Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Για την ανθρωπότητα

O Ahmad Sa'adat, ως εθνικός ηγέτης του Παλαιστινιακού λαού, ήρωας του κινήματος των φυλακισμένων και διεθνές σύμβολο της αντίστασης και της λευτεριάς, εμπνέει πολλούς να γράψουν, να οργανώσουν κινήσεις και να δράσουν για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων του, όπως και για την υπεράσπιση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων, και να συνεχίσουν τον αγώνα τους

Το παρακάτω άρθρο γράφτηκε από τον Hussin Ramadan, έναν νεαρό ακτιβιστή από το προσφυγικό στρατόπεδο Dheisheh στην Βηθλεέμ. Δημοσιεύτηκε σε αρκετά παλαιστινιακά blogs και ιστοσελίδες αλληλεγγύης. Η πρώτη του δημοσίευση έγινε στη σελίδα Palestine Think Tank, που σταθερά παρέχει σημαντική υποστήριξη στην Καμπάνια για την Απελευθέρωση του Ahmad Sa’adat, στο σκοπό όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων και στον παλαιστινιακό απελευθερωτικό αγώνα.

Παρακαλούμε στείλτε και τα δικά σας άρθρα για τον Ahmad Sa'adat και το κίνημα των παλαιστίνιων φυλακισμένων στη διεύθυνση info@freeahmadsaadat.org. Περιμένουμε να διαβάσουμε περισσότερες δυνατές φωνές υποστήριξης των φυλακισμένων και του αγώνα τους για ελευθερία και δικαιοσύνη.

Για την Ανθρωπότητα , Του Hussin Ramadan

Οι Παλαιστίνιοι αναγνωρίζουμε ο ένας τον άλλον όχι μόνο μέσω της κοινής μας ταυτότητας, αλλά και μέσω της κοινής μας εμπειρίας, όπως είναι η κατάσταση μας υπό κατοχή, οι οικονομικοί μας όροι, η ζωή μας σαν πρόσφυγες, οι ζωές και οι συνθήκες ζωής των φυλακισμένων μας. Όταν πηγαίνουμε για ύπνο, δεν το κάνουμε όπως οι «φυσιολογικοί άνθρωποι», παραμερίζοντας αυτές τις πραγματικότητες. Δεν ζούμε σε «κανονικές» για ανθρώπινα όντα συνθήκες. Κάθε οικογένεια στην Παλαιστίνη έχει τουλάχιστον ένα μέλος της στη φυλακή, ή έναν πρώην φυλακισμένο. Η φυλακή είναι μια από τις κοινές αυτές εμπειρίες που μοιράζεται ο λαός μας.

Πολλοί Παλαιστίνιοι έχουν πεθάνει για την Παλαιστίνη, κι ακόμα περισσότεροι θα κάνουν το ίδιο, αλλά οι φυλακισμένοι υποφέρουν καθημερινά. Τιμωρούνται με μια απάνθρωπη ζωή για τον Παλαιστινιακό σκοπό, για την ελευθερία και την επιστροφή των προσφύγων, και πληρώνουν κάθε μέρα το τίμημα για τους αγώνες τους με απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης, ανήθικη και άδικη μεταχείριση και εσκεμμένη παραμέληση της υγείας τους από τις κατοχικές αρχές. Ο Ahmad Sa’adat είναι ένας εκλεγμένος ηγέτης του Παλαιστινιακού λαού. Δεν είναι «τρομοκράτης», είναι υπερασπιστής του σκοπού ολόκληρου του Παλαιστινιακού λαού. Είναι ένας ηγέτης που πιστεύει στην ελευθερία και την αξιοπρέπεια, πιστεύει σε ένα κράτος χωρίς κατοχή, στην επιστροφή των προσφύγων και σε όλες τις αρχές που πιστεύει το σύνολο του Παλαιστινιακού λαού. Μεταφέρει το μήνυμά μας ως Παλαιστίνιοι, ως Άραβες, ως άνθρωποι που δεσμεύονται για δικαιοσύνη σε ολόκληρο τον κόσμο, γι’ αυτό και πρέπει να τον υποστηρίξουμε μέχρι τέλους.

Γι’ αυτούς τους λόγους, εμείς, εδώ στην Παλαιστίνη, απορρίπτουμε αυτούς τους όρους και τις πολιτικές, απαιτούμε λευτεριά και δικαιοσύνη για τους φυλακισμένους μας και είμαστε αποφασισμένοι να ενημερώσουμε τους λαούς όλου του κόσμου για το τί ακριβώς συμβαίνει εδώ.

Γι’ αυτούς τους λόγους συμμετέχουμε στην Καμπάνια για την Απελευθέρωση του Ahmad Sa’adat.

Ο Ahmad Sa’adat αρνείται να υποταχθεί στην εντολές της φυλακής του κατακτητή και την κακομεταχείριση των φυλακισμένων. Αρνείται να δεχθεί τα παράνομα δικαστήρια, τις παράνομες δίκες και τις παράνομες φυλακές του κατακτητή. Προχώρησε σε απεργία πείνας για να δώσει στην Κατοχή δυνατά και ξεκάθαρα το μήνυμα: Είμαστε άνθρωποι και όχι ζώα για να μας συμπεριφέρεστε μ’ αυτόν τον τρόπο.

Δεν μπορούμε να τον αφήσουμε μόνο του στα σκοτάδια της φυλακής. Πρέπει να νοιώσουμε ότι νοιώθει κι εκείνος και να τον υποστηρίζουμε καθημερινά. Πρέπει να βρούμε την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά μας κάτω από τα ερείπια της Κατοχής.

Γνωρίζουμε πως έχουμε δικαιώματα, πιστεύουμε στο σκοπό μας και θα παλέψουμε γι’ αυτόν. Είμαστε πρόθυμοι να υποφέρουμε όπως υποφέρει καθημερινά ο Ahmad Sa’adat για να μπορέσουμε να ζήσουμε σαν κανονικά ανθρώπινα πλάσματα. Είναι πολύ σημαντικό να ενημερώσουμε τον κόσμο για το τι σκεφτόμαστε. Είμαστε αποφασισμένοι να ενημερώσουμε τους λαούς του κόσμου για το κόστος που πληρώνουν καθημερινά οι φυλακισμένοι θυσιάζοντας τις ζωές και την ελευθερία τους για μας. Κανείς δεν θα ήθελε να ζει στις συνθήκες που αντιμετωπίζει κάθε μέρα ο Ahmad, αλλά αυτός συνεχίζει να αγωνίζεται και να μας δίνει ελπίδα. Θα ακολουθήσουμε το δρόμο του, το δρόμο της λευτεριάς και της δικαιοσύνης. Δεν θα τον απογοητεύσουμε δεν θα τον εγκαταλείψουμε, ούτε αυτόν ούτε τους φυλακισμένους μας.

Έχουμε την πίστη και την ψυχή του Ahmad. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ως το τέλος, για να απελευθερωθούν όλοι οι κρατούμενοι από τις φυλακές και τα κέντρα κράτησης. Αυτός είναι ο δρόμος που επιλέγουμε και γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να στηρίξουμε την Καμπάνια για την Απελευθέρωση του Ahmad Sa’adat.

Λευτεριά στον Ahmad Sa’adat και όλους τους φυλακισμένους!

Λευτεριά στους υπερασπιστές της ελευθερίας!