Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Διεθνής Σχολή: Ιερουσαλήμ η πρωτεύουσα της αραβικής κουλτούρας

Νεολαϊστικη και Διεθνής Αλληλεγγύη

13-20 Ιούλη 2009

Πιστεύοντας στην συμβολή των Παλαιστινιακών εθνικών θεσμών στην αποκάλυψη των πρακτικών και των ρατσιστικών πολιτικών της Κατοχής ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, όπως και στην έλλειψη, από την πλευρά της Κατοχής σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις διεθνείς συνθήκες, καθώς επίσης ότι η Παλαιστινιακή και Διεθνής νεολαία κατέχει εξέχοντα ρόλο στην ηγεσία των κοινωνικών κινημάτων ενάντια στην αδικία και την Κατοχή, οι Επιτροπές Υγείας (Health Work CommitteesHWC) έχουν την τιμή να σας καλέσουν να συμμετέχετε στη Διεθνή Σχολή Νεολαίας με την ονομασία «Ιερουσαλήμ, η πρωτεύουσα της αραβικής κουλτούρας», η οποία θα επικεντρωθεί σε δραστηριότητες που αφορούν την Ιερουσαλήμ και θα διεξαχθεί από τις 13 ως τις 20 Ιούλη του 2009.

Η ιδέα της Σχολής προέκυψε από τις δραστηριότητες των Επιτροπών σε διεθνές επίπεδο, για τη δικτύωση με φίλους από όλον τον κόσμο. Όραμά μας είναι η δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου φίλων, ειδικά νεολαίων, που θα συνεργαστούν και θα αναλάβουν κοινές δράσεις γύρω από δύο ζητήματα:

1. Σε Παλαιστινιακό επίπεδο:

Πέρα από την διάδοση της άποψης μας για τον σημαντικό ρόλο της νεολαίας, μπορούμε να δουλέψουμε για να εξηγήσουμε τον δίκαιο εθνικό σκοπό μας, τον οποίο εγγυώνται οι διεθνείς αρχές και το Διεθνές Δίκαιο, όσο το δυνατόν πλατύτερα στους λαούς του κόσμου, ειδικά στη νεολαία της Ευρώπης. Πιστεύουμε ότι με το να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας μπορεί να διαδοθεί η φωνή της Παλαιστίνης και να εκτεθεί η ρατσιστική και απάνθρωπη Κατοχή. Μέσω ενός Παλαιστινιο-Ευρωπαϊκού δικτύου νεολαίας που θα μεταφέρει αυτό το μήνυμα και θα επηρεάσει τις πολιτικές των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για να υποστηρίξουν τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα του λαού μας, όπως το δικαίωμα στη ζωή, την εκπαίδευση, την υγεία, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, το δικαίωμα στην επιστροφή στην πατρίδα μας, την ελευθερία και την απελευθέρωση όλων των κρατούμενων, τον έλεγχο των φυσικών μας πόρων, και την απελευθέρωση της πρωτεύουσάς μας, της Ιερουσαλήμ.

2. Σε διεθνές επίπεδο:

Κοινή δράση ενάντια στην άγρια παγκοσμιοποίηση που βασίζεται στην λεηλασία, την εκμετάλλευση και την καταπάτηση του δικαιώματος των λαών για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Κοινή δράση αλληλεγγύης και υποστήριξης των καταπιεσμένων λαών αποκαλύπτοντας τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές που με την κατοχή εδαφών εξυπηρετούν τα οικονομικά τους συμφέροντα και που βασίζονται στην πολιτική της καταστροφής και του ελέγχου των λαών του κόσμου, συμπεριλαμβανόμενου και του Παλαιστινιακού λαού.

Στόχοι:

  1. Η αύξηση της συνειδητοποίησης των συμμετεχόντων για τις Ισραηλινές ρατσιστικές πολιτικές ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, με σκοπό την αξιοποίηση της, σε φιλο-παλαιστινιακή κατεύθυνση
  2. Η ανάπτυξη αποτελεσματικών μηχανισμών πίεσης για την υποστήριξη του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, μέσω της δημιουργίας ενός δικτύου Παλαιστινιο-Ευρωπαϊκής νεολαίας
  3. Να ανοίξουν προοπτικές από κοινού συνεργασίας των συμμετεχόντων σε ζητήματα που αφορούν τη νεολαία
  4. Ανάπτυξη, σε προοδευτική κατεύθυνση, της νεολαίας απέναντι σε παγκόσμια ζητήματα.

Η Σχολή περιλαμβάνει συναντήσεις, εργαστήρια, και διαλέξεις για το Παλαιστινιακό ζήτημα με Παλαιστίνιους ακτιβιστές που δουλεύουν σε ποικίλα πεδία και επισκέψεις σε Παλαιστινιακές πόλεις. Κατά τη διάρκεια του, θα διεξαχθεί μια διεθνής διάσκεψη με θέμα «Ιερουσαλήμ η πρωτεύουσα της αραβικής κουλτούρας», με τη συμμετοχή τόσο ομάδων νέων από την Ευρώπη όσο και από την προοδευτική Παλαιστινιακή νεολαία από την Δ. Όχθη, την κατεχόμενη από το 1948 Παλαιστίνη και τα υψίπεδα του Γκολάν.

Τόπος Διεξαγωγής: Παλαιστίνη

Ημερομηνίες: 13/7 – 20/7/2009.

Ηλικίες: 20 - 30 χρονών

Εισφορά συμμετεχόντων:250 ευρώ


Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ ελάτε σε επαφή με το διευθυντή της Σχολής, Yousef Habash:
Τηλ.: 02-2427518/9 - Κινητό: 0599-383881
E-mail: yousef@hwc-pal.org και habash74@gmail.com
ή την συντονίστρια Hanna Qassis:
Τηλ: 02-2427517 / 8 - Κινητό: 0599-842100
E-mail: hanna@hwc-pal.org
Πληροφορίες για την αποστολή από Ελλάδα: r.freepalestine@gmail.com
Με πολύ σεβασμό και εκτίμηση

Προπαρασκευαστική Επιτροπή για τη Διεθνή Σχολή