Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Παγκόσμια Ημέρα Δράσης από το Π.Κ.Φ.

Παγκόσμια Ημέρα Δράσης του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ (2009 Μπελέμ)
Μπουκοτάζ, Αποεπένδυση, Κυρώσεις,
30 Μάρτη 2009
Το Δεκέμβριο του 2008, το Ισραήλ απόφάσισε να γιορτάσει την 60η επαίτειο της ύπαρξής του με τον ίδιο τρόπο που ιδρύθηκε-κάνοντας σφαγές ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Σε 23 ημέρες, το Ισραήλ σκότωσε περισσότερους από 1300 ανθρώπους και τραυμάτισε 2000 Παλαιστίνιους στη Γάζα. Η ειρωνεία της ιστορίας είναι ότι το Ισραήλ στόχευσε αυτούς τους Παλαιστίνιους-και τους απογόνους τους- που διώχτηκαν από τα σπίτια τους και αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στη Γάζα το 1948, που η γη τους κλάπηκε, του οποίους καταπιέζει από το 1967 με μια βίαιη στρατιωτική κατοχή και τους οποίους προσπαθεί να αναγκάσει σε υποταγή με πείνα εξαιτείας ενός εγκληματικού αποκλεισμού τροφίμων, καυσίμων και ηλεκτρικού στους 18 μήνες πριν τη στρατιωτική επίθεση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τι θα εκμηδενίσει το Ισραήλ στον νέο του στόχο. Η Παλαιστίνη έχει γίνει σήμερα το μέτρο της ηθικής που δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε και της κοινής ανθρωπιάς μας.
Για αυτό καλούμε όλους να ενωσουμε τις δυνάμεις μας και να παλέψουμε για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης σε αλληλεγγύη με το λαό της Παλαιστίνης για Μπουκοτάζ, Αποεπένδυση, Κυρώσεις (BDS) στις 30 Μάρτη.
Η κινητοποίηση συμπίπτει με την Παλαιστινιακή ημέρα γής, την ετήσια επέτειο της ισραηλινής σφαγής του 1976 Παλαιστίνιων στη Γαλιλέα που πάλευαν ενάντια στη δήμευση γης. Επίσης εντάσεται στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης ενάντια στις Κρίσεις και τον Πόλεμο από τις 28 Μαρτίου εως τις 4 Απριλίου.
Καλούμε τους ανθρώπους και τις οργανώσεις σε όλο τον κόσμο να κινητοποιηθούν για πρακτικές και ορατές δράσεις για να κάνουμε αυτή τη μέρα ένα ιστορικό βήμα σε αυτό το νέο κίνημα κατά του απαρτχάιντ και για την εκπλήρωση των δικαιωμάτων και την αξιοπρέπειας των ανθρώπων και τη λογοδοσία των ισχυρών. Στις δράσεις BDS τις 30 Μαρτίου, θα επικεντρωθούμε
· Μποϋκοτάζ και αποεπένδυση από ισραηλινές εταιρείες και πολυεθνικές που υποστηρίζουν το ισραηλινό απαρτχάιντ και την κατοχή.
· Νομικές δράσεις για να τελειώσει η ατιμωρισία του Ισραήλ και να διωχτούν οι εγκληματιίες πολέμου σε εθνικά και διεθνή δικαστήρια.
· Ακρύρωση και μπλοκάρισμα συμφωνιών ελεύθερου εμπορίυ και άλλες εμπορικές (προτιμισιακές) συμφωνίες με το Ισραήλ και επιβολή εμπάργκο όπλων ως πρώτα βήματα προς συνολικές κυρώσεις ενάντια στο Ισραήλ
Η ώρα για τον κόσμο να υιοθετήσει και να κάνει πραγματικότητα την παλαιστινιακή έκκληση για μπουκοτάζ, αποεπένδυση και κυρώσεις είναι ΤΩΡΑ. Αυτή η καμπάνια πρέπει να γίνει ένα σηματικό μέρος κάθε αγώνα για δικαιοσύνη και ανθρωπιά, με την υιοθέτηση δράσεων σε ευρύ φάσμα ενάντια στα ισραηλινά προϊόντα, εταιρείες, ακαδημαικούς και πολιτιστικούς θεσμούς, αθλητικές ομάδες, πολυεθνικές εταιρείες που υποστηρίζουν τις ισραηλινές πολιτικές ρατσισμού, εθνοκάθαρσης και στρατιωτικής κατοχής και πιέζοντας τις κυβερνήσεις για κυρώσεις. Πρέπει να εφαρμοστούν μέχρι το Ισραήλ επιτρέψει ελεύθερη πρόσβαση στη Γάζα, κατεδαφίσει το Τείχος του Απαρτχάιντ και βάλει τέλος την κατοχή και αποικιοποίηση όλων των αραβικών εδαφών, αναγνωρίσει τα δικαιώματα όλων των αράβων παλαιστίνιων κατοίκων του Ισραήλ για πλήρη ισότητα, και σεβαστεί, προστατεύσει και βάλει εφαρμοσει τα δικαιώματα των Παλαιστίνιων προσφύγων να επιστρέψουν στα σπίτια και τις περιουσίες τους.