Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Μέλος της Χαμάς νεκρός στη Δ. Όχθη

Το θάνατο υποστηρικτή της από βασανιστήρια στη φυλακή της υποστηριζόμενης από τη Φατάχ Παλαιστινιακής Αρχής, καταγγέλει η Χαμάς.

Ο 28χρονος φοιτητής Fadi Hamadneh, βρέθηκε νεκρός στη φυλακή Juneid της Ναμπλούς στη Δ. Όχθη τη Δευτέρα 10 Αυγούστου. Όπως υποστήριξε εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του. Σύμφωνα με τον ίδιο οι φύλακες έφεραν στο σημείο του θανάτου τον γαμπρό του για να επιβεβαιώσει την αυτοκτονία, ενώ κλήθηκαν επίσης εκπρόσωποι από την Ανεξάρτητη Παλαιστινιακή Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προκειμένου να ερευνήσουν τις συνθήκες.

Παρόλα αυτά ο αδελφός του θύματος επιμένει πως ο αδελφός του, που κρατούνταν από τις 15 Ιούνη, ήταν βαθιά θρησκευόμενος και σε καμία περίπτωση δεν θα αυτοκτονούσε. Το απόγευμα της Δευτέρας δεκάδες μέλη της οικογένειας Hamadneh συγκεντρώθηκαν έξω από τη φυλακή υπό τα δρακόντεια μέτρα των των δυνάμεων ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής που κήρυξαν την περιοχή «κλειστή στρατιωτική ζώνη» και απαγόρευσαν στα τηλεοπτικά συνεργεία να πάρουν πλάνα.

Σύμφωνα με τη Χαμάς ο θάνατός του Fadi Hamadneh ο οποίος είχε κρατηθεί και στις κατοχικές σιωνιστικές φυλακές για 2 χρόνια, προήλθε από βασανιστήρια, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών μελών του κινήματος, στα χέρια της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Παλαιαστινιακής Αρχής, στους 4 τα τελευταία δύο χρόνια συμπεριλαμβανομένου κι ενός ακόμα φοιτητή που πυροβολήθηκε από μέλος της νεολαίας της Φατάχ στο Πανεπιστήμιο Νατζάχ της Ναμπλούς.

Όπως κατήγγειλε η Χαμάς, ο μηχανισμός του Αμπάς συνεχίζει τις απαγωγές υποστηρικτών της. Στις 9 Αυγούστου στη Τζενίν απήχθη ο Χαδίφα Αμπρ Αλ Τζαμπάρ, 20 ετών (γιος του στελέχους της Χαμάς Αμπντουλ Τζαμπάρ, που βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές της Ιεριχούς) και δύο ακόμα υποστηρικτές της Χαμάς στην Χεβρώνα και στην Τουμπάς. Σύμφωνα πάντα με τη Χαμάς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καλκίγια μετά από σκληρά βασανιστήρια μέλος του δημοτικού συμβουλίου Νάσιρ Εούντα που κρατούνταν από την Παλαιστινιακή Αρχή, ενώ σε συντονισμό με τον μηχανισμό του Αμπάς οι σιωνιστικές κατοχικές δυνάμεις απήγαγαν τις τελευταίες μέρες 6 Παλαιστίνιους από τη Δυτική Όχθη.

Από την πλευρά του το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης με ανακοίνωσή του ζητά τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του Hamadneh. Ζητά επίσης τον τερματισμό των πολιτικών συλλήψεων και των παραβιάσεων των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων που καταστρέφουν την ενότητα του πολιτικού και κοινωνικού ιστού του Παλαιστινιακού λαού στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα και εξυπηρετούν μόνο το Ισραήλ καθώς υπονομεύουν τον αγώνα για το αναφαίρετο δικαίωμα στην ελευθερία, την ανεξαρτησία και την επιστροφή των προσφύγων.

(Πηγές: www.maannews.net/eng , www.aqsatv.ps , www.pflp.ps/)