Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

1ο Κάμπινγκ Εθελοντικής Εργασίας

Τοποθεσία: Βηθλεέμ
Ημερομηνία: 10-13 Αυγούστου 2009
Το σκεπτικό:
Η ιδέα για το κάμπινγκ βασίζεται στο να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 500 Παλαιστίνιοι νεαροί, από διαφορετικές κοινότητες, καθώς επίσης και ομάδες νέων από άλλες οργανώσεις και μέλη από τα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν. Επίσης, η συμμετοχή είναι ανοιχτή και για εθελοντές από όλο τον κόσμο, να δουλέψουν μαζί με τους ντόπιους εθελοντές για 4 μέρες.
Η ομάδα θα συμμετέχει στην υλοποίηση πολλών δράσεων σε διαφορετικές τοποθεσίες, καθορίζοντας τις απαιτούμενες δράσεις για εργασίες που θα γίνουν μέσω των πολιτικών και κυβερνητικών σωμάτων καθώς επίσης και τα κοινοτικά συμβούλια της Περιφέρειας της Βηθλεέμ. Και πέραν αυτής της συγκεκριμένης εργασίας θα υπάρξουν συγκεκριμένες καθημερινές δραστηριότητες με σκοπό να κατανοηθούν καλύτερα οι εθνικές και προοδευτικές αξίες που παρακινούν/διαπνέουν τον αντι μιλιταριστικό-κατοχικό και αντιρατσιστικό αγώνα. Επίσης, φέρνει στο φως/αναδεικνύει την Παλαιστινιακή Ταυτότητα και βοηθάει να αυξηθεί η συνειδητοποίηση για την σημασία της εθελοντικής εργασίας καθώς και της προσωπικής εμπλοκής/συμμετοχής της νεολαίας.
Έχει σκοπό την ενδυνάμωση της κατανόησης της Παλαιστινιακής εθνικής ταυτότητας, την έννοια της συμμετοχής/συλλογικότητας, της συλλογικής δουλειάς και βοηθάει στην επιτυχή υλοποίηση μιας σειράς από αναπτυξιακά προγράμματα μέσα από τις δραστηριότητες του VWC
Διοργανωτές
OPGAI organitations
Οργανώσεις που συνεργάζονται: (εταίροι) Όλες οι πολιτικές και κυβερνητικές οργανώσεις που θα βοηθήσουν στην υλοποίηση του κάμπινγκ και/ή που υποστηρίζουν ή επιδοτούν κάποιες από τις δραστηριότητες του κάμπινγκ, καθώς επίσης που θα βοηθήσουν διαθέτοντας τους πόρους τους για την επιτυχία αυτών των δράσεων.
Περιοχές εργασίας
Οι περιοχές εργασίας θα είναι μεταξύ των ορίων της περιφέρειας της Βηθλεέμ. Θα υπάρξει αξιολόγηση όσο των δυνατών περισσότερων περιοχών και με βάση τους διαθέσιμους πόρους, θα επιλεγούν αρκετές περιοχές για την εκτέλεση των εργασιών.Η αξιολόγηση και ο προσδιορισμός των ακριβών περιοχών και του είδους εργασίας που απαιτείται, θα εκτελεστεί σε συνεργασία με την συνεργαζόμενη οργάνωση.
Target groups
Η νεολαία θα είναι ο στόχος του VWC, λόγω του τι εκπροσωπεί, ιδιαίτερα μέσα στην παλαιστινιακή κοινωνία καθώς αποτελούν την πλειοψηφία της, καθώς επίσης και ότι αποτελούν την πηγή ενέργειας και δύναμης. Οι οργανώσεις θα δουλέψουν για την κινητοποίηση της νεολαίας που θα συμμετέχει και για την προετοιμασία ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να δουλέψουν μαζί, για το συμφέρον πολλών παλαιστινιακών κοινοτήτων.
Προτεινόμενες δραστηριότητες
  • Βάψιμο τοίχων
  • Φύτευση δημόσιων πάρκων και δρόμων
  • Καθαρισμός δημόσιων χώρων
  • Βοήθεια σε ντόπιες οικογένειες για εργασίες που πρέπει να γίνουν, όπως οικοδομικά και φύτευση
  • Βοήθεια σε οργανώσεις για έργα υποδομής που πιθανά να απαιτούνται κατά τη διάρκεια του VWC
  • Οι δραστηριότητες κυρίως θα γίνουν σε δημόσιες περιοχές εκτός αν υπάρχει ειδική ανάγκη για κάποια οικογένεια στην ιδιωτική τους περιουσία, όπως η ανοικοδόμηση ενός κατεδαφισμένου σπιτιού ή η αποκατάσταση κατεστραμμένων χωραφιών/καλλιεργειών.
    Πολιτιστικά και ψυχαγωγικά δρώμενα
  • Οι οργανώσεις θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα δρώμενα τους
  • Παραδοσιακό φαγητό
  • Εκτέλεση εργαστηρίων που θα αναδείξουν την σημασία του εθελοντισμού
  • Μουσικά δρώμενα

    Αν έχετε οποιαδήποτε απορία, ερώτηση, ή χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:
    Adnan Ateyah
    Executive Director
    Occupied Palestine and Golan Heights Advocacy Initiative (OPGAI)
    E-mail: adnan979@gmail.com
    Tel: + 970 (0)2 277 5444
  • Πληροφορίες για την αποστολή από Ελλάδα: