μια επιτροπή εντεταλμένη με τη διεξαγωγή τους στον Αραβικό κόσμο και διεθνώς. Πρόσθεσε επίσης πως οι εκλογές αυτές θα πρέπει να είναι συνολικές και δημοκρατικές και υπογράμμισε πως ο μηχανισμός αυτός θα φέρει όλες τις Παλαιστινιακές πλευρές, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, στις τάξεις της PLO.

Το Λαϊκό Μέτωπο τόνισε επίσης τη σημασία της εθνικής ενότητας, λέγοντας πως αποτελεί επείγουσα ανάγκη για τον Παλαιστινιακό λαό και πως η διαδικασία λήψης αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής πρέπει να αναθεωρηθεί ώστε να μπει ένα τέλος στην αυθαίρετη και ατομική λήψη αποφάσεων και στην χωρίς εξουσιοδότηση έκφραση θέσεων που αποδίδονται στη συνέχεια στο σύνολο της PLO.

Τέλος το Μέτωπο υπογράμμισε τη σημασία της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ, σημειώνοντας πως η πόλη και ο λαός της δέχονται την επίθεση των εποίκων και του κατοχικού στρατού, και πως απαιτείται η ανάληψη άμεσων δράσεων από όλους για την υπεράσπιση του λαού στην Ιερουσαλήμ, για την υπεράσπιση των εθνικών δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού και της αιώνιας πρωτεύουσας του, παράλληλα με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της επιστροφής των προσφύγων, της αυτοδιάθεσης, της λευτεριάς και της ανεξαρτησίας.