Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Λευτεριά στον Ahmad Sa'adat και όλους τους Παλαιστίνιους φυλακισμένους

Πηγή: http://www.freeahmadsaadat.org/

Επιστολή προς τον Ban Ki-Moon
Παρακαλώ υπογράψτε και διακινήστε την επιστολή πλατιά!

Ενωθείτε με τις δεκάδες οργανώσεις, ακαδημαϊκούς και ακτιβιστές, ανάμεσά τους η Εθνική Ένωση Δικηγόρων, το Δίκτυο Παλαιστινιακής Νεολαίας ο βρετανός βουλευτής George Galloway και πολλοί ακόμα (πλήρης κατάλογος στο τέλος) υπογράφοντας αυτή την επιστολή προς τον Ban Ki-Moon

Ζητάμε την υπογραφή σας και αυτή τω οργανώσεών σας στο παρακάτω γράμμα, εμπνευσμένο από την απεργία πείνας του φυλακισμένου Παλαιστίνιου εθνικού ηγέτηAhmad Sa’adat. Με το γράμμα αυτό καλούμε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ BanKi-Moon να αναλάβει τις ευθύνες του και να ενεργήσει για να προστατέψει τα δικαιώματα, την υγεία και τις ζωές των Παλαιστίνιων κρατουμένων. Τον καλούμε να απαιτήσει την απελευθέρωση όλων των 11.000 Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων. Η επιστολή θα παραδοθεί στο γραφείο του Ban Ki-Moon στις 8 Ιούλη του 2009. Παρακαλούμε στείλτε μας την υπογραφή σας κατά προτίμηση πριν τις 5 Ιούλη ή όσο το δυνατόν συντομότερα στη διεύθυνση info@freeahmadsaadat.org προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι θα συμπεριληφθεί. Θα δεχθούμε με χαρά υπογραφές από όλες τις οργανώσεις, από άτομα, συνασπισμούς και ιδρύματα που επιθυμούν να υποστηρίξουν το σκοπό αυτής της επιστολής και τα δικαιώματα και την ελευθερία των Παλαιστίνιων κρατούμενων.

Αγαπητέ Γενικέ Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki-Μοοn

Εμείς, οργανώσεις και άτομα, που υπογράφουμε παρακάτω, σας ζητάμε να λάβετε άμεσα μέτρα για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων των πάνω από 11.000 Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται στις Ισραηλινές κατοχικές φυλακές. Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται πολλά εκλεγμένα μέλη του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου και ανάμεσά τους ο Ahmad Sa’adat – γενικός γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ο Μarwanal-Barghouti - ηγέτης της Φατάχ, ο Abdel-Aziz Dweik – ηγέτης της Χαμάς, και δεκάδες άλλοι εκλεγμένοι πολιτικοί ηγέτες, όπως και χιλιάδες ακόμα άλλοι Παλαιστίνιοι ακτιβιστές, μέλη συνδικάτων, οργανωτές κοινοτήτων, πατέρες, μητέρες γιοί και κόρες.

Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι υποφέρουν κάτω από συνθήκες που παραβιάζουν τα διεθνή πρότυπα και κανόνες, και βρίσκονται στη φυλακή εξαιτίας της άρνησής τους να αποδεχτούν τη βάρβαρη κατοχή της πατρίδας και του λαού τους. Ο Ahmad Sa’adatπρόσφατα έκανε, για εννέα ημέρες, απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την πολιτική της απομόνωσης και του ατομικού περιορισμού, πολιτική που τελευταία κλιμακώνεται ενάντια στους Παλαιστίνιους κρατούμενους. Στους κρατούμενους απαγορεύεται η επίσκεψη από τις οικογένειές τους, πολλές φορές για χρόνια, απαγορεύεται η πρόσβαση σε βιβλία και περιοδικά, τους απαγορεύεται ακόμα και η επικοινωνία με τους συγκρατούμενούς τους στις εγκαταστάσεις απομόνωσης. Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, ανάμεσά τους και ο Sa’adat συνήθως στερούνται απαραίτητης ιατρικής περίθαλψης και φαρμακευτικής αγωγής.

Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι κλείνονται στην απομόνωση επειδή είναι εθνικοί ηγέτες και επειδή το κίνημα τους αποτελεί έμπνευση για όλους τους Παλαιστίνιους και όσους παλεύουν για ελευθερία. Η απεργία πείνας του Ahmad Sa’adat προκάλεσε το αίτημα χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για την απελευθέρωσή του, ως ένα ζωντανό παράδειγμα που συμβολίζει την ακλόνητη στάση και τη δύναμη των Παλαιστίνιων κρατουμένων στην απομόνωση κάτω από φριχτές συνθήκες, και επιβάλλεται όλοι έξω από τις φυλακές να δράσουν. Πολλοί Παλαιστίνιοι όπως και διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και οργανώσεις για την κοινωνική δικαιοσύνη έχουν ζητήσει την απελευθέρωση του Sa’adat και την εξασφάλιση της ασφάλειας, της ζωής και της υγείας του, όπως επίσης και την απελευθέρωση και την προστασία όλων των Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Η τύχη αυτών των 11.000 Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων είναι ένα θεμελιώδες ζήτημα δικαιοσύνης. Οι Παλαιστίνιοι, στην Παλαιστίνη και την εξορία, στερούνται των δικαιωμάτων τους για επιστροφή στην πατρίδα, αυτοδιάθεση και ελευθερία και αυτοί που προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα αυτά φυλακίζονται, είτε στην ανοιχτή φυλακή της Γάζας κάτω από τον αποκλεισμό, είτε στην περιτειχισμένη Δυτική Όχθη, είτε στην φυλακές της κατοχής. Η σιωπηλή, και κατά περιόδους, ενεργή συνενοχή των διεθνών παραγόντων, ειδικά των Ηνωμένων Εθνών απέναντι στην καταπάτηση των Παλαιστινιακών δικαιωμάτων δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να ασκήσετε κάθε πίεση προκειμένου να σταματήσουν τα βασανιστήρια και η σκληρή και απάνθρωπη μεταχείριση των Παλαιστίνιων κρατουμένων, και να απελευθερωθεί κάθε Παλαιστίνος πολιτικός κρατούμενος από τις Ισραηλινές κατοχικές φυλακές.

Καμπάνια για την Απελευθέρωση του Ahmad Sa'adat