Τετάρτη 15 Μαρτίου 2006

Για την ισραηλινή επίθεση στη φυλακή της Ιεριχούς

Ανακοίνωση του Εναλλακτικού Κέντρου Πληροφόρησης (AIC)
για την ισραηλινή επίθεση στη φυλακή της Ιεριχούς
15 Μάρτη 2006
Μετάφραση: "Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ"

Το Εναλλακτικό Κέντρο Πληροφόρησης καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση στη φυλακή της Ιεριχούς το πρωί της Τρίτης 14/3/2006 με σκοπό τη σύλληψη ή δολοφονία του Αχμάντ Σααντάτ, γενικού γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) και άλλων κρατουμένων. Η επιχείρηση έχει μέχρι στιγμής οδηγήσει στο θάνατο δύο φρουρών και στον τραυματισμό πολλών ακόμη. Ο Αχμάντ Σααντάτ συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη φυλακή της Ιεριχούς ύστερα από διεθνή συμφωνία που έδινε σε Αμερικανούς και Βρετανούς κύριο ρόλο επίβλεψης της φυλακής.

Το Εναλλακτικό Κέντρο Πληροφόρησης καταδικάζει αυτή την επίθεση στη φυλακή και δεν βρίσκει τίποτα που να τη δικαιολογεί πέραν της σκόπιμης προσπάθειας της ισραηλινής κυβέρνησης να πυροδοτήσει την έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή. Κάτι τέτοιο μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τα πολιτικά συμφέροντα ενός μπερδεμένου Καντίμα την ώρα που οι ισραηλινές εκλογές του χτυπούν την πόρτα.

Στο πλαίσιο αυτό στρεφόμαστε προς τη διεθνή κοινότητα και τις θεσμικές αρχές και τις καλούμε να καταδικάσουν άμεσα και αυτή την επίθεση. Την ίδια στιγμή, καταδικάζουμε τους Αμερικανούς και Βρετανούς φρουρούς που δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους προς τους κρατούμενους όπως προκύπτουν από διεθνείς συμφωνίες, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο για τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη να εισβάλουν στη φυλακή της Ιεριχούς. Ενεργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο έγιναν συνεργοί της παραβίασης. Καλούμε τις προοδευτικές και δημοκρατικές ισραηλινές δυνάμεις να πιέσουν την ισραηλινή κυβέρνηση να τερματίσει άμεσα αυτή την επίθεση.